PCOS (14)
Raspunsuri - Pagina 11
plateea spune:
e adevarat.
metforminul, impreuna cu dieta hipoglicemica, cu tratamentul simptomatic adecvat, ajuta.
am aflat asta pe propria mea piele, si regret enorm ca am asteptat 2 ani si jumatate pana sa imi fac curaj sa il iau asa ca la carte.
si e drept, odata inceput tratamentul cu metformin, nu se mai opreste pana la aparitia unei eventuale sarcini, a disparitiei bolii (care nu se intampla), sau la aparitia efectelor adverse.
gargaritza82 spune:
multumesc pentru raspunsuri aruam si plateea 
faza e ca eu am ovulatie in fiecare ciclu. dar am o faza ovulatorie f lunga, in general de mai mult de 20 de zile. luna asta de exemplu, am avut ovulatia in ziua 27 dar mi s-a intamplat sa fie si in ziua 44.... perioada luteala e ok, de 13-14 zile.
d-na doctor era increzatoare ca o sa ma ajute dexamethazona in sensul asta dar nu m-a ajutat. cred ca o sa ma bage pe metformin.
abia astept sa apara menstra, maine sau poimainte, sa refac testosteronul si 17 OH progesteronul si sa o sun pe d-na doc.
vreau un diagnostic ferm, fie el si PCOS :(
norocica_26 spune:
Fetelor,scuze,dar nu am avut timp sa citesc tot ce ati postat voi de-a lungul timpului despre Metformin (Siofor, in cazul meu). Asadar, sa inteleg ca voi luati tot timpul metformin, fara nici un fel de pauza?
Va multumesc mult pentru intelegere si sa nu va suparati pe mine, dar chiar nu am timp sa citesc totul din urma. Pupici si sa va dea Domnul cat mai curand un bebe !!!!
norocica_26 spune:
Va tot intreb despre asa caci mie doamna doctor mi l-a dat doar 2 saptamani,dupa cum v-am mai spus . Merci inca o data!!!
plateea spune:
nu stiu ce schema de tratament ai, asa ca te sfatuiesc sa faci cum ti-a spus dr.
fiecare organism si fiecare dr sunt unici.
eu una, asa stiu si asa am primit schema de tratament, si am luat metformin 3 luni si ceva, pana in clipa in care a iesit BetaHCG 900, am sunat la dr,m-a felicitat ca sunt gravida, si mi-a spus sa opresc metforminul si sa trec la utrogestan.
plateea spune:
ca sa intaresc ceea ce tocmai spuneam, am citit recent ca studii pe antidiabeticde orale in pcos s-au facut destule. metforminul este singurul care aduce un beneficiu in ceea ce ne intereseza pe noi, si mai ales imbunatateste calitatea ovocitelor. asociat sau nu cu stimulantele ovariene, a demonstrat clinic o rata a sarcinilor si nasterilor crescuta. e drept ca nu imbunatateste remarcabil procentul crescut de avort spontan sau oprire in evolutie a sarcinii, e drept ca mamele cu pcos si tratament cu metformin stau in medie mai multe zile in sectia de terapie intensiva dupa nastere, dar... sincer, pentru mine a fost medicamentul minune, care m-a ajutat sa obtin sarcina, am acum 16 saptamani, si sper sa fie bine pana la capat.
si nu sunt singura care a reusit, daca cititi sunt multe fete chiar si in ianuarie-martie care au reusit performanta asta.
pupici multi tuturor, bafta multa va doresc, incredere in medicii vostri, si tot ce va doriti.
gudinde...
gudinde spune:
plateea
norocica si eu sunt metformin tot timpul. Bine eu sunt si un caz de PCOS cu mare rezistenta la insulina asa ca la mine "tot timpul" inseamna de niste ani.
Oricum, dr tau e singura persoana care poate sti exact ce a avut in vedere cand a prescris aceasta schema de tratament, iti stie exact cazul etc.
norocica_26 spune:
Va multumesc mult de tot,fetelor, pentru raspuns.
Cine stie, poate doamna doctor a ales astfel ca si eu sunt un caz aparte de PCOS, avand in vedere ca am facut fetita fara sa stiu ca am acest sindrom si fara tratament. Poate crede ca nu este chiar atat de "inaintata" boala , sau nu stiu cum sa ii zic.
Oricum " saru' mana" ca sunteti alaturi de mine.
Zuzet spune:
Buna fetelor,
Va spun pe scurt povestea mea. Am 30 de ani, greutatea normala in raport cu inaltimea, menstruatii regulate (28-29 zile). Am facut monitorizari la Tutunaru si in fiecare luna se pare ca am avut ovulatie de toata frumusetea...deci totul ca la carte.
Numai ca....rezultatele analizelor hormonale nu au iesit stralucite, in sensul ca, unele se incadreaza in limite normale altele depasesc mult valoarea maxima (FSH, Testosteron, Progesteron, Dhea-s). Tutunaru a "aruncat un ochi" pe rezultate si a spus ca astea sunt rezultate specifice SOP-ului si ca noi trebuie sa mergem inainte.
Pentru moment nu am obtinut mai multe info de la el, probabil ca in sept. se va intampla.
Poate ma puteti ajuta pana atunci voi cu cateva lamuriri;
-daca este SOP, cum de am menstruatie regulata si ovulatie lunara?
-din cunostiintele voastre, aceste valori ridicate ale hormonilor poate afecta fertilitatea?
Eu am inceput deja un tratament naturist de echilibrare a nivelului hormonal.
Astept un semn de la voi. Multam.
gargaritza82 spune:
daca ai rabdare sa le scrii, da-ne si noua valorile analizelor si intervalele de valori normale
cum adica progesteronul e prea mare?