Adeverinta pentru medic familie
Buna!
Am avut de completat un tabel cu vaccinurile copilului pentru gradinita . Tanti doctorita mi-a facut scandal ca , mai nou , cica odata la 3 luni ar trebui sa duc adeverinta ca platesc asigurari de sanatate .
Ma intereseaza daca asa este si unde gasesc legea sau normele care specifica asta , si mai ales daca nu era de datoria lor sa ma anunte.
Multumesc.
Raspunsuri
papanash spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui simiena Buna! Am avut de completat un tabel cu vaccinurile copilului pentru gradinita . Tanti doctorita mi-a facut scandal ca , mai nou , cica odata la 3 luni ar trebui sa duc adeverinta ca platesc asigurari de sanatate . Ma intereseaza daca asa este si unde gasesc legea sau normele care specifica asta , si mai ales daca nu era de datoria lor sa ma anunte. Multumesc. Simona |
Adica tanti doctor care ia bani de pe urma voastra ( e medic de familie, nu ?) iti face tie scandal ? Si daca nu esti angajat nu poti duce copilul la gradi sau cum, n-am inteles ?
............................................................
Mama de papanas Andreiutz
( 02.10.2007 )www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme
simiena spune:
Oricum am asa o senzatie ca o voi schimba cat de curand , dar chiar sunt curioasa care sunt normele.
Loredana_cls spune:
Doctorita de familie la care merg acum cere adeverinta doar cand elibereaza concediu medical, pt ca zice ca trebuie sa se justifice la casa de sanatate cu concediile.
Doctorita ce o aveam inainte cerea ori de cate ori ma vedea cate una... ca asa avea ea chef.
simiena spune:
Nu cred ca pe acest forum nu avem un medic de familie care sa ma lamureasca .
Multumesc.
Ramonika spune:
oarecum normal este sa-ti ceara sa dovedesti calitatea de asigurat prin adeverinta o data pe an.
Ramonika
si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
oana_n spune:
Chiar sunt socata de ceea ce scrieri. Mie niciodata nu mi-a cerut mediul de familie sa ii duc adeverinta cum ca platesc asigurarea de sanatate. Din cate stiu ei medicii de familie primesc in fiecare luna situatia pacientilor sai de la CAS si pot verifica in 2-3 minute daca esti asigurat sau nu.
Stiu asta deoarece acum 3 ani m-a dus cu o problema la medicul de familie si mi-a zis ca nu imi poate da reteta compensata pt ca firma la care lucram atunci nu platise pe luna aia asigurarile, deci eram considerata fara asigurare medicala. Dupa o saptamana firma a remediat treaba, m-am dus la medic si mi-a dat tot ce era nevoie fara sa ma puna sa ii duc adevereinte si dovezi. Si medicul meu de familie nu e unu binevoitor din cale afara sau dedicat trup si suflet pacientilor.
Pe langa ca platesti o gramada de bani la asigurarea de sanatate si ai nevoie rar de servicii, sa te mai si plimbi cu adeverinte si dovezi pe la usile lor, mi se pare de-a dreptul strigator la cer.
Intre timp am schimbat si eu medicul de familie si tot nu mi-a cerut nimeni nici o adeverinta
.
Cauta si pastreaza mereu o bucata de cer deasupra vietii tale
miki68 spune:
Conform www.cnas.ro/pdf/norme_2009/ordinCOCA.416.428.2009.pdf" target="_blank">Ordinului pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Contractului-cadru privind
conditiile acordarii asistentei medicale în cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate
pentru anul 2009 la "Obligatiile furnizorului de servicii medicale", art. 7 (9) scrie: "sa solicite asiguratilor, la înscrierea pe lista proprie, documentele justificative care atesta calitatea de asigurat conform prevederilor legale în vigoare".
Deci, nu o data la 6 luni, nu o data pe an, ci doar la inscriere. Totodata, asiguratul are obligatia sa anunte medicul de familie de orice modificare a statutului sau de asigurat.
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei
irina.c. spune:
mai nou e asa cum zice doctorita, trebuie adeverinta o data la 3 lunisotul meu a luat ieri adeverinta de la servici pt. medicul de familie si scrie pe ea ca e valabila 3 luni de la data emiteriimami de Ilinca(26. apr.04), Teodora (26 aug. 07) ,
19+am blog ![]()
Natasa spune:
Doctorita noastra e prietena de familie si prin urmare nu are niciun interes sa ne manince nervii si timpul, dar tot ne cere o data pe an o adeverinta de la serviciu.
simiena spune:
Chiar nu avem pe aici nici un medic de familie care sa ma lamureasca cum stat treaba ?