de ce a plecat sotul meu? ajutor

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ang3lt0uch spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_rbt

Buna fetelor si va multumesc ca sunteti alaturi de mine.
dar chiar si dupa atata vreme eu tot mi-l doresc inapoi, e totusi tatal copilului meu.
el a fost singurul om pe care l-am iubit si e a fost singurul om care m-a facut sa rad si sa fiu fericita.
si am gresit fata de el dar acum e atat de inversunat inact nu stiu ce sa mai fac.
multumesc pentru sfaturi.
va pup

Cu ce ai gresit fata de el ? Doamne, te rog nu mai face orice ptr a-l aduce inapoi ca poate reusesti si in 2-3 ani nu vei mai stii cum sa scapi de el!! Gandeste-te te rog ca inca nu ai nascut, ca esti super mega extra frustrata de viitorul tau statut de mamica si ca din cauza asta ai nevoie de sprijinul lui!! Daca nu ai fi gravida nu ai gandii chiar asa. Te rog asteapta pana nasti, pana face copilul cateva luni, si daca EL, nu tu, insista in perioada asta sa se intoarca re-evaluaza atunci, cu conditii realiste. Nu vrei sa te trezesti langa un om ce distruge o familie si un copil, in loc sa o completeze cum crezi tu acum... Cand va avea copilul un an doi si vei vedea cu altii ochii situatia va fi mai greu sa il lasi in lumea lui...va trebui sa imparti custodia, ba poate va fi si unul ce o vrea daor el, nu ca ar obtine-o neaparat...ti-ar pica bine asa?? Sub nici o forma un om care se intoarce la tine "DE MILA" cat esti gravida nu va fi exemplar pentru o viata!!

Poate o sa fiu dura, dar chiar vrei sa aiba copilul tau o mama "inferioara", abuzata, terminata psihic, dependenta de tata, o mama care va ajunge sa planga prin perne de disperare ?! Nu te poti gandii la copil, macar ptr o secunda? Copilul cand se naste nu are nevoie de tata, are nevoie de TINE.

Tine minte asta :NU VEI UITA CE TI-A FACUT ACUM! Il vei detesta la un moment dat, dar va fi prea taziu! Lasa-l sa plece, si vei trece prin perioadele normale ale unei despratiri singura, cum e firesc: intai negarea, dependenta bonlavicioasa, apoi resemnarea, invinuirea, plansul incontrolabil, dar vor venii si altele calme de dezinteres...singurul lucru ce iti va ramane va fi un dezgust, o ura pentru ce ti-a facut, si asta se va intampla CHIAR DACA IL ADUCI INAPOI...

Mai am eu o prietena, pe care barbatul ei a parasit-o cand era gravida in 6 luni, si fata s-a milogit de el pana a acceptat ala sa se intoarca sa stea cu ea "de proba"pana naste, caci fata plangea non-stop si toata lumea a spus ca nu e bine ptr copil! Normal ca dupa ce a nascut nu a parasit-o, nu avea cum, cand iti vezi copilul e altceva!... Si ca sa vezi, acum dupa ceva ani, el daor ameninta cu "vrei sa stai singura cumva?", ea satula si trezita la realitate ii spune consecvent "cu copilul nu voi fi niciodata singura" dar domnu nu-si mai face bagajele... Acum cand ea gandeste clar, in sfarsit, cand il vrea dus, disparut, evaporat, el se complace in a o jigni si folosii si nu mai pleaca, mizand pe copil... Nu era mai bn sa se desparta atunci, cand copilul nu era atatsat de tati, cand nu ar fi fost probleme cu custodia (caci in cazul respectiv e f posibil sa o obtina el, are casa, venituri demonstrabile, ea lucreaza "la negru" la o firma de traduceri unde lucrez si eu, si chiar daca are bani nu ii poate demnstra)???

Nu face greseala pritenei mele, ea chiar si-a marcat copilul negativ. Daca nu se milogea atunci, nu mai erau probleme acum cu copilul si costodia si scandaluri in casa ! LASA_L SA SE DUCA INVARTIT!

Sper ca ai citit, scuze daca am fost prea dura, dar stiu ca vei alua decizia gresita, si chiar as vrea sa te ajut sa deschizi ochii de acum... Sarcina usoara si multa intelepciune...

PS: Dc vrei sa vb cu cineva despre asta, da-mi PM, iti stau la dispozitie, chiar si ptr un umar pe care sa plangi...

Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)

Poze cu ingerasul mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

angel f frumos ai scris! si ai zis ff bine!!!!!!!!!!!!!

_

Babyblue va pupa pe toti!!
In asteptarea unui ingeras in viata noastra....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Oare de ce cand cineva sufera, in loc sa ii ascultam si sa le oferim un umar pe care sa planga, incercam sa le facem dusuri reci??? Sunt intr-adevar multe mamici "viteze" pe lumea asta, dar parca mi-e greu a crede ca toate s-au strans aici si ca toate daca ati fi in situata amcai ati fi atat de transante si de puternice.

Eu am plans si am suferit de fiecare data cand m-am despartit de un iubit. SI cred ca suferinta m-a invatat multe si m-a facut sa cresc, sa ma maturizez. Cand ma cert cu sotul, plang si acum. Nici gand sa fie vorba de parasiri sau de alte femei, dar fie si o mica cearta, unde mi se pare ca a fost insensibil sau m-a ranit, ma face sa sufar si sa plang. Daca ar pleca, lumea mea s-ar sfarsi, mai ales acum, cand sunt gravida (bine, noi mai avem inca 2 copii, asa ca ar fi mult mai complicat).

Nu cred ca a plange dupa un om cu care ti-ai impartit viata si de la care astepti un copil este un semn de slabiciune sau de injosire. SI nici din partea lui nu cred neaparat ca e un om de nimic. POate fi un barbat speriat de responsabilitate, depasit, poate se va intoarce si va fi un sot si tata exemplar. Cunosc un exemplu dintre prietenii parintilor mei, cateva luni in sarcina nu a vrut sa auda de ea, a fugit chiar in alta tara, apoi a revenit si acum fata are vreo 10-12 ani si el este un tata exemplar.

Anca, eu zic sa stai linistita, sa te gandesti la minunea din burtica ta si sa vezi ce se va intampla in viitor. Si sa judeci cu inima cand/daca va veni inapoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hellene_n spune:

nu o sa inteleg NICIODATA un astfel de tip de comportament!!!
mi-e peste putinta de a intelege ceva. citesc topicul asta si........nu pot sa pricep cum de poate un om sa-si abandoneze, in primul rand, copilul lui!!!??? darmite, sa vrea o alta, in locul sotiei lui!!!
oi fi eu mai incuiata, mai nu stiu cum.....dar in viziunea mea, astfel de lucruri nu pot exista!!!
ti-ai ales un om....e OMUL TAU..... nu-l poti lasa, mai ales atunci cand ii este greu!!! daca TU ii poti face rau omului tau, la ce sa te mai astepti de la cei din afara casei????
ce lume e asta???
ce lectie trebuie sa invete cei care trec prin asa ceva?

Mergi la inceput

freedelia, eu am incercat tot pe aici si fara dus rece. Ce n-as da sa mi se fi facut mie dusuri f reci in anuminte momente din viata, caci altfel, cum mi s-a dat o speranta, cum m-am complacut in "mizeria" mea, pe orice plan ar fi fost! Eu cred ca ce am spus are mare probabilitate de a se intampla, si cel putin in cazul meu, far adus rece nu functioneaza... asa ca, cu riscul ca ea sa ne urasca pe cele ce facem asta, exista si posibilitatea sa realizeze la timp ce va fi sa vina. Asta daca ne mai citeste...

SI nu este deloc vb ca am fi extremiste, puternice si incapabile de plans....eu cred ca cele ca mine ce dau asemenea sfaturi au trecut prin ceva dezamagiri si la randul lor au luat decizia gresita orbite de dragoste, de aceea sunt mai vehemente, pentru ca stiu pe pielea lor ca de vb buna nu se intelege mesajul in cazuri de genul. Si noi plangem, nimeni nu i-a zis sa nu planga, plansul e sanatos cu limite..e o metoda de descarcare, e o etapa normala spre...vindecare. Si chiar presupunand ca tatal va revenii si va fi examplar (f putin probabil in conditiile in care revine "de mila" pentru ca asta este cazul pana acum din ce ne-a prezentat anca), ea va trece peste perioada asta de colaps emotional si cand isi va revenii va pastra tot timpul o "rusine" fata de el, cel care stie cat de mult s-a injosit...Macar de s-ar injosii pentru copil, ar avea in mintea ei o scuza, dar ea e constienta ca o face daor ptr ea, ca nu poate traii ea fara el...Asta o va urmarii toata viata. Nu va avea fericire deplina, e o mare pata cauzata de ea, nu de el, si ii va fi mult mai greu sa treaca peste sentimentele astea... Nu am zis sa nu se impace cu el daca el vrea. dar nu acum, nu brusc...sa astepte, sa nasca...sa astepte sa se intoarca el, sa inceteze "milogeala"... In conditiile in care el nu vrea si ea continua cu "te rog iarta-ma"...cand de fapt stie undeva in subconstient ca nu ea a gresit, atunci singurul sfat e "SA SE GANDEASCA DOAR LA BEBE, SA LASE TATAL IN VOIA SOARTEI..." daca spune asa... Timpul va aduce raspunsurile, iara daca el revine, fara a fi rugat non-stop (sau mani****t cu "sunt gravida, nu iti e mila de bebe??") atunci relatia chiar are o sansa reala. Atunci tine daor de iertarea intreptata catre partener...atunci nu trebuie peste ani sa se ierte pe sine pentru ce si-a facut cu mana ei...

Sigur ca e greu sa faci asa, dar asta e ideal, si nimeni nu ia un sfat greu si il indeplineste intocmai...Macar de i-ar ramane ideea generala, de a se gandii intai la bebe si apoi la ea...Ar ajuta-o.

Suparici de 2 ani

Poze cu ingerasul mic

Mergi la inceput

Anca , ce ai facut pana la urma? Esti bine? Daca mai intrii da-ne un semn, imi este ca te-am indepartat fiind prea dure

Suparici de 2 ani

Poze cu ingerasul mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_rbt spune:

Buna fetelor.
nu am mai fcaut nimic.
sunt la fel de daramata pt ca de cateva sapt m-a sunat sa ma intrebe ce face copilul si azi ma suna si pe urma cateva zile nu mai raspunde nici macar la mesaje.
am luat-o de la capat.
mi-e teama ca atat plans si fumat sa nu pateasca copilul ceva.
mi-e trae greu fara el pt ca inca il iubesc mult si-mi doresc sa vina acasa.
stiu ca nu ma poate ajuta nimeni si ca sunt singura ca ma poate ajuta dra nu mai pot.
sunt cu psihicul la pamant.
nu mai stiu sa rad nu mai stiu nci macar cum sunt.
tare mult imi doresc sa vina inapoi.
in rest nimic.

Mergi la inceput

Iti mai doresti si altceva daca iti e teama sa nu pateasca copilul ceva: iti doresti un copil sanatos... Din pct meu de vedere e un pas in fata, sa incluzi si cateva randuri despre bebe in postul tau...
Sunt sigura ca ai impresia ca daca e vine inapoi acum, totul va fi perfect. Dar daca ar venii ai ramane cu amintirea neagra a acestei perioade in care s-a comportat cum s-a comportat. Si va fi f greu sa te faci ca nu a existat perioada asta...

Bebe ce face? Nu retin daca ne-ai spus ce este... Cat mai ai pana nasti?

Suparici de 2 ani

Poze cu ingerasul mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_rbt spune:

Citat:
citat din mesajul lui ang3lt0uch

Iti mai doresti si altceva daca iti e teama sa nu pateasca copilul ceva: iti doresti un copil sanatos... Din pct meu de vedere e un pas in fata, sa incluzi si cateva randuri despre bebe in postul tau...
Sunt sigura ca ai impresia ca daca e vine inapoi acum, totul va fi perfect. Dar daca ar venii ai ramane cu amintirea neagra a acestei perioade in care s-a comportat cum s-a comportat. Si va fi f greu sa te faci ca nu a existat perioada asta...

Bebe ce face? Nu retin daca ne-ai spus ce este... Cat mai ai pana nasti?

Suparici de 2 ani

Poze cu ingerasul mic

voi avea un baietel care va venii pe lume in noiembrie.
stiu ca ai dreptate ca daca va venii inapoi acum nu voi uita dar chiar si asa imi doresc sa vina inapoi pt ca nu este un om rau numai ca in ultimul an am devenit o femeie cicalitoare si fara judecta.
nu stiu de ce.
nu i-am inteles nici jobul care ii acapareaza cam tot timpul.
am vrut prea multe de la el si daca s-ar fii putut ieri.
pe de-o parte il inteleg dar pe de cealalta parte toate frustrarile mele au venit pe un fond si acela a fost lipsa timpului pt noi.
as vrea din tot sufletul sa vina inapo pt ca chiar este un om deosebit dar uite ca azi suna apoi trei patru zile nu mai suna si nici macacr la mesaje nu-mi raspunde.
sunt intr-o depresie din care numai intoarcerea lui ma poate salva, dar.....am acut tot ce mi-a stat in putiinta si am vb despre noi despre copil dar nu cred ca mai am ceva de facut sa-l fac sa inteleaga ca nu vreau decat sa vina acasa sa fie langa noi.
plang si-mi aduc aminte de toate lucrurile frumoase dintre noi.
de faptul ca ma suna doar sa-mi zica ca ma iubeste.si acum ??acum??nu mai suna nimeni, acasa, e de fapt o casa goala in care nu ma mi pot bucura de nimic.
as vrea sa pot sa rad impreuna cu el asa cum o faceam o data.
sa ma mangaie si sa-mi spuna ca ma iubeste, pt ca noi ne-am casatorit din iubire nu alte interese, plus ca am fost impreuna de adolescenti si am crescut impreuna.
stiu ca voi avea un copil dar nu ma pot linistii.
mi-e tare dor de el.stiu ca trebuie sa-mi accept situatia, ca nu sunt nici prima nici ultima, dar nu pot sa accept ca am dat cu piciorul unui om care si-ar fi dat viata pt mine.
si asta nu e o miniuna.
imi reprosez in fiecare zi ca nu am stiut sa las capul in jos atunci cand a trebuit si ca i=am reprosat tot felul de neadevaruuri pe care mi le-am fabricat in cap.
dar acum , ce folos?
eu sunt intr-o parte si el e in alta parte.
am ajuns sa-mi fac sotul sa nu mai mai iubesca prin comportamentul meu de nebuna.
cam asta e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

tu in inima ta crezi ca l-ai putea ierta ca o sa fiti fericiti ca in filme? o sa prelungesti agonia...
Imi pare rau ca suferi...
Am si eu prietena care a trecut prin ceva f asemanator, s-a agatat de el si crezut ca o sa fie altfel. Nu a fost si acuma, dupa aproape 2 ani este in aceasi situatie, ea sufera si copila simte si vede si el este bine mersi. Acolo ai sa ajungi si tu daca nu te trezesti.

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi

www.de-azi.ro

inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Mergi la inceput