Mamici de bb care ati inceput serv., + 100 lei

Mamici de bb care ati inceput serv., + 100 lei | Autor: mikim

Link direct la acest mesaj

Daca nu stiati, eu am aflat abea ieri, mamicile de bb care au inceput serviciul si au renuantat la indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani, mai primesc 100 lei pe langa alocatie!!!!
Eu o sa-mi depun dosarul miercuri.

Nu am stiut pana acum, am inceput serv in februarie, cand bb avea 3 luni, si banii nu se dau retroactiv!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Vezi daca nu treci pe la probleme legislative? Marius te-ar fi sfatuit. Acum asta e, fapta e consumata dar ma MIR de cei de la tine de la serviciu ca nu ti-au spus. E lege si e demult. Intr-o perioada se dadeau mai multi bani. Daca nu ma insel chiar 300 lei.Dulciuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinusha06 spune:

a fost stimulentul 300ron cand era alocatia copilului 24 ron dar de cand au modificat suma la 200 ron(pana al 2 ani) au mai dat doar diferenta colosala de 100ron

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pinkie_pie spune:

Ba se dau si retroactiv,dar numai pe doua luni inainte de data depunerii dosarului,nu uita sa le spui asta,scrie in lege.Deci nu vei pierde decat pe februarie si martie banii(adica 200lei).Eu am depus dosarul in octombrie anul trecut si am primit prima oara in decembrie banii pe lunile august,sept.,oct,si noiembrie.Chiar nu intelegeam de unde atatia bani,apoi am citit legea si m-am lamurit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikim spune:

Eu chiar nu am stiut, nu am auzit niciunde de asa ceva.
Eu cred ca ar trebui mentionate undeva, pe forum, dar la vedere, drepturile mamelor, ca nu ai de unde sa sti.

Inainte de a incepe serv i-am spus dir. de resurse umane ca vreau sa am program de 6 ore, si mi-a zis sa mai astept, ca "nu da bine" asa rapid sa cer asta.
Dupa o luna i-am zis dir gen ca ma chinui asa, bb sugea si mi se umflau sanii. M-au pus sa aduc certificat de la medic ca alaptez!!!

Apoi am aflat ca, conform Contractului colectiv de munca la nicvel national am dreptul la 2 ani cu program redus!!!
Legea cu protectia mamei care alapteaza da dreptul la 1 an cu program de 6 ore.

Cine stie ce voi mai afla...

Mergi la inceput