Arsura, Zona, alergie, intepatura albina?

Arsura, Zona, alergie, intepatura albina? | Autor: spic de grau

Link direct la acest mesaj

Ce sa fie oare?

Miercuri seara am observat o pata rosie pe mana mea, de marimea unui banutz. Era doar o pata. Parca nu ma ustura.
Joi dimineata zona respectiva era parca un pic mai accentuata - pielea era parca mai ingrosata sa zic asa.
Joi la pranz observ o mica vezicula ce apare la suprafata petei care tot creste, si tot creste, asa incat joi seara aveam o ditamai vezicula ce acoperea toata suprafata rosetei.

Ce sa am?
Miercuri am facut mancare, e posibil sa fi sarit ulei (se mai intampla). Dar vezicula sa apara asa greu?
Tot miercuri am fst la cules capsunele la ferma. Eu am mai facut alergie si altadata. Dar parca nu imi amintesc sa fi avut vezicula.
Sa ma fi intepat o albina si sa nu fi bagat de seama?

Acum o saptamana m-am intalnit cu o prietena a carei fiica tocmai ce se vindecase de varicela. Ea zicea ca fata e vindecata ca nu mai e cazul sa ma tem (mi-era ptr bebelutza mea), iar in alta ordine de idei, eu am avut varicela. Insa - stiu ca acelasi virus da si Zona Zoster. Dar parca la Zona erau mai multe vezicule pe terminatiile nervoase.

Precizez ca in momentul asta am in continuare vezicula aceea urata (am impresia ca pielea sta sa explodeze acolo), si am ca o vaga senzatie de usturime (probabil si din cauza ca se trage pielea).

E cazul sa ma alarmez, sa merg la medic, sau sa astept sa vad inca vreo 2 zile ce se intampla?

Multumesc mult!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

poate te-a ciupit altceva de mana - o furnica, un paianjen...

varicela stiu ca nu mai este contagioasa atunci cand sunt vindecate complet bubitele, de aceea bolnavul de varicela ar trebui sa stea in casa pana cad toate crustele bubitelor, sa nu-i imbolnaveasca pe altii

zona zoster in general se face pe fond de stres, imunitate scazuta, soc emotional, curent foarte puternic( da, fratele meu exact din acest motiv a facut ZZ si a fost foarte dureros ptr el, zona afectata a fost incepand din spatele urechii stangi pana spre umar, nici nu suporta sa stea imbracat sau sa se spele pe cap). si faci zona zoster din cauza faptului ca virusul varicelei exista inca in organism in stare latenta. nu stiu sigur daca faci ZZ daca intri in contact cu un blonav de varicela aflat in perioada contagioasa...

incearca sa pui pe basicuta o mixtura mentolata, nu cred ca are ce sa fie rau in asta, usuca pielea si reduce usturimea...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Multumesc mult tare!!
O sa caut la farmacie.

Mi-era f teama de ZZ. Insa doar o singura buba (vezicula mai precisa)...

F dubios ca mi-a aparut vezicula cam la 24 de ore distanta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Copilul meu a facut varicela la 4 ani, apoi a luat si sotul (el nu facuse). Eu i-am ingrijit pe amandoi si desi facusem varicela mi-a aparut o vezicula pe corp (mai precis pe spate, spre talie) Nu am avut insa nicio zona rosie. Eu zic sa te duci la medic si sa vezi exact despre ce e vorba.

Mergi la inceput