spor salariu pentru judecatori
Raspunsuri - Pagina 8
troll-hey spune:
Era o discutie in Aventurile lui Huckleberry Finn, unde pustii se jucau de-a piratii. Cum urmau sa aiba multi prizonieri care trebuiau ransomati, dupa cum aflase unul din carti citite gresit (rancon=recompensa), altul a propus sa ii ransomeze cu o bata, pentru ca nu puteau hrani si pazi o pestera piratereasca plina de prizonieri
Si oricat de radical as parea, actul de justitie romanesc este o batjocura. Daca nu ne manifestam revolta, ramanem in continuare niste oi.
Deus spune:
aud la stiri(cu mirare)cum ca, magistratii nu mai au bani nici sa trimita somatii , nu mai au bani de hartie si timbre! si tocmai ce si-au luat primele de vacanta de cate 4000-5000 de lei!
Trebuie inventat un nou cuvant, fiindca batjocura este deja prea des utilizat si-si pierde din sens.
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhi
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
Marilena12 spune:
Hai sa-ti spun: nu si-au luat nici un fel de prime, cel putin cei din tara, insa ce,or de la varf nu li s-au taiat nici sporurile si nici primele.
Marilena
Blogul meu
Marilena12 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Si doctorii au sporuri. Legistii spre exemplu au spor de 100% parca da' nu se prea compara muncile lor. "Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc " ***Fur is for petting** http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100 http://www.flickr.com/photos/greecky/ |
Nu sunt sigura ca inteleg... cu ce nu se compara muncile lor? Adica munca unui procuror care umbla noaptea pe campuri si asista la necropsia unuia care are creierii imprastiati pe jos nu se compara cu a unui medic dentist? Sau cu a cui munca? Cu a legistului? Da, sunt de acord ca legistul sa primeasca spor mai mare umbland in matele mortului decat procurorul care e obligat prin natura functiei sa stea si sa se uite la mate.
Marilena
Blogul meu
Marilena12 spune:
citat din mesajul lui Guestus Da yo le-as face altceva la faimosii judecatori ..le-as spune ca asta e bugetul...si acum voi il impartiti intre voi. Pun pariu ca aia tineri or sa stea cu capul in pamint umili..adica in pozitia de lupta a subalternului roman...si aia batrini si burtosi or sa le ia toti banii. |
Stii? Undeva chiar ai nimerit-o! Chiar asa se intampla, sporurile, primele de vacanta si banii de logistica au fost taiati numai la subalterni. In rest, nu pot fi de acord cu restul opiniilor tale. Munca de procuror sau de judecator este dificila si plina de responsabilitati. Stres, pericol, legislatie de kk, presiune politica (in justitie isi baga toti coada si isi da toata lumea cu parerea!), normele UE pentru care magistratul ia oricum suturi, si daca le aplica si daca nu le aplica, etc. Eu consider ca exista anumite profesii de mare raspundere, care peste tot sunt remunerate corespunzator, in afara de tara noastra unde in general judecator sau doctor poate fi oricine, toata lumea se pricepe si isi da cu presupusul. Si cand ajunge un medic sau un magistrat in ochii presei, atunci stau toti priceputii pe margine si arunca cu noroi! Si isi dau cu parerea cam cum ar fi procedat ei daca aveau mai mult de 10 clase...cam asa e pe la noi.
Marilena
Blogul meu
Deus spune:
citat din mesajul lui Marilena12 Hai sa-ti spun: nu si-au luat nici un fel de prime, cel putin cei din tara, insa ce,or de la varf nu li s-au taiat nici sporurile si nici primele. Marilena Blogul meu |
Cei de la Cluj au primit primele:)
dar nu prima primita acuma pt concediu este problema, tot sistemul este o problema!
La particular se face asa: se achizitioaneaza materie prima cu plata unui avans, se produce, se vinde, se platesc utilitatiile, darile la stat, materia prima, chiria si dupa aia din ce ramane se platesc salarii si sporuri/prime. Nu au incasari, sunt in pierdere, sufera toata firma nu doar portarul sau secretara.
La stat, nu sunt bani, nu sunt incasari si nici nu o sa fie atata timp cat privatii nu sunt ajutati! si totusi se fac credite , se platesc salarii aberante, prime la fel, sedii si masini, se fac contracte paguboase...si sufera magistratii sau sefii de la Buc? nu sufera tot pensionarii sau persoanele aflate in nevoie.
Nu sunt si nu am fost comunista/adepta sa sufere si capra vecinului daca noi suferim, insa cred ca este o nesimtire crasa sa strigi ca nu ai bani de somatii si tu sa primesti prime pt diferite chestii.
Nu am vazut in viata mea un avocat stresat, toti au bani, toti se invart bine - bravo lor se descurca dar sa ne mai lase in pace ca-s deja fara obraz exact ca si politicienii.
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhi
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI