Romani atacati in Belfast

Romani atacati in Belfast | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/northern_ireland/8104287.stm

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1193571/Romanians-flee-Belfast-homes-racist-attacks.html

Cum e situatia in Irlanda? Poate ne spun fetele de acolo.

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

"Racist attacks"?? Nu stiam ca sunt rase diferite, romanii si irlandezii. E un fel de a se subintelege ca respectivii cetateni romani sunt de alta rasa, dar nu vor sa iste poleminca "romani" vs "rromani" / tigani. Altfel nu vad sensul; cuvantul potrivit ar fi fost xenofobie, nu rasism.

Nu ca asta ar avea vreo importanta, oricum violenta este de condamnat.

Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

Totusi a doua poza de pe DailyMail ne arata un grup de etnici rromi. Cred ca termenul "rasism" e corect folosit. Asta, insa, nu justifica actiunile tembelilor nazi, pe care, de altfel, le condamna si cititorii ziarului.

cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

Azi la playgroup chiar ma intreba o mamica daca am urmarit la TV ce au patit niste romani in Belfast.Nu stiam despre ce este vorba dar dupa ce mi-a povestit mi-am dat seama despre ce fel de romani este vorba.

adelina si piticii
Noemi 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Eu zic ca n-are importanta etnia, autoritatile sunt de partea lor si i-au protejat, am inteles ca au declarat ca au dreptul sa fie acolo ca orice alt cetatean ceea ce ma face sa cred ca sunt legal si nu sunt in raza politiei. Deci poate e chiar doar vorba de rasism.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Eu zic ca n-are importanta etnia, autoritatile sunt de partea lor si i-au protejat, am inteles ca au declarat ca au dreptul sa fie acolo ca orice alt cetatean ceea ce ma face sa cred ca sunt legal si nu sunt in raza politiei. Deci poate e chiar doar vorba de rasism.

Pai n-a zis Cioaba ca "Europa este casa lor"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Mai eu ii inteleg pe oamenii aia oarecum, nici mie nu mi-ar placea ceata de rromi (sunt vreo100) pe strada mea pentru ca stim cu totii ca au asa un talent sa enerveze fara sa faca ceva ilegal neaparat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

no, pai exact despre asta se discuta aici: a fost atac rasist sau xenofob? nu de alta dar ca sa stim si noi daca au fost atacati romani de etnie rroma sau romani "puri". noroc cu pozele, ca acum stim ca s-a folosit termenul corect si ca cei peste o suta de oameni atacati au fost supusi unui atac rasist si mai ca intelegem, da' nu acceptam
cum am fi reactionat daca era vorba de o suta de polonezi (ca tot se batura-n fotbal) sau serbi, sau ... sau? si garantat s-ar fi vorbit tot despre atac rasist si nu xenofob.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Dar motivul pentru care au fost atacati se stie?..
Sau n-au facut nimic, saracutii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

nu reiese de nicaieri ca ar avea alta "vina" decat ca sunt romani. presa straina (ce am citit io) ii numeste romani, presa romana romani de etnie rroma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adela99

nu reiese de nicaieri ca ar avea alta "vina" decat ca sunt romani. presa straina (ce am citit io) ii numeste romani, presa romana romani de etnie rroma

Cred ca presa straina foloseste cuvantul rasist din ipocrizie, n-au curajul sa spuna lucrurilor pe nume si fac doar o aluzie 'fina'. A doua varianta ar fi sa nu fi pus mana vreodata pe vreun Webster .

Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)

Mergi la inceput