va mai amintiti?-accident kiseleff

va mai amintiti?-accident kiseleff | Autor: loryi1974

Link direct la acest mesaj

Cred ca va mai amintiti accidentul mortal din Soseaua Kiseleff cand o tanara a fost ucisa pe trecerea de pietoni.
Autoarea a fost ,in sfarsit,cica condamnata la 2 ani cu suspendare si plata de despagubiri civile.Sentinta nu este inca definitiva si,avand in vedere ca suntem in Ro,in mod sigur pedeapsa va fi diminuata.
Ea se adauga altor ucigasi celebri precum Carmen Paunescu(a omorat 3 oameni in 2004 si a scapat tot cu 2 ani cu suspendare).
De ce a fost condamnata doar la doi ani cu suspendare si plata unor despagubiri?Raspunsul ,din linkurile de mai jos:
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/857226/Doi-ani-cu-suspendre-pentru-accidentul-mortal-de-pe-Kiseleff/
http://georgeolteanu.wordpress.com/2008/03/28/iata-criminala-de-pe-kiseleff/
http://www.antena3.ro/stiri/justitie/mircea-badea-si-ceilalti-martori-o-contrazic-pe-ana-maria-strauss-accidentul-de-pe-kiseleff-putea-fi-evitat_70342.html

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Puteau foarte bine sa nu-i dea nimic... pedeapsa e egala cu 0.

Traim in Romania...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Femeia aceea a facut accidentul pt ca tocmai politistul care dirija i-a facut semn sa accelereze, era perioada summit ului. Era sa patesc si eu ceva mult mai urat pt ca un politist imi facea semn sa trec pe rosu, dar uitase sa i opreasca pe ceilalti care aveau verde. Nu mai fiti asa de aspri cu judecata, pt ca oricine este sofer stie ca unele sunt pur si simplu ACCIDENTE, de-alea le si zice asa. Nu am nicio treaba cu povestea asta, dar oricine poate fi in locul ei, uneori atentia si prudenta nu sunt suficiente. Nu mi se pare o chestiune atat de flagranta cum au fost multe altele in care criminal cu premeditare au scapat nepedepsiti.

Comentariile din primele 2 link-uri,ca doar pe acelea le-am vazut, sunt tare malitioase. Femeia n-a facut nimic dupa accident?politistii nu au reactie? Ce puteau sa faca?! Voi stiti ca daca intervii asupra unui ranit/bolnav sa-i dai primul ajutor, chiar cu toate cursurile la scoala de soferi, esti pasibil de pedeapsa pt ca nu ai dreptul legal? (atestat de libera practica).
Eu de fiecare data cand ma urc in masina ma gandesc ca imi asum un risc si fereasca Dumnezeu de asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lo_li_Ta

Femeia aceea a facut accidentul pt ca tocmai politistul care dirija i-a facut semn sa accelereze, era perioada summit ului. Era sa patesc si eu ceva mult mai urat pt ca un politist imi facea semn sa trec pe rosu, dar uitase sa i opreasca pe ceilalti care aveau verde. Nu mai fiti asa de aspri cu judecata, pt ca oricine este sofer stie ca unele sunt pur si simplu ACCIDENTE, de-alea le si zice asa.

E prima data cand aud povestea asta, cum ca i-a facut semn politistul sa accelereze. In dreptul unei treceri de pietoni?? Cand in codul rutier este specificat foarte clar ca trebuie sa incetinesti in dreptul trecerii de pietoni?

Si nu, nu sunt PUR SI SIMPLU ACCIDENTE!!
Sincer, ma zbarlesc toata sa aud justificarea asta. Daca era copilul tau pe trecere?? sau mama / sora ta??
Sau hai sa zicem ca trece o masina in viteza pe o strada printre blocuri, cum mai au unii idioti obiceiul sa o faca - si accidenteaza un copil. Il trecem la categoria "pur si simplu accidente"?

Geez...

Poate ar trebui sa sugeram legislativului ca au ignorat o mare categorie: "pur si simplu accidente"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Pai daca nu femeii i s-a facut semn sa accelereze si pietonul a trecut strada netinand cont de acutiunile de dirijare atraficului de catre politisti nu trebuia sa fie acuzata.

POlitia si ea nu aveau ce sa faca deoarece fata respira si era pusa in pozitie laterala , pozitie in care se pun victimele care respira. Daca nu respira era normal sa i se faca resuscitare.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Ai dreptate XIO. Doar ca un politist nu va recunoaste niciodata ca a uitat sa faca semn si in partile celelalte, pietonii nu sunt instruiti sa cunoasca semnalele politistilor si tot asa. Au fost martori atunci care au spus ca politistul dadea nevrotic din maini sa se elibereze ca venea coloana oficiala. Si mie mi-e teama de mor de situatii de-astea de cand era sa o patesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

"In dreptul unei treceri de pietoni?? Cand in codul rutier este specificat foarte clar ca trebuie sa incetinesti in dreptul trecerii de pietoni?"

tot in codul rutier scrie la fel de clar ca tre' sa urmezi semnalele politistului.

Mergi la inceput

Da, Andira unele sunt pur si simplu accidente. Nu mi se pare ca bagatelizez folosind termenul acesta. Accidente grave, dureroase, nedrepte, dar uneori accidente. Si nu intotdeauna vinovat e soferul.

Da, trebuie sa incetinesti in apropierea unei treceri de pietoni, DAR semnalul politistului este prioritar fata de orice alte indicatoare, zebre sau semafoare. De-aia cand e politist in intersectie si-ti face semn treci pe rosu (chiar daca e pe acolo si o trecere de pietoni de exemplu si ei au verde), opresti pe interzis cand ti se indica sau faci multe alte manevre interzise in mod normal. E datoria lor sa se asigure ca ce fac ajuta traficul fara a pune in pericol pe nimeni. Si adesea, nu o fac. Trecerea aia de pietoni nu stiu daca era semaforizata, dar eu vad tot la doua zile cate un destept coplesit de ambuteiaje care face semne masinilor chiar si cand pe trecere, pe verde, e cate un pieton ratacit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Orice sofer cred ca intelege mult mai bine situatia. Este dureroasa , dar din nefericire, se poate intampla oricui dintre noi...cei care circulam zilnic cu masina in Bucuresti intelegem mult mai bine. Eu ma infricosez de multe ori si ma gandesc ca mi se poate intampla sa-mi sara cineva in fata, chiar daca este trecere, chiar daca este dreptul pietonului sa treaca, are obligatia sa se asigure inainte. Eu ca pieton, nu ma arunc sa traversez pana nu ma asigur ca masina care o vad ca vine va opri ... chiar daca este dreptul meu. Pana la urma este viata mea si nu ma arunc pur si simplu doar pentru ca e dreptul meu sa trec. Nu spun ca fata respectiva s-a aruncat ...vorbesc in general...am vazut multi pietoni care nu au nici cea mai mica responsabilitate ...vin in fuga si nu stii de unde ti-a aparut...
Asa ca eu nu ma agit atat ca femeia nu a primit nu stiu cati ani de inchisoare...Si ce rezolva? O mai aduce inapoi ? Eu una, daca Doamne fereste, as lovi pe cineva nu m-as mai urca la volan toata viata si as trai toata viata cu sentimentul de vinovatie , asa ca inchisoarea nu stiu daca mi-ar aduce vreun folos mie sau altcuiva. Ajuge regretul ca ai omorat pe cineva. Eu le-as retrage mai degraba dreptul pe viata de a mai sofa.
Si acum nu ma refer la soferii inconstienti, care depasesc viteza legala, care sunt beti sau mai stiu eu ce. Si cred ca putem sa deosebim cazurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Mai , eu merg la meciurile lui Poli si cand ma intorc acasa de acolo circulatia e dirijata de politisti. Crezi ca are vreo relevanta faptul ca politistul le da unda verde soferilor?
Nici gand! Se gasesc destepti care sa traverseze.
La fel mi s-a intamplat de nu stiu cate ori cand politistul se agita sa decongestioneze traficul si se trezea un pieton sa treaca neinteresandu-l ca nu are voie.
Pe langa faptul ca trebe sa fie atent la trafic , politistul mai trebuie sa si racneasca la aia care nu stiu regulile.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns barbye spune:

Am vazut ca i-au dat 2 ani cu suspendare si sa despagubesca famili cu 200000 euro. Am inteles ca a facut apel ca nu ii convine sentinta.
Cred ca daca nu ii convine cati banii are de dat si a facut apel. Credeti ca in constiinta ei are vreun pret viata care a luat-o?
I-as dori si poate o sa par dura; de cate ori va inchida ochii sa ii apara in fata acel accident; sau sa vina sa o bantuie...
Nu o sa; pateasca; nimic, sunt convins de asta. Nu e nici prima nici ultima persoana; implicata; în acest gen de accident soldat cu deces. Legea se aplica preferential si asta e valabil oriunde în lume.Esti bogat esti iertat esti sarac platesti. Daca ar fi fost lovita de vreun amarat de rând, fac pariu ca ar fi fost arestat pe loc “. Indiferenta “organelor” se poate traduce mai corect în teama de a nu “deranja” vreo bogata, în fond si ei sunt simpli oameni de rând cu familii de întretinut. Cine ar fi atât de inconstient sasi riste painea pentru un mort.
Ai spate ai parte...e ceva de genul asta.

Mergi la inceput