De cate zile de concediu pot beneficia?

De cate zile de concediu pot beneficia? | Autor: DANUSIU

Link direct la acest mesaj

Buna ziua!
Ma numesc Corina,sunt o proaspata mamica,am si eu cateva intrebari.Lucrez de pe 11 noiembrie 2008,iar la sfarsitul lunii aprilie 2009 am constatat ca sunt insarcinata spre fericirea noastra.Doresc sa stiu cate zile de concediu prenatal pot beneficia...si daca le depasesc ce anume trebuie sa fac?(din motive de sanatate)avand o discopatie lombara.(pur si simplu obosesc stand in picioare avand si dureri de spate ingrozitoare).In acest caz ce trebuie facut cu cine trebuie discutat avand in vedere ca nu pot face tratamentul necesar bolii.In prima luna de sarcina am fost internata in spital cu iminenta de avort in urma caruia mi-i s-a dat de catre medicul ginecolog 15 zile de medical.De curand am primit un concediu de 9 zile de catre medicul de familie.Cat anume trebuie sa mai lucrez pentru a putea beneficia de indemnizatie?
va multumesc...sper sa gasesc un raspuns cat mai curand posibil

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Pai esti doar in doua luni - mai ai destul...de mult.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ate_09 spune:

nu te-ai exprimat foarte clar!! Dar am sa incerc atat cat pot sa te lamuresc. Pe perioada sarcinii poti beneficia de concediu de risc maternal dar care nu trebuie sa depaseasca 120 de zile!! De asemenea ai dreptul la concediu de sarcina si lehuzie, care nu trebuie sa depaseasca 126 de zile...dar din aceste 126 de zile, minim 42 de zile trebuiesc luate dupa nasterea copilului.
Iar referitor la indemnizatia pentru cresterea copilului...stiu ca stagiul de cotizare trebuie sa fie de minim un an anterior nasterii copilului....avand in vedere ca te-ai angajat abia in noiembrie 2008, nu stiu daca vei putea beneficia de aceasta indemnizatie...mai ales ca vei mai avea nevoie in aceasta perioada de concedii medicale.Iar in momentul in care un concediu medical depaseste 30 de zile...contractul de munca se considera suspendat.
Toate cele bune.

Mergi la inceput

Pentru mine:
"Iar in momentul in care un concediu medical depaseste 30 de zile...contractul de munca se considera suspendat."

Unde scrie asta?

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ate_09 spune:

codul muncii..cap IV
Codul muncii considera contractul de munca suspendat pentru orice concediu de incapacitate temporara de munca dar legile privind sanatatea il considera suspendat doar pentru concediu pentru incapacitate temporara de munca mai lung de 30 de zile. Cred ca definesc diferit termenul de suspendare.

Mergi la inceput

"Codul muncii considera contractul de munca suspendat pentru orice concediu de incapacitate temporara de munca "

Aceasta este singura dispozitie legala.

Citat:

dar legile privind sanatatea il considera suspendat doar pentru concediu pentru incapacitate temporara de munca mai lung de 30 de zile

Restul nu stiu sa existe de aceea am intrebat dar nu am primit niciun raspuns concret. Stii eu sunt mai exact de felul meu. Deci unde scrie de 30 de zile? In care dispozitie legala?

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

nu e adevarat ca daca esti in concediu medical ai CIM suspendat.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

Mergi la inceput

Ca sa vezi.... in ce baza scrii asta?

Dispozitia legala este Codul muncii

ART. 50

Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:

a) concediu de maternitate;

b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;

c) carantina;

d) efectuarea serviciului militar obligatoriu;

Pardon

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arghirmonica spune:

Cat timp esti in concediul medical ai contractul de munca suspendat..deci nu DESFACUT sau alti termeni.De ce?? Pentru ca nu mai ai legaturi cu unitatea angajatoare ca uramare a faptului ca 5 zile parca ti le plateste angajatorul si restul nu conteaza ca-s 30 sau 100 sunt platite de catre CAS. Tot de aceea zilele de concediu medical ti se taie din concediul de odihna ,adica nu ti le mai plateste angajatorul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui arghirmonica

[...] Tot de aceea zilele de concediu medical ti se taie din concediul de odihna ,adica nu ti le mai plateste angajatorul.

?!?!?!?

Asta e inca una. Poti argumenta te rog? Unde e legatura intre medical si odihna etc...

monis 25

Mergi la inceput

Simplu - concediul de odihna se acorda strict in corespondenta cu timpul de munca efectiv lucrat. In concediul medical nu se lucreaza.

Pagina legislativa

Mergi la inceput