Baticul islamic si demnitatea umana

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Nu inteleg revolta aceasta impotriva femeilor care poarta burca. Am avut colege la facultate aici in Toronto, care purtau basma (jihab) adevarat nu burca, de un mare bun simt cum mai rar mi-a fost dat sa intalnesc si mi-au explicat clar ca nu le-a fortat nimeni sa poarte asa ceva, nefiind casatorite, o vedeau mai mult ca o respectare a portului lor si ducerea mai departe a traditiei. Majoritatea din RO vad ca sustin ca respectivelor persoane li s-ar ingradi oarecum libertatea si drepturile, nefiind scolite, dar aceasta face parte din miturile / stereotipurile des intalnite. Fetele pe care le-am cunoscut eu erau foarte luminate, foarte citite, iti era drag sa ai o conversatie cu ele chiar la un nivel ceva mai sus decat cu altele mai emancipate sa zic asa . Nici prin cap nu mi-a trecut vreodata ca as putea sa ma revolt impotriva acestui lucru, facand parte din respectul pe care trebuie sa-l ai fata de orice semen. Ca sa nu va mai spun, ca la pranz isi luau covorasul si plecau sa se roage intr-o clasa special amenajata, si nimeni nu avea nimic de comentat.

La polul opus si vis-a-vis de intrebarea lui Andacos, am vazut barbati care purtau turban de buna voie, din dorinta proprie si personala, ei fiind la a doua generatie, desi tatii lor renuntasera demult la portul respectiv, iar familiile respective erau erudite, cu mastere la activ, nicidecum niste persoane inculte. Asta cum vi se mai pare ?

Ceea ce a facut Sarkoszy nu stiu cat de bine cade in Franta actual…stiati ca in scoala publica din Canada atunci cand se intoneaza imnul tarii, martorii lui Iehova ies pur si simplu din clasa, asteapta pe hol pana ce se termina, si apoi reintra la clasa ? Asta ca tot vorbim de toleranta si diversitate… Cum era cu obligatul in institutiile publice?

Cristina

Mlle Yasmine et le bébé Chris Anthony

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

De acord cu tine Cristina, cele cu hijab din acela nu cred ca deranjeaza pe nimeni, am si eu colege si bune prietene musulmane care poarta hijab prin alegere personala dar parca burka e un pic asa mai...altfel. Si cu cat mai neobseravate vor ele sa treaca cu atat cred ca atrag mai multe priviri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Adela, eu voiam sa spun ca e vorba de alegerea lor pana la urma, de acel liber arbitru (free will). Sau poate ne deranjeaza estetic vizual? Avea dreptate cineva cand spunea aici ca la fel e si cu tinerele imbracate mai sumar pe care le vezi uneori pe strada...pana la urma sint puncte de vedere diferite, ambele fiind extreme, depinde din care unghi privesti situatia ...si totusi nimeni pana acum nu a interzis mini-jupele, cleavage-ul sau cerceii din buric

Anyways, e interesant cum lucreaza mintea umana, nu crezi?

Cristina

Mlle Yasmine et le bébé Chris Anthony

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Mey, nimeni nu poate impune sa ne placa sau nu ceva. Nici mie, personal nu-mi place costumatia, ma ia cu fiori cand le vad, mai ales cand se intampla sa imi iasa brusc in fata la cate un colt de strada. Copila mea s-a speriat efectiv cand una din ele s-a apropiat de ea sa ii vorbeasca.
Dar de la a nu-ti place pana la a le critica, sau a da legi impotriva portului lor e cale lunga. Eu i-am explicat fetei ca e doar o doamna imbracata in negru. Si gata. E cultura lor, religia lor, portul lor, viata lor. Live and let live

Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adela P

Poate si Bin Laden umbla asa "under cover" de aia nu-l mai prind astia .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns renah spune:

Poate ati vrea sa auziti si parerea unei musulmance legata de acest subiect. Sa raspund la intrebarea autoarei: nu, nu este obligatorie acoperirea capului, gatului, fetei, corpului etc.Nu scrie niciunde asa ceva,in Coran se indeamna la decenta si simplitate vestimentara atat pentru femei cat si barbati. Atat . Sunt interpretari ale Coranului bineinteles venite din partea barbatilor. Asa cum bine a sintetizat Deus indiferent de religie, cultura noi, femeile, am fost si suntem( si inca vom fi as indrazni sa spun) considerate inferioare sexului tare mai pe fata sau mai subtil depinde de locatie. Nu imi acopar si nu mi-am acoperit niciodata capul exceptand rarele ocazii in care ma duc la vreo casatorie sau inmormantare la geamie.
Legat strict de subiect hijabul este ok zic eu atata timp cat respectiva il poarta de buna voie, burka mi se pare asa ceva.....no comment... Sa stiti ca o mare parte din ele se acopera de bunavoie pentru ca asa sunt crescute de mici, indoctrinate si este ceea ce vad in jurul lor. Fara s-ar simti cum ne-am simti noi in public.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns renah spune:

Am vrut sa atasez un link si am uitat... http://www.youtube.com/watch?v=Iou7pMWEiTA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui renah

Poate ati vrea sa auziti si parerea unei musulmance legata de acest subiect. Sa raspund la intrebarea autoarei: nu, nu este obligatorie acoperirea capului, gatului, fetei, corpului etc.Nu scrie niciunde asa ceva,in Coran se indeamna la decenta si simplitate vestimentara atat pentru femei cat si barbati. Atat . Sunt interpretari ale Coranului bineinteles venite din partea barbatilor. Asa cum bine a sintetizat Deus indiferent de religie, cultura noi, femeile, am fost si suntem( si inca vom fi as indrazni sa spun) considerate inferioare sexului tare mai pe fata sau mai subtil depinde de locatie. Nu imi acopar si nu mi-am acoperit niciodata capul exceptand rarele ocazii in care ma duc la vreo casatorie sau inmormantare la geamie.
Legat strict de subiect hijabul este ok zic eu atata timp cat respectiva il poarta de buna voie, burka mi se pare asa ceva.....no comment... Sa stiti ca o mare parte din ele se acopera de bunavoie pentru ca asa sunt crescute de mici, indoctrinate si este ceea ce vad in jurul lor. Fara s-ar simti cum ne-am simti noi in public.

mai citeste inca o data Coranul!nu ti-ar strica,serios

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Ne-a povestit o profesoara ca era la facultate mai demult o fata care era obligata de tatal ei sa umble imbracata conform portului , sa se supuna religiei desi ea nu vroia.
A pus 2 barbati la fel de indoctrinati ca el sa o bata pe fata care in final s-a lasat si de facultate si de tot si a fugit in alta tara.

Probabil pt. asa ceva era legea , un fel de protectie pt. cele care sunt fortate sa respecte traditia.
ca sincera sa fiu mi se pare cam stupid a-i interzici unui om de alta religie sa faca ce-i cere religia.
E ca si cum le-ar obliga Basescu pe maicute sa nu mai umble asa imbracate ca pot si ele sa ascunda pe sub fusta o bomba sau ca lezeaza retina unor oameni

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui khristin

La polul opus si vis-a-vis de intrebarea lui Andacos, am vazut barbati care purtau turban de buna voie, din dorinta proprie si personala, ei fiind la a doua generatie, desi tatii lor renuntasera demult la portul respectiv, iar familiile respective erau erudite, cu mastere la activ, nicidecum niste persoane inculte. Asta cum vi se mai pare ?

Khristin una este sa portzi de placere si una este sa portzi ca TREBUIE,pentru ca asa vrea barbatul!

Deci aici nu de batic este vorba ,ci de burqa!Persoanele vazute de mine ,de fapt persoanele cu care eu am intrat in contact erau imbracate in negru din cap pina-n picioare iar valul de pe fatza era semitransparent!Nu ca in poza pusa de INa!

Acum am vazut si acoperite total doar ochii erau liberi,aia nu tot burqa este?

Dana

Mergi la inceput