Parinti adoptivi in asteptare..

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Maria_t1971 nu ma deranjeaza cuvantul spaga ci ma deranjeaza intentia de a pune eticheta ca toata lumea ia spaga.Si mi m-i s-a cerut spaga, la Bucuresti dar asta nu inseamna toti din Bucuresti sau din sistem iau spaga.Daca te referi , cand spui de "solidaritate pe forum" de a merge si a vedea copii si apoi a intreba fetele pe forum daca nu le plac cumva copii vazuti , asta intra in sfera penalului.Deci mare atentie!
Eu sunt in acest sistem din 2004 , am dorit doi copii , am trecut de la agonie la extaz si invers dar nu m-am lasat nicio clipa.Stiam ca puii mei ma asteapta.Am trecut peste , vorbe , spaga si altele si pana la urma ii multumesc sitemului schiop ca mi-a dat posibilitatea sa fiu MAMA.
Referitor la raspunsul de la Cluj reciteste-ti cu atentie cererea si conditiile din atestat si vei vedea de ce ai primit raspuns negativ.Raspunsul ti se da la cerintele tale nu iti spune de efectivul de copii adoptabili de la Cluj.
Saptamana trecuta cand am fost sa intreb de vizitele post-adoptie si fetele mi-au spus ca o doamna din Bucuresti care stie de pe forum ca sunt copii adoptabili la Cluj, la sf.lui septembrie are incredintarea pentru o fetita de 5 ani.

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela_70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui simo_75

Nu stam cu mainile in san.
Zi de zi intrebam in dreapta si in stanga daca stiu, daca cunosc ....
Poate poate.......intr-adevar au fost si copii care nu ne-au placut efectiv,nu pot spune de ce,poate cred ca trebuie sa fie acel bummmm!!!
Nu vreau sa simt mila pentru ei,vreau sa simt ca pot sa ii fiu mama acelui copilas.
Nu cautam frumusetea intruchipata,nu cautam perfectiune dar trebuie sa simti ca vrei sa-l vezi,si daca nu iti place din prima sa simti ca mai vrei sa-l vezi si a doua oara.Sa nu iti mai iei gandul de la el.
Am facut 1200 de km dus intors pana in judetul Salaj, si am venit dezamagiti si simteam ca am fost tinta bataii de joc.
Simtim si acum ca suntem tinta bataii de joc.Am vazut aici pe forum copilasii frumosi,de etnie rroma, romani, ma rog, nu conteaza si m-am minunat de cat de dragalasi sunt.
Noua nu ni s-au aratat copii de genul asta!De ce oare?
Nu sunt singura in situatia asta ca sa poti spune ca suntem noi exigenti sau mai stiu eu ce.
Cam asta e !
Din pacate tot sistemul merge greu de tot!
Dar sunt sigura ca undeva exista si puiul nostru.

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga
Simo, sunt intru totul de acord cu ceea ce ai spus.Sper sa nu se supere nimeni dar Simo are mare dreptate.Si noi am trecut printr-o experienta asemanatoare ei numai ca noua nici macar nu au vrut sa ne spuna ca acel copil era de etnie,asistentele de la Oradea spuneau ca nu este specificata etnia.....dar ele cand mergeau lunar in vizita la copil nu vedeau ca era rrom pur? in orice caz sunt dezamagita de sistem.
Simo ,te pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

fetelor ce sa mai zic?
Va multumesc pentru sustinere iar cele care suntem in aceiasi situatie nu pot decat sa va spun:RABDARE!
Asta mi se cere mie si asta va spun si voua.E tot ce mai pot spune.
Parerile sunt impartite,fiecare dintre noi are si va avea povestea ei dar deocamdata povestea unora dintre noi e inca trista.
Am sunat si azi la DPC- nu mai reproduc ce mi s-a spus ca nu are sens!!
O singura chestie va pot spune :adoptiile sunt stopate deocamdata pana la intrarea in vigoare a noii legi!!(so?? )
Pot spune doar ca am stat de vorba cu mine si mi-am propus sa am rabdare.Altceva nu vad ce mai pot face.
va pup pe toate si sa stiti ca am capul sus .Sunt sigura ca ce ne-a pus bunul DD deoparte e bine pus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaalice spune:

Citat:
adoptiile sunt stopate deocamdata pana la intrarea in vigoare a noii legi

Pare o aiureala. Sorry ca intreb, dar ti-au spus de vreo dispozitie de la ORA, de vreo HG... ?

eu zic sa cauti in continuare, daca gasesti copilul, o sa-l vizitezi pana intra in vigoare 'noua lege' ; deocamdata e in vigoare actuala lege. Au mai fost fete pe aici care au apelat la avocat care sa le reprezinte versus DPC, si din cate stiu, toate au avut castig de cauza. E adevarat ca nu te poti pune contra DPC-ului de care apartii, dar atestatul il ai, si poate a in tara, celelalte DPC-uri nu au aceiasi parere despre sistarea adoptiilor.
Mai ai si varianta plasamentului, care tine de alte legi.
Nu dispera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

legat de cum arata copii adoptabili pe care ii vizitati si cum arata cei deja adoptati despre care Simo spune ca sunt dragalasi: copii se schimba enorm dupa adoptie,cred ca toate mamicile care au deja copii pot confirma asta, pur si simplu li se schimba fizionomia, aerul, atitudinea, infloresc cum zicea cineva. E foarte posibil ca daca ai vedea poze cu acceasi copii, asa cum erau ei la inceputul adoptiei, sa ti se para total uratei si nedragalasi...

Mergi la inceput

[/quote] si noi am trecut printr-o experienta asemanatoare ei numai ca noua nici macar nu au vrut sa ne spuna ca acel copil era de etnie,asistentele de la Oradea spuneau ca nu este specificata etnia.....dar ele cand mergeau lunar in vizita la copil nu vedeau ca era rrom pur? in orice caz sunt dezamagita de sistem.
Simo ,te pup!
[/quote]

cand am cerut la ORA sa-mi spuna daca exista copil negru in ROmania mi-au raspuns ca ei nu au date in sistem despre etnia copilului si oricum nu mi-ar putea spune, pentru ca ar fi discriminare sa prezenti copii unei familii in functie de etnia lor sau culoarea pielii! (probabil discriminare pentru cei pe care nu-i prezinta neavand etnia solicitata) Atunci nu am inteles si m-am enervat, acum inteleg si sunt de acord......

Mergi la inceput

mi-am adus aminte ca vroiam sa mai zic ceva....varsta deh :)

Citeam anul trecut despre cum se desfasoara adoptiile in Germania. Oamenii aia asteapta in jur de 3 ani pe o lista (asteapta un copil asiatic, negru sau hispanic, nici nu le-ar trece prin cap ca ar putea indrazni sa vrea un copil care sa le semene). Apoi intr-o buna zi primesc un dosarel cu cel mult cateva (in general 1-2) poze, nu neaparat actuale, si cateva informatii medicale si despre familia biologica. In general li se spune ca nu au HIV si hepatita si rar cate ceva despre mama, insa in general nu se stie nimic despre mama intrucat copii sunt parasiti pe strada sau langa biserici (in Ethiopia spre ex e interzis sa-ti abandonezi copilul in spital sau alta institutie, asa ca ii lasa pur si simplu pe strada!! si nimeni nu stie niciodata cine sunt parintii si daca sufera de vreo boala.
Pe baza acestui "dosarel" familiile trebuie sa se hotarasca daca vor sau nu copilul. In aproape toate cazurile familiile accepta copilul, altfel o iau de la coada cu asteptatul...Si zboara in tara unde e copilul pentru a-l lua acasa. In general ii gasesc bolnavi (pneumonii, diaree, paraziti, etc) si ii preiau din orfelinbate si au mici intarzieri de dezvltare.De cele mai multe ori se intorc ei insisi in tara cu diaree si alte proleme, obositi dupa ore si ore de zbor si nesomn cu un copil care nu intelege nimic din limba lor si care plange si vomita in WC-ul avionului. Si in tot acest timp, familiile se simt fericite si norocoase cau au sansa de a creste un pui de om.

Eu una nu sunt in stare de asa ceva, ii felcit si imi scot palaria in fata lor. Daca o sa ajungem sa ne simtim in stare vom incerca sa adoptam un copil din Ethiopia......si atunci Violeta nu va mai fi cea mai neagra pe o raza de cativa km.....:))))

scuzati ca m-am lungit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_t1971 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanaalice

Mai ai si varianta plasamentului, care tine de alte legi.
Nu dispera.

Nu disperam, dar mai nou si acele sectoare din Bucuresti, care aprobau plasamentele de urgenta/simple, spun ca de la ORA au primit informare sa sisteze plasamentele pentru familiile astestate.
Cat este adevar si cat neadevar nu putem afla decat atunci cand vom solicita acest lucru; pana atunci ......................

Azi am mai dat doua telefoane in tara :

- primul - in acel judet nu s-a mai trecut pe la tribunal de la inceputul vacantei, deci nici o deschidere

- al doilea - "nimic nou si nici nu stim ce sa va spunem despre viitorul apropiat stiti si Dvs. cum stau lucrurile acum."

Cam astea sunt news of the day.

fetele si sper sa vina si ziua in care sa ne descretim putin fruntile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Citat:
citat din mesajul lui maria_t1971
Azi am mai dat doua telefoane in tara :

- primul - in acel judet nu s-a mai trecut pe la tribunal de la inceputul vacantei, deci nici o deschidere

- al doilea - "nimic nou si nici nu stim ce sa va spunem despre viitorul apropiat stiti si Dvs. cum stau lucrurile acum."

Cam astea sunt news of the day.

fetele si sper sa vina si ziua in care sa ne descretim putin fruntile.

N-ar fi rau daca fiecare care da telefon prin tara sa spuna unde a dat telefon si eventual o persoana de contact.
Informatiile de obicei se primesc in functie de cerere(sexul copilului, varsta, etnie etc).
Deschiderile se pot verifica pe site-urile tribunalului din judetul respectiv.

M-am interesat si de eventualele modificari.Discutiile nu se refera la modificarea adoptiei ci la termenii si modalitatile de declarare a adoptabilitatii copiilor.Nu exista insa decat discutii si propuneri, nimic concret adica un proiect de lege.

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

Hello fetelor,
Nu stiu ce se intimpla cu adoptiile.E ceva ciudat,nimic scris pe hartie dar raspunsurile negative ne napadesc.
Am vorbit azi cu AS si am intrebat de plasament de urgenta .
Raspunsul:nu se mai acorda plasament de urgenta familiilor adoptive!!!
din nou:adoptiile sunt stopate.Nu este nimic oficial dar sunt STOPATE!
Eu ce sa mai inteleg????????????
Plasament de urgenta nu,copii adoptabili nici atat!
Care e misterul ca deja sunt in ceata totala.
Am innebunit-o pe AS a mea!!!Zi de zi o sun!
Ma gandesc serios la mass-media !!Nu se mai poate!
E inadmisibil ce se intimpla!
Degeaba mi se spune sa stau linistita ca ce e al meu e pus deoparte,ca sistemul nu e asa cum il vad eu.etc etc etc
Cand eu simt pe propria piele ce se intimpla cum sa cred toate astea????
Stiti povestea cu bebelusul abandonat in scara de bloc????
Am incercat sa lupt pentru el...DEGEABA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
asa ca TOT degeaba se spune ca totul e ok si ca nu sunt inteleasa cand spun ca totul e un mare haos!!!
cine vrea detalii sa-mi dea PM
va pup, sunt epuizata psihic.Am avut o zi infernala

Pe langa toate astea sincer,nu ne mai permitem momentan sa "alergam" prin tara.
Avem un job care ne preseaza si fara el nu putem supravietui!
Asa ca sa mergem la un drum de 4 ore mai putem dar sa mergem iar 8*10 ore nu se mai poate.Iti trebuie 4 zile ca sa poti face un astfel de drum.

Mergi la inceput