INSTILATII

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns uratica spune:

f corect bytzi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luck spune:

bytzi , uratica
multumesc frumos !!
Va intreb pt ca in anul 2006 am facut laparoscopie in urma careia dr mi-a spus ca trompa stanga e permeabila si dupa cateva zile (nu-mi mai amintesc exact) cand am fost la el la cabinet pt instilatii nu a reusit sa-mi faca aceste instilatii , am impresia ca nu reusea sa introduca lichidul pe trompe !!!
Concluzia a fost sa recurg la fiv fara nici o explicatie.
Sa inteleg ca trompele mele nu erau permeabile daca nu a reusit sa introduca lichidul ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonia spune:

HSG da multe rezultate eronate, de multe ori pentru ca in timpul introducerii substantei de contrast, se produce un spasm al trompelor si par obturate.
instilatiile sunt facute cu un ser compus din ser fiziologic si antibiotice si nu mai stiu ce, pentru a repermeabiliza si steriliza stompele, dar trompe permeabile nu inseamna si trompe functionale. si de aceea instilatiile nu rezolva mare lucru.
laparoscopia iti spune daca trompele sunt infundate, daca sunt functionale -absolut necesar pentru a ramane insarcinata natural- daca ai sau nu endometrioza sau daca fiziologic sunt toate conditiile pentru a ramane insarcinata.
se spune ca daca te doare in timpul HSG, inseamna ca trompele sunt infundate . daca pe tine te doare la instilatii, este posibil ca cel putin o trompa sa fie infundata.
sincer, iti recomand laparoscopia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bytzi spune:

luck,da lichidul nu a putut patrunde pe trompe inseamna ca nu sint permeabile ,de aia ti-a propus si fiv
totusi daca a zis ca trompa e permeabila in urma lapaoscopiei ,cum de nu a patruns lichidul?

dumnezeu ma va ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vasilasanita spune:

NU inteleg de ce se fac instilatii dupa laparoscopie? Aceasta operatie nu rezolva problema sau eventual sa vada care i situatia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bytzi spune:

dupa laparo de obicei se fac perfuzii cu ser fiziologic pt a verifica permeabilitatea trompelor

dumnezeu ma va ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uratica spune:

bytzi-in mod normal la laparoscopie se verifica atat permeabilitatea cat si functionalitatea trompelor!nu sunt necesare instilatii sau perfuzii dupa!!se fac instilatii doar ptr a mai dilata un pic trompele!nu ptr a le verifica!!de verificat le verifica in timpul operatiei!
iar perfuziile tot ptr asta se fac dupa laparo!ptr a dilata trompele!datorita aderentelor sau a unor chisturi ori fibroame..ele se subtiaza pe dealocuri..si ptr asta se fac draciile astea!
si..se zice ca atunci cand te doare..ai trompele infundate!eu una cu tot cu trompe infundate nu am simtit nimic!!decat o jena fff suportabila!atat!
fetele si bafta la gravidit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonia spune:

instilatiile am vazut ca se fac mai ales dupa HSG.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vasilasanita spune:

Uratica poate ti a pus calmante intr o doza mai mare. MI e mi a pus 1 fiola de 10 ml de xilina. Si cu toata xilina am avut dureri groaznice in momentul cand am simtit ca mi trece lichidul ala prin trompe, intai in stanga si apoi in dreapta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luck spune:

bytzi ,simonia , uratica

da , aveti dreptate , ceea ce mi-a facut erau instilatii sau perfuzii cu ser fiziologic , dar daca lichidul nu intra inseamna ca trompele nu erau permeabile asa?
Eu ma mit foarte tare pt ca laparoscopia am facut-o si pt desfundarea trompelor si sa inteleg ca intr-un timp foarte scurt ele au devenit nepermeabile?
pupici

Mergi la inceput