buna fetelor

buna fetelor | Autor: myrellageo

Link direct la acest mesaj

ma numesc mirela am 2o de ani si imi doresc f mult un bb.de 1 an jumate incerc sa raman insarcinata dar nu reusescacum 2 luni am fost la medic si mi-a dat sa fac analize.mi-a spus ca am prolactina marita,progesteron scazut si uter retrovers.mi-a dat sa fac tratament cu duphaston timp e trei luni.sunt la a doua luna de tratament dar daca diacnosticul este infertilitate secundara pot ramane insarcinata cu acest tratament?stie cineva?ca am inteles ca nu se poate.a ramas cineva insarcinata avand aceleasi probleme ca mine?va rog mult sa imi raspundeti

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

dupa ce iti vei face tot setul de analzie complet..inclusiv laparoscopia....abia atunci poti avea un diagnostic real..pana atunci sunt doar povesti..iti spun din experietna..am facut si eu la fel ca tine..mam drogat cu pastile..si de fapt treb sa fac HSG si apoi laparoscopia, care mia dat diagnosticul real

cautati un dct bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Mirela, de la 18 ani si ceva vrei sa ramai insarcinata?

Duphaston ti-a dat sa iei non-stop, sau doar in anumite zile ale ciclului?

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonia spune:

care sunt valorile de referinta ale laboratorului pentru prolactina? valoarea mare trebuie corectata. desigur aprecierea se face in raport de toate valorile analizelor. dar in general, o valoare marita a prolactinei sugereaza o problema care trebuie tratata.
e posibil sa gresesc, dar parca dadea probleme in ovulatie.
cred ca ar trebui ca dr. tau sa se ocupe si de ea, nu doar de progesteron. reiau intrebarea lui avalon. cand trebuie sa iei progesteronul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca30 spune:

duphaston e floare la ureche...ti l-a dat pt ca sa ai ciclu regulat cred...faptul ca ai uter retrovers imi spune ca e mai greu de ramas gravida dar nu imposibil...iti recomand sa cauti alt doctor si sa faci mai multe investigatii(inclusiv laparoscopie,poate ai trompele infundate sau alte probleme)bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellanik spune:

Si eu am avut prolactina marita si mi s-a spus ca e de la stres .Mi s-a dat Bromcriptin (parca) un medicament destul de puternic.Am luat 3 luni si nu am mai avut probleme.
Duphaston am luat pentru un chist pe un ovar dar din a 16-a zi sau a 10-a chiar nu imi aduc aminte.A! luam doar 10 zile pe luna si dupa 2 luni de trat chistul disparuse.
Intr-adevar prolactina marita inhiba ovulatia.Poate fi o cauza dar nu singura.Eu sunt de parere ca trebuie investigate problemele in amanuntime.

5+ Eman energii pozitive, gratis !Nu accept refuz !Exclus aventurierii !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Mirela,
Uter retrovers am si eu, si inca foarte accentuat... asta nu m-a impiedicat sa raman gravida "din prima" (aveam 24 de ani). Cei mai multi doctori sunt de acord ca poate intarzia putin fertilizarea, dar nu e ceva foarte clar. Oricum nu e motiv de infertilitate definitva, sub nici o forma.

Prolactina ti-as recomanda sa o repeti (nu conteaza in care zi a ciclului). Eu am gasit-o marita o data, am repetat de 3 ori si a iesit normala, la acelasi laborator (Synevo-Medicover). Duphaston ar fi menit sa regleze marirea prolactinei, depinde si de valoarea ei. Cat a fost la tine?

Si cum ai citit deja, poate e indicat sa verifici si starea trompelor uterine si a uterului: la noi regula de aur ramane histerosalpingografia (HSG), dar poate fi si laparoscopia exploratorie, histeroscopia exploratorie, sau ultrasono-histeroscopia (asta din urma e mai rara prin RO).

Dar ce zici de mine? Eu m-am chinuit 6 ani de zile sa raman gravida si nu s-a intamplat... Si deodata, fara sa ma stradui macar, am ramas (ma rog, a fost sarcina orpita in evolutie, dar asta n-are treaba cu problema de care te lovesti tu acum, ca eu am peste 40 de ani).

Daca ai 20 de ani, ai putea reverifica hormonii (astia se modifica foarte mult in doar luni de zile) si ai putea continua incercarile :)
Eu cred ca vei reusi, chiar si fara sa te repezi la noi si noi investigatii...

PS: sfat practic - sa ai in acasa cateva teste de sarcina. Sa-ti faci testul in preajma datei cand ar trebui sa-ti vina ciclul. Ai putea verifica in felul asta daca nu ti se intampla sa ai "avorturi menstruale" - adica ovulul se fertilizeaza, poate chiar se implanteaza, si apoi din varii motive sarcina nu continua si-ti vine ciclul. E important de stiut, pt.viitor: dc. ai test de sarcina pozitiv si apoi iti vine ciclul, inseana ca macar trompele sunt functionale. Eu ani de zile am stiut ca am trompele filiforme, slab permeabile (una fiind chiar numai "partial permeabila"), ca acum sa ma trezecs ca raman gravida, cu asa trompe nasoale cu tot :)

PS2: sotul a facut spermograma? cum sta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

mai fa-ti investigatii si vezi. Verifica-ti trompele si uterul, laparoscopie si histeroscopie exploratorie si vezi. Mai fa o data acele analize, fa si hormonii in ziua 3, 14 si 21 daca ai ciclul regulat si vezi cum stai.
Dr de ce ti-a pus diagnostic de "infertilitate secundara"? ai mai avut vreo sarcina?

"Infertilitatea secundara este definita in general ca incapacitatea unui cuplu de a concepe dupa un an de sex neprotejat si contacte sexuale in perioada fertila, in cazul in care unul sau ambii parteneri au mai conceput copii anterior."

Bafta multa!

Ingeras, mami de Maya
Campania noastra
www.petitieonline.ro/petitie/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html" target="_blank">Petitia noastra - semneaza si tu!!
Infertilitatea este o boala!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myrellageo spune:

o sa fac si restul analizelor care mi le-ati spus voi.sotul ink nu a facut spermograma.astept sa termin eu tratamentul cu duphaston.si apoi va face si el analiza.mi-a dat sa fac 3 luni tratament.din ziua a15-a pana in ziua25.mai am luna asta si termin.intr-adevar cred k o sa schimb si medicul pt k vad ca nu prea isi da interesul si cred k nici ea nu stie ce am(doamna doctor julieta petrescu de la policlinica batistei)nu am mai avut nici o nastere nici un avort.tocmai asta e problema ca de cand mi-am inceput viata sexuala nu am ramas niciodata insarcinata desi am incercat asta de 1 an jumate.acestea sunt rezultatele analizelor:fsh 16,6 testosteron 0.98 prolactina 32.42 progesteron 17,1.si am facut si eco transvaginala:uter -pozitie RVF contur regulat,endometru:ecogen masoara 9-10mm grosime.miometru:omogen .dimensiuni uter:67/41/52mm ovar drept:masoara32/23/20mm vol:8,1cmc prezinta cca5 floiculi de5-6mm periovariani se vizualizeaza lama de lichid transsonic de 13-14mm grosime. ovar stang:retrouterin masoara 34/20/24mm vol:9,0cmc prezinta(<1m)foliculi in evolutie de8mm maxim col uterin masoara 30mm lungime...cam astea sunt analizele care le-am facut acum daca stie cineva cam ce inseamna si daca este cv grav va rog sa imi spuneti si mie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goggy spune:

Lh nu ai facut? Niste culturi din col sa vezi daca nu ai vreo Clamydia ( asta infunda trompele ).
Cine ti-a pus diagnosticul de infertilitate secundara? Daca zici ca nu ai avut nici o sarcina si, evident, nici un avort, nu ai cum sa ai infertilitate secundara ( termenul asta presupune o sarcina in antecedente ). Ce ai tu se numeste infertilitate primara si nu e motiv de panica.
Luati-o usurel, du-l pe iubitul si nepretuitul sa presteze o spermograma, fa niste culturi, eventual o histerosalpingografie si dupa, mai vedem.
Ah, important! Du-te la un medic specializat si pe parte de infertilitate, nu toti se pricep prea bine la asta.
Stai linistita ca nu ai nimic grav
Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myrellageo spune:

mersy mult tutuor pt raspunsuri.pupici

Mergi la inceput