Cum pot sa adopt un copil?

Cum pot sa adopt un copil? | Autor: monique4774

Link direct la acest mesaj

Citind atatea mesaje, parca imi e si greu sa "sparg gheata" si sa intru in torentul lumii fericite.
Mi-as scrie povestea vietii mele, dar se doreste un site optimeist si plin de speranta, asa ca m-am inscris si eu prinzand curaj ca intr-o buna zi voi putea posta si eu implinirile mele in urma ajutorului primit, poze cu cei ce-mi lumineaza viata si care sper sa mi-o infrumuseteze.
M-am decis sa adopt un copil si nici nu stiu de unde sa incep.
Ma poate indruma cineva?
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Inati te duci la Directia Generala de Asistenta Sociala Protectie a Copilului din Baia Mare si de acolo ti se va spune ce acte sa duci pentru intocmirea dosarului pentru obtinerea atestatului de familie sau persoana adoptatoare.Asta e primul pas.
Daca intrii la subiectul M-am hotarat adoptie o sa gasesti multe fete care te pot ajuta.
Mult noroc.

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monique4774 spune:

Faptul ca nu sunt casatorita ar putea fi un impediment?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_99 spune:

monique4774- bine ai venit in gashca noastra, a aspirantelor (adica viitoare mamici adoptive)!!
debusolarea este trairea cea mai intensa pina itzi conturezi oleaca parerile despre ceea ce inseamna procedura de adoptzie (conform legislatziei in vigoare - in mare: legea 273/2005; OUG 102 / 2008; legea 272 / 2004...
pina una alta, cu sigurantza trebuie sa mergi la Directia de Protectie a Copilului (DPC) din judetzul unde locuieshti shi sa depui cererea de obtzinere a atestatului de familie / persoana adoptatoare...
pentru a intra shi mai bine in atosfera, intra la adresa http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=139086 shi citeshte forumul la tema ...M-am hotarat adoptie.... s-a ajuns la cap.63 ...eu am citit toate poveshtile de la aceasta tema ....de la cap 1...shi pot spune ca m-am "luminat" cit de cit in legatura cu ceea ce este specific adoptziei shi nici o lege sau DPC nu te invatza....daca ai reushit sa ajungi aici, pe acest forum, este semn ca nimic nu este intimplator shi va fi bine!!

gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Nu e un impediment daca nu esti casatorita.

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_99 spune:

monique4774 - procedura este aceeashi shi pentru o familie shi pentru o persoana singura care vrea sa adopte...pe masura ce vei intra pe forum shi vei avea nedumeriri, persoanele singure care au adoptat vor putea sa itzi impartasheasca din experientza lor...

gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona14 spune:

Monique bine ai venit si sper cat mai curand sa ti se implineasca visul.Nu este nici o problema ca nu esti casatorita,cu noi la scoala de parinti a fost o tipa necasatorita,care ulterior a adoptat o fetita.Primii pasi este sa mergi la Directie sa intocmesti dosarul,obtii atestatul si apoi astepti pana vei gasi copilasul.

Mergi la inceput