Instinctu' de tata

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ang3lt0uch spune:

Gene ptr instict de tata ? Sau? Nu e nimic greu de inteles...pur si simplu nu exista. Asta nu inseamna ca nu poate iubii copilul. Iubirea nu e un instict primar.

Later edit: Poate trebuie sa adaug pe alocuri "eu cred ca" si " parerea mea este ca". In fond e o opinie personala si daor atat, insotita de argumentele ce imi par mie plauzibile. Oricum, nu am de gand sa ma "documentez" pentru a demonstra cu cine stie ce studii sau cine stie ce afirmatii celebre... E o parere ferma daor, pe care nu mi-o voi schimba. no offence barbatilor, sau oricui altcuiva are o alta parere.

Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)

Poze NOI cu...noi:)

Poze cu ingerasul mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

INSTÍNCT, instincte, s.n. Complex de reflexe înn#259;scute, necondi#355;ionate, proprii indivizilor dintr-o anumit#259; specie #351;i care le asigur#259; dezvoltarea organismului, alimentarea, reproducerea, ap#259;rarea. – Din fr. instinct, lat. instinctus.
Sursa: DEX '98

INSTÍNCT ~e n. 1) Facultate înn#259;scut#259; a tuturor fiin#355;elor sau a tuturor indivizilor unei specii de a executa acte determinate (pentru asigurarea necesit#259;#355;ilor vitale ale organismului). 2) Sentiment incon#351;tient de prezicere a celor ce urmeaz#259; s#259; se întâmple; intui#355;ie. [Sil. in-stinct] /<fr. instinct, lat. instinctus
Sursa: NODEX

INSTÍNCT s.n. Complex ereditar de reflexe necondi#355;ionate proprii fiec#259;rei specii #351;i care asigur#259; orientarea în mediul înconjur#259;tor; impuls natural. [Pl. -te. / < fr. instinct].
Sursa: DN

INSTÍNCT s. n. comportament înn#259;scut, caracteristic pentru to#355;i indivizii unei specii; impuls natural. (< fr. instinct, lat. instinctus)

Am spus ca ma refer la instinct cu definitia sa din dictionar. In baza acestor definitii ma hazardez sa imi mentin opinia ca instinctul de tata nu exista.

Cind am afirmat ca supravietuirea speciei umane nu depinde deloc de implicarea tatalui in cresterea puilor de om, exact la asta m-am referit: la perpetuarea speciei. Ca tatal este fff important in EDUCAREA unui copil si in pregatirea lui pt viata sociala pe care o stim AZI e adevarat. Dar daca pe pamint ar ramine doar 10 barbati care ar fi folositi pt reproducere, specia s-ar perpetua. Desigur, exemplul e extrem si de domeniul SF.

if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/ (poze noi)

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput