Egoismul - calitate sau defect ?
Raspunsuri - Pagina 4
ruxij spune:
Eu cred ca problemu' e ca folosesti cuvinte prea dure, auzi, "sacrificarea", ma si gandesc ca ii arzi pe aia pe rug Adica cum adica "sacrificarea celor din jur"? Depinde ce nivel de sacrificare ai in minte.
Oana C spune:
Citat: |
... pana una alta, daca copiii vostri trebuie sa ia o decizie buna pentru ei, dar care invitabil afecteaza negativ pe unii din jurul lor, ce i-ati sfatui ? |
Sa gaseasca o alternativa in care sa nu ii afecteze pe cei din jur sau, daca nu se poate, sa nu ia nici o decizie!
Poti sa dai un exemplu de decizie (din viata de zi cu zi) in care nu exista nici o "iesire" fara daune pt cei din jur, in care, orice ai face e musai sa ii SACRIFICI pe altii pentru a te simti bine? Ca sa nu mai facem teoria chibritului la nesfirsit ...
Oana si Eva (29 iunie 2005)
Oana C spune:
citat din mesajul lui Andrada Ca sa raspund intrebarii tale, egoismul nu e calitate, e o scuza si aia amarita. |
Oana C spune:
Buflea, uite, ca tot a fost Memorialul pentru Michael Jackson, asculta melodia asta; apoi sa ne spui daca simti la fel despre egoism ...
http://www.youtube.com/watch?v=6WJrtms8EoQ
StMihaela spune:
De cateva zile imi vine in minte o vorba "Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita". Poate tocmai din cauza ca ca am patit-o de prea multe ori.
Ma rog doar ca copii mei sa stie sa faca diferenta intre momentele cand trebuie sa fie egoisti si cele in care pot fi generosi. Si in fiecare zi incerc sa-i invat sa faca diferenta.
buflea spune:
citat din mesajul lui Andrada I-as spune sa nu-si caute scuze, sa-si asume si egoismul si alegerile in viata si sa fie fericit cu ele. Si eu voi fi fericita ptr ca a ales sa fie cinstit si sa nu-si numeasca egoismul virtute. Altfel ajungem toti nefericiti si de-o parte si de alta a oceanului si n-am realizat nimic. |
Nu stiu la tine, dar eu am facut tot ceea ce ai scris aici si nu sunt fericita ca a trebuit sa-mi las parintii departe ... si cred ca, oricat de indreptatit a fost pasul acesta, exista o doza de nefericire si de o parte si de alta a Oceanului.
Oana, interesanta optiunea ta de a-ti sfatui copilul sa nu ia nici o decizie ... eu nu cred ca o sa fac asa. Sa ia decizii in legatura cu viata lui si sa si le asume. Ah ! Si sunt sigura ca unele din deciziile pe care le va lua, ma vor afecta negativ ...
De 4 pagini vorbim pe un exemplu ... vrei altul ?