Vreau sa plec! Unde?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mia06
Poate am inteles eu gresit, dar nu ai spus ca sotul tau te bate sau isi agreseaza copilul.

Mia, ai inteles gresit. Sotul 'vulcanic' o da cu capul de pereti, urla la copil si-l injura, il tine la izolare ca sa nu-l auda plangand ca-l enerveaza etc etc etc. Citeste cu atentie.

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui popescudora

Ma loveste rar si nu suficient cat sa-mi scot certificat. Adica chestii de genul ca imi da un cap intr-un perete, sau imi pune mana in gat, nu cat sa imi lase semne. Am fost internata si diagnosticata cu tulburari de personalitate, deci nu schizofrenie sau ceva grav. Perioada totala cam 3 saptamani.
Doamne, cat as vrea sa ma fi gandit mai bine inainte sa ma leg la cap in toata povestea asta si sa fac si un copil in conditiile astea!

POZE

sa scriu, sa nu scriu...ar trebui sa nu scriu, conform credintei ca daca n-ai nimic bun de spus, mai bine taci. dar vezi tu, draga Dora, ma seaca la inima nedreptatea. si la tine, si la noideea, sa mi se rupa inima de mila, nu alta, biete femei abuzate. mi-am luat o pauza de pierdere de vreme azi dupa pranz si v-am citit povestile in intregime, si tie, si lui noideea. si din aparatoarea abuzatelor, ma arunc in penitente, unde mi-a fost capul, oare, sa nu vad ca amandoua sunteti abuzatoare la randul vostru. in toata povestea asta conteaza copiii vostri cel mai mult. si tocmai ei sunt cel mai putin aparati. tu esti total intromisionata in telenovela cu sotul tau, idem noideea. va mai amintiti de copii asa, cu greu, cand va lovesc vinovatiile sau cand faceti liste cu argumente autosugestive de ce meritati mai mult de la viata. s-a nimerit sa-ti scriu tie, dar acum ma exprim legat de toate femeile ca tine si ca noideea - niste capitole de impostura.

de ce? o femeie care isi iubeste pruncul nu pune o amarata de p.u.t.z.a de barbat pe primul loc si nici nu se gandeste macar sa-si ia viata, nici ipotetic, nici tragi-comic, nici deloc. te miri de ce urla micutul tau si de ce are cosmaruri la 9 luni, cu o inocenta atat de prefacuta si, deci, cu atat mai condamnabila. TU nu stii ce viata traieste copilul TAU din cauza TA???

amandoua sunteti niste self-centered, drama queen, autovictimizate si care ati ales parteneri pe potriva rolului pe care va place sa-l jucati in viata. nu mai mi-e mila de niciuna dintre voi. doar de copiii vostri, abuzati de propriile mame, din egoism si iresponsabilitate.

ce motiv e ala ca nu poti scoate copilul dintr-un mediu violent pentru ca nu ai bani de rate de doi lei si de sandale si la ailalta de carti disney si alte rahaturi?!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns popescudora spune:

Un serviciu am la care sa ma intorc, dar nu e prea bine platit, si momentan, din cauza crizei, am inteles ca personalul mai mult sta in somaj tehnic decat sa lucreze. Insasi sefa mea mi-a zis sa stau 2 ani acasa pentru ca situatia acolo nu e deloc roz.
La modul sa intretin copilul si pe mine, si sa platesc si ratele mi-ar ajunge venitul (la limita), dar de chirie in Bucuresti nici nu se pune problema.
Voi cauta chirie undeva in afara orasului, voi gasi ceva part-time (sau la negru) si o voi lua de la capat.
Trebuie sa recunosc ca Noideea m-a inspirat. Situatia ei e ft asemanatoare cu a mea. Daca ea poate, pot si eu.
Topicul "Sunt dependenta de sotul meu" nu mai e chiar de actualitate. M-am trezit intr-o dimineata si mi-am dat seama ca nu il mai iubesc cu disperarea de odinioara. As minti sa spun ca nu il mai iubesc deloc. Ma gandesc si la solutia cu centrul maternal. Va multumesc mult tuturor, am avut multe de invatat de pe acest forum. Sper sa gasesc candva un barbat bland, care sa ma accepte asa cum sunt, fara tendinte dictatoriale si nervi.

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Buna Dora,

Imi pare rau pentru ce ti se intampla DAR tii minte, la subiectele tale anterioare, cand toata lumea te sfatuia sa deschizi ochii, ca sotul tau e asa si pe dincolo, ca nu merita sa mai stai cu el, etc ?!?!

Crezi ca noi toate care atunci am "sarit cu gura" pe tine o faceam asa, de distractie ? Iata ca, din pacate, s-a ajuns in situatia pe care multe dintre noi am anticipat-o si din pacate copilasul tau nevinovat are cel mai mult de suferit !

Repet, imi pare rau ca treceti prin asa ceva. E foarte greu sa-ti dau un sfat...

Poate un centru maternal sau o fundatie care se ocupa de femeile abuzate ar fi o solutie de moment pentru tine, sa te rupi de mediul abuziv in care traiesti acum, sa-ti iei copilul si sa stai in centru pana iti vei pune putina ordine in viata si iti vei regandi prioritatile.

Multa intelepciune si putere iti doresc ! Ai mare grija de micutul tau, are nevoie de mamica lui.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mia06 spune:

Imi cer scuze. Azi sunt prea adormita si nu am citit cu atentia tot subiectul

Pai, daca sotul tau de agreseaza fizic si agreseaza si copilul, alta e situatia.

Dar, fara certificat medico-legal sau martori/probe, nu rezolvi nimic. In cazul unui proces de divort, tu avand un trecut cu unele "probleme" de control, si neavand certificat medico-legal, s-ar putea (spun doar ca exista sanse) ca sotul tau sa castige (au mai fost cazuri).
Va veni cu argumente ca esti instabila psihic, dovedind asta cu trecutul tau (spui ca ai fost internata la psihiatrie de 2 ori), va sustine ca agresiunile fizice asupra ta si asupra copilului sunt inventiile unei minti bolnave.
Va mai sustine ca tu tii copilul la izolare, ca tu fumezi langa copil, ca nu il hranesti cum trebuie, ca nu te joci cu el... deci esti o mama iresponsabila.

Si acum te intreb: cum demonstrezi tu ca nu are dreptate?

Nu vreau sa te sperii, dar dora, gandeste-te bine ca un divort poate sa nu fie pasnic si frumos ci un adevarat razboi intre voi doi! El poate incerca sa demonstreze ca tu esti "nebuna si iresponsabila" si tu va trebui sa demontezi aceste argumente ca sa poti pastra copilul! Iar daca martori nu ai, certificat medico-legal nu ai....faptul ca scrii pe forum asta nu te va ajuta cu nimic.

Asa ca, sfatul meu (si sper sa nu imi sara nimeni in cap): ADUNA PROBE! Nu spun ca e ideal pentru copil sa stea intr-un mediu cu batai, injuraturi si izolare, DAR...te intreb: vrei sa fii sigura ca copilul ramane cu tine?
Atunci nu te grabi! Pentru ca, decizia de "a-ti lua lumea in cap" acum, poate sa te coste mai mult decat crezi!

Nu spun sa ramai langa un om care abuzeaza de voi, spun doar ca, in eventualitatae unui proces de divort, TOTUL TREBUIE PROBAT!

Degeaba mergi tu la un centru maternal daca ai o vanataie pe coapsa sau pe mana. Asta nu te va ajuta. Ai nevoie de martori si certificat medico-legal. Martori care au auzit tipete/bataie (vecinii de exemplu, politia, etc).

Eu, in locul tau, nu as vrea sa risc sa raman fara copilul meu!

Tu cunosti cel mai bine situatia, tu stii cum este sotul tau! Eu doar iti spun parerea mea bazata pe cateva randuri scrise de tine pe un forum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalilu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mia06

Imi cer scuze. Azi sunt prea adormita si nu am citit cu atentia tot subiectul

Pai, daca sotul tau de agreseaza fizic si agreseaza si copilul, alta e situatia.

Dar, fara certificat medico-legal sau martori/probe, nu rezolvi nimic. In cazul unui proces de divort, tu avand un trecut cu unele "probleme" de control, si neavand certificat medico-legal, s-ar putea (spun doar ca exista sanse) ca sotul tau sa castige (au mai fost cazuri).
Va veni cu argumente ca esti instabila psihic, dovedind asta cu trecutul tau (spui ca ai fost internata la psihiatrie de 2 ori), va sustine ca agresiunile fizice asupra ta si asupra copilului sunt inventiile unei minti bolnave.
Va mai sustine ca tu tii copilul la izolare, ca tu fumezi langa copil, ca nu il hranesti cum trebuie, ca nu te joci cu el... deci esti o mama iresponsabila.

Si acum te intreb: cum demonstrezi tu ca nu are dreptate?

Nu vreau sa te sperii, dar dora, gandeste-te bine ca un divort poate sa nu fie pasnic si frumos ci un adevarat razboi intre voi doi! El poate incerca sa demonstreze ca tu esti "nebuna si iresponsabila" si tu va trebui sa demontezi aceste argumente ca sa poti pastra copilul! Iar daca martori nu ai, certificat medico-legal nu ai....faptul ca scrii pe forum asta nu te va ajuta cu nimic.

Asa ca, sfatul meu (si sper sa nu imi sara nimeni in cap): ADUNA PROBE! Nu spun ca e ideal pentru copil sa stea intr-un mediu cu batai, injuraturi si izolare, DAR...te intreb: vrei sa fii sigura ca copilul ramane cu tine?
Atunci nu te grabi! Pentru ca, decizia de "a-ti lua lumea in cap" acum, poate sa te coste mai mult decat crezi!

Nu spun sa ramai langa un om care abuzeaza de voi, spun doar ca, in eventualitatae unui proces de divort, TOTUL TREBUIE PROBAT!

Degeaba mergi tu la un centru maternal daca ai o vanataie pe coapsa sau pe mana. Asta nu te va ajuta. Ai nevoie de martori si certificat medico-legal. Martori care au auzit tipete/bataie (vecinii de exemplu, politia, etc).

Eu, in locul tau, nu as vrea sa risc sa raman fara copilul meu!

Tu cunosti cel mai bine situatia, tu stii cum este sotul tau! Eu doar iti spun parerea mea bazata pe cateva randuri scrise de tine pe un forum.

"Everyone thinks of changing the world, but no one thinks of changing himself."
Leo Tolstoy

Asta ca iti trebuie certificat medico-legal sau vanatai ca esti in pericol sa pierzi copilul, este o prostie, un fel de "sfaturi din batrani". Nici o instanta nu va incredinta un copil de cateva luni unui barbat, in detrimentul mamei, chiar daca mama n-are casa sau e curva. Relatiile ei cu restul lumii, faptul ca sta cu chirie, nu influenteaza cu nimic statutul de mama buna. Ea nu trebuie sa demonstreze ca el e un nebun, ci doar ca ea e in stare sa-i asigure copilului un minimum necesar si mai ales ca-i ofera stabilitatea afectiva.

Cica nu ai risca sa ramai fara copil. Atunci poate o fi mai bine sa riste sa o omoare, eventual la urmatorul campionat de fotbal, de draci ca a pierdut Dinamo, poate o da nitel mai tare cu capul de pereti ca i-o fi purtat ghinion ca a stat pe langa el.

Off...

Mergi la inceput

Am postat aiurea, postul meu a intrat in continuarea textului Miei. raspunsul era acesta;

Asta ca iti trebuie certificat medico-legal sau vanatai ca esti in pericol sa pierzi copilul, este o prostie, un fel de "sfaturi din batrani". Nici o instanta nu va incredinta un copil de cateva luni unui barbat, in detrimentul mamei, chiar daca mama n-are casa sau e curva. Relatiile ei cu restul lumii, faptul ca sta cu chirie, nu influenteaza cu nimic statutul de mama buna. Ea nu trebuie sa demonstreze ca el e un nebun, ci doar ca ea e in stare sa-i asigure copilului un minimum necesar si mai ales ca-i ofera stabilitatea afectiva.

Cica nu ai risca sa ramai fara copil. Atunci poate o fi mai bine sa riste sa o omoare, eventual la urmatorul campionat de fotbal, de draci ca a pierdut Dinamo, poate o da nitel mai tare cu capul de pereti ca i-o fi purtat ghinion ca a stat pe langa el.

Off...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

dora,ti-am citit povestea.cred ca aproape pe toata.eu zic ca in momentul in care ai inceput sa postezi aici,subconstientul tau realiza ca ceva nu e ok,dar,din nn motive. si ca de obicei,constientul sugruma orice intrebare.da,nu e bine deloc ce se intampla.iti spun ca si noideei, tu vezi ceea ce vrei sa vezi, nu ceea ce se intampla cu adevarat.inteleg ca e crud uneori ce ti se spune aici.dar nefiind orbite de dragoste,putem judeca mai rece.ai inceput sa gandesti bine.da, noideea e un exemplu.eu zic ca semanati mult.si e f bine cum ai pus problema:daca ea a putut,poti si tu.bravo,eu cred ca vei reusi.si nici o clipa nu uita:copilul e pe primul loc.el va fi mereu al tau.daca as tiran se comporta cu el.salveaza-l.cum inchis in camera??????ingrozitor .si traumatizant.

mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

dora, te-ai gandit la posibilitatea de-a deveni asistent maternal?
E o idee, ai unde sta, cred si poti avea grija de copilul pe care ti-l da in grija, salvezi un suflet si ai si un venit sigur. Mergi pana la primarie si intereseaza-te. Ce te costa? Dar, du-te azi. Nu amana.

SAU: http://www.cugetliber.ro/1222722000/antiviolenta/

Mergi la inceput

Noideea, ca asistent maternal trebuie sa asiguri tu locuinta copilului pe care il iei in plasament. Mai mult, o camera a copilului.

Ea nu cred ca este in faza in care...poate salva un alt suflet, cred ca mai intai trebuie sa-si asume responsabilitatea cresterii propriului copil, sa se poata descurca ea, si apoi alt suflet. Si in cond in care are internari de genul acela, nu i se va incredinta un copil spre crestere, sunt o gramada de evaluari care se fac, inclusiv teste psihologice, etc.

Mergi la inceput