La data nasterii o persoana va avea 8 luni cotizate, fara intrerupere. Inainte de aceste 8 luni are o intrerupere de 2 luni.
Intrebarea mea este : tinand cont ca cele 126 de zile de concediu medical de maternitate se includ in stagiul de cotizare si ca pot fi luate toate 126 dupa nastere , in situatia data cu 8 luni vechime poate beneficia de CIC ? Daca cele 126 de zile sunt luate dupa nastere , completeaza stagiul de cotizare de 8 luni ? Se poate face dupa terminarea concediului maternal cererea pt CIC ?
Pt CIC - conditia este de 12 luni anterioare datei nasterii copilului.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
am auzit ca cineva a facut asa ceva. avea 8 luni cotizate si a completat stagiul de cotizare cu cele 126 zile(4 luni). Situatia a fost diferita deoarece a nascut prematur si de cele 126 de zile a beneficiat dupa nastere. Cele 126 de zile si le distribuie fiecare femeie dupa cum ii convine, singura restrictie fiind ca minim 42 de zile din cele 126 sa fie dupa nastere. Daca optezi sa le iei pe toate dupa nastere nu se poate completa stagiul de cotizare ?
Nu prea inteleg unde am fost neclar? Prin lege ca sa ai dreptul la CIC trebuie sa ai cele 12 luni ANTERIOARE datei nasterii. Anterior inseamna inainte de a naste.
Daca naste prematur (medical - nu ca a nascut cu 3 saptamani inainte de termen) se scade perioada medicala din cele 12 luni dar discut de acte constatative medicale. Nasterea prematura are o incadrare bine definita medical si legal.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa