Fetita de 3 ani ucisa de un dulap suspendat
Raspunsuri - Pagina 2
Ramonika spune:
eu cred ca in primul rand mama ei (sau cu cine era) trebuia s-o supravegheze, apoi cei de la banca sa se gandeasca cum ca e posibil sa se intample asa ceva si sa fixeze bine raftul de perete.
pericole sunt peste tot, asa un copil se poate prinde si la scarile rulante (sa zicem, dau un exemplu) si cine e de vina? parintii, ca nu l-au supravegheat.
in cazul de fata e un accident nefericit.
Dumnezeu s-o odihneasca!
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
anaemi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramonika eu cred ca in primul rand mama ei (sau cu cine era) trebuia s-o supravegheze, apoi cei de la banca sa se gandeasca cum ca e posibil sa se intample asa ceva si sa fixeze bine raftul de perete. pericole sunt peste tot, asa un copil se poate prinde si la scarile rulante (sa zicem, dau un exemplu) si cine e de vina? parintii, ca nu l-au supravegheat. in cazul de fata e un accident nefericit. Dumnezeu s-o odihneasca! Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor |
Ramonik, tu ai copii?... sau numai pisici
Cred ca dc ai fi avut copii n-ai mai fi dat vina pe parinti.
Nu contest faptul ca sunt cazuri in care parintii se pot face raspunzatori, dar acum nu cred ca se pune neaparat asa problema. Este o tragedie ceea ce s-a intamplat! Ma gandesc cu groaza ca se putea intampla oricui (ar fi fost cu copiii) si ca s-ar putea sa se intample si in alte institutii.
Nu poti sa-ti legi copiii de tine. Crede-ma am fost si eu cu copiii la banci, la posta...si nu ca mi-ar fi facut o placere deosebita sa-i iau cu mine ci doar pt ca erau treburi urgente de rezolvat si NU am avut cu cine-i lasa.... si cel putin pe cel mare (2 ani)nu-l pot lega de mine sa stea cuminte.Inca o data CREDE_MA (dc vrei bineinteles ) nu este tocmai usor sa stau la ghiseu si sa vb cu tanti de acolo, sa o tin pe cea mica-n brate, care eventual se zbantuie si sa-l tin si pe Filip langa mine sau eventual sa 'strig ' la el mereu. Stau cu ochii pe el mereu, dar ... NU cred ca mamica respectiva nu si-a supravegheat copilul, dar cum am zis daca nu ai copiii nu ai de unde stii .
P.S Am vazut ca in general cei care nu au copii sunt primii care dau cu piatra.
Iubirile mele: Filip (06.03.2007) ,Anastasia (03.08.2008) si taticul lor (bineinteles) :)
Cand am ajuns in sfarsit la capatul rabdarii, s-a gasit unul sa mute capatul mai incolo.
cl spune:
Citesc si nu-mi vine sa cred! Nici parintii nu sunt vinovati si nici copilul nu este vinovat!!!!!! Am rams dezgustata de declaratia directoarei acelei banci! Nu mi-a venit sa cred cand a spus ca e copilul de vina, ca era mai neastamparat! Ce a facut bietul copil, s-a invartit prin zona si a scos niste pliante!!! Dulapul trebuia sa fie fixat. Oricand putea sa cada si pe picioarele unui adult. Nu, adultul nu ar fi murit, in schimb ar fi putut sa fie nenorocit pe viata! La asta v-ati gandit? Incinta bancii trebuia sa fie un loc SIGUR! In orice tara civilizata daca aluneci pe pardoseala/trepte sau cade ceva peste tine ii poti da in judecata pe cei care detin locul respectiv, numai la noi se da vina pe copil! Incredibil!!!
anangel_lexi spune:
Ramonik, vei fi mama si vom mai vorbi peste vreo 2 ani jumate despre supravegherea copiilor. Pana atunci iti spun, ca mama de copil de aproape 3 ani, ca e IMPOSIBIL sa tii copilul nemiscat langa tine. Daca mai e si un copil mega energic cum e a mea, nu va sta nici 2 secunde langa tine, orice metoda ai folosi pentru asta.
de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
PENTRU SEBI
AMR 5 zile
gaba-rema spune:
Asa traim noi in RO... nu sta nimeni sa se gandeasca DIN TIMP ca ar fi bine sa se fixeze un dulap sau un raft cu pliante, ca daca se intampla sa cada pe cineva?? noi suntem cu drobul de sare :(
De-aia au murit si tinerii aia, saracii, striviti in santuri neasigurate CUM CER REGLEMENTARILE... nici dirijantii nu se strofoaca (ce-ofi, o fi!).
Atatea lucruri rele s-ar evita daca lumea ar fi mai preventiva... Uite, cand moare cate un copil, sau ramane mutilat pt. ca parintii nu s-au gandit sa puna in siguranta substantele toxice, soda caustica, lucrurile taioase, armele de foc... Nu le poti prevedea pe toate... dar macar mare parte, da. Aciidente vor mai fi, dar macar cele evitabile n-ar trebui sa mai fie, si inca atat de dese...
Mai multa responsabilitate din partea adultilor, sau am amagerilor, dupa caz, ar avea un impact extrem de important.
Lucrez la o multinationala care are chiar mare grija de toate aspectele astea. Nu fac rabat la "maruntisuri" care ar putea avea impact asupra integritatii salariatilor... si gasesc ca asta e o atitudine nu responsabila si prudenta, ci de-a dreptul fireasca!
Deus spune:
poate nu la fel de des, dar accidente din acestea nefericite se intampla si in alte tari, sa fim seriosi nu este apanaj romanesc.
Acum doua zile s-a intamplat un accident in Disney W si acolo nu au fost romani implicati. Cate rafturi prost ancorate vedeti zilnic in magazine, cate balcoane vechi ce stau sa cada sunt pe fiecare strada...
Eu am o cunostiinta la care i-a murit tatal fiindca a cazut un balcon vechi peste el...
A fost un accident stupid care putea sa fie prevenit, din pacate a ramas o familie nenorocita nici nu-mi pot imagina prin ce trec acuma!
Directoarea bancii...o acritura care macar de bun simt putea sa spuna ceva de suflet: ca regreta, ca-i socata, etc.
Fara cuvinte si trist...sa invatam sa-i apreciem pe cei de langa noi in fiecare clipa fiindca nenorocirile vin cand ti-e lumea mai draga!
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhi
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
cristinaduca spune:
nici nu pot sa ma gandesc ce e in sufletul acelei mame. Am si eu 2 fete, de 5 ani si una de 9 luni. Pur si simplu am plans cand am vazut la tv. Acum e un ingeras...
NinaR spune:
Am vazut la stiri inregistrarea accidentului, fetita a scos un pliant din raft, nu s-a agatat de mobilier. Spuneau ca mama ar putea fi acuzata de neglijenta.
Ce moarte stupida!
Dumnezeu sa o odihneasca in pace!
Rufus spune:
Este un accident nenorocit.
Sunt constient ca hazardul poate sa-mi omoare copilul intr-o secunda, insa intr-un sediu de banca nu este permis asa ceva. Sau, daca se intampla, cei de la banca raspund, pentru ca hazardul nu poate fi incriminat in codul penal. Intr-un astfel de sediu, orice lucru trebuie sa fie sigur, doar nu o sa intram cu platosa si casca in cap, poate cade un panou, un corp de iluminat, o bucata de tavan sau un perete blindat de gipscarton. Chiar si gresia de la intrare, de la pardoseala, este socotita sa nu aluneci pe ea...ar fi tot vina lor.
Asa ca hai sa nu mai discutam de partea cui e vina. Daca banca avea un afis de genul "nu este permisa prezenta copiilor sub....ani", cum era la METRO (nu stiu daca mai e acuma), mai ziceam; dar asa, panourile alea trebuie sa reziste si daca copilul se urca pe ele, pana in varf. Pentru ca, daca permiti accesul unui copil in banca, terbuie sa te gandesti si ce poate face ala.
Sunt sigur ca va exista un aranjament financiar; banca este clar de vina.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008