INSTILATII
Raspunsuri - Pagina 2
vasilasanita spune:
Pentru laparoscopie se face obligatoriu HSG inainte?
SAu cand hotaraste doctorul ca trebuie facuta laparoscopie?
Multumesc fetelor pentru raspunsuri.
raluca30 spune:
HSG e una si laparoscopie e alta...un dr bun recomanda mai nou laparoscopie...HSG e o metoda mai ieftina,dureroasa,barbara,dar tu faci ce crezi :)..bafta multa!
uratica spune:
draguta-eu le-am facut pe toate numai ca din pacate nu in ordinea in care trebuia
!
asadar..desi sunt fete care zic ca e invaziva metoda hsg-ului..eu zic ca nu e asa dureroasa!e ff suportabila-mai ales ca eu am avut si trompele infundate!deci..se face asa..hsg-in functie de rezultat-trompe obturate sau nu..se merge mai departe..
daca ai trompele infundate se fac instilatii si apoi daca nu da rezultat se face laparoscopia!
daca trompele nu sunt infundate iar tu nu ai ramas insarcinata-poti trece la inseminare!daca nici asa nu ramai..apoi e recomandat sa faci laparoscopia!
sunt de acord ca laparoscopia este cea mai buna metoda de diagnostic-dar numai in cazurile in care este obligatorie-ca sa zic asa!nu are sens sa faci laparo daca tu ai trompele ok!e totusi o operatie!
deci..inainte de inseminare fa neaparat o hsg!nu e asa dureroasa precum se vehiculeaza!bine..asta difera in functie de suportabilitatea fiecareia..la mine a fost floare la ureche!m-am dus singura..am venit singura..deci am plecat dupa nici un sfert de ora fara nici cea mai mica jena..
asa ca..bafta!daca mai ai intrebari-cu mare placere te ajut!
vasilasanita spune:
Buna ! Multumesc mult pt raspunsuri fetelor. M-ati mai luminat. Eu inca nu ma gandesc la inseminare. In BElgia mi-au facut f multe analize,pt tiroida; tsh #351;i T4, iar la hormoni mi-a facut LH,FSH, progesteron, estradiol. estron, prolactina, testosteron si inca cateva care nu stiu cum se traduc in romaneste. Eram in faza foliculara. Toate mi au iesit bune.Probabil ca trebuie facute si in faza ovulatorie,nu stiu ce sa spun. La consultatie si echograf mi a spus ca sunt in regula. Mi a mai dat trimitere pt HSG, dar acolo se face in prima zi de ciclu si trebuia sa mai stau o luna. Si am venit acasa ca mi se terminase concediul #351;i acum imi pare rau ca trebuia sa stau acolo sa mi le rezolv pe toate. ERa scump dar cred ca se merita, acum realizez. Dr de acolo mi a spus ca daca sunt infundate trompele ma opereaza. I -am zis ca in Romania se fac instilatii si a spus ca nu stie ce sunt astea. Eu sunt optimista inca , in sensul ca mi se vor rezolva cu trompele, ceea ce banuiesc eu ca e , ca un rezultat concret in privinta asta nu am, si voi ramane gravida. Eu cred ca asta i problema fiindca ma doare zilnic in partea stanga, iar cand mi a introdus antibioticul la instilatie am simtit o durere deosebita fata de partea dreapta. Din pacate foliculul s a format tot pe ovarul stang, luna asta, dr zice ca o luna e pe dr cealalta luna se form pe stg. Si inca ceva voiam sa mai intreb. Dr asta al meu din SV mi a dat sa iau Clostylbegit cate 2/zi timp de 5 zile,pe luna. Ce parere aveti de asta? DAca analizele la hormoni imi sunt bune , de ce imi mai da hormoni artificiali, el inca n a vazut analizele ce i drept, dar nici nu mi a cerut sa le fac. Toata luna m au durut sanii ca nici nu pot sa dorm pe ei. Pupici si astept parerile voastre.
uratica spune:
closty se ia ptr stimulare..adica produci mai multi foliculi-deci mai multe oute..iti cresc astfel sansele de a ramane insarcinata!dar asta numai in cazul in care trompele iti sunt ok!!!daca trompele nu sunt ok..bagi hormoni in tine degeaba!
deci eu tot nu inteleg de ce incepe drul asta al tau cu sfarsitul!
insa..asa cum ti-am spus..sper sa ia noroc si sa reusesti desi din punct de vedere medical procedurile nu sunt realizate in ordinea in care trebuia!bafta!
uratica spune:
deci draguta..ca sa intelegi mai bine..orice femeie..elibereaza cate un ovul in fiecare luna..intr-o luna pe stanga,intr-o luna pe dreapta..insa..tie ti-a dat closti ptr a forta ovarul sa produca mai multe oute..este posibil sa te doara si din cauza asta in partea stanga!daca tu pe stanga zici ca ai ovulat!a fortat un picut ovarul ptr a produce mai mult decat un ovocit!dar daca tu nu stii daca iti sunt trompele ok..e la ghici facuta procedura asta!nu va avea nici un efect daca tu ai trompele infundate-fie ele si partial infundate!
eu iti doresc sa fie trompele ok-si sa ramai luna asta graviduta!!bafta!
vasilasanita spune:
|Sper ca luna viitoare sa raman graviduta, ca luna asta nu cred ca am sanse.
Tu ce mai faci uratica? am mai citit pe forum posturile tale si am vazut ca ai trecut prin multe. Mult succes iti doresc si tie ;i multa sanatate.
uratica spune:
multumesc mult!
eu astept astept si iar astept!si..ma pregatesc sufleteste ptr un fiv la inceputul anului viitor!pana atunci Doamne ajuta!
bafta si tie!si ai mare grija de tine!