pasaport minor

pasaport minor | Autor: alexis2002

Link direct la acest mesaj

Buna seara!sper sa primesc niste lamuriri in legatura cu eliberarea pasaportului individual.fetita are dubla cetatenie,este deja trecuta in pasaportul meu care expira in luna august.daca tatal,cetatean italian imi face o procura care apoi vine apostilata,legalizata si tradusa un tribunal mai este nevoie sa merg in consulat?am inteles ca actele apostilate sunt valabile dar as dori sa fiu sigura.notarul a spus ca se poate insa as fi vrut o informatie sigura.in plus mi-a cerut un exemplu de astfel de procura.va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da este suficient. Adica mai mult de atat nu se poate.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexis2002 spune:

Iti multumesc din suflet.ma poti ajuta cu un model de astfel de procura,notarul ar vrea ceva cit se poate de complet ca sa nu cumva sa-mi fie respinsa in Romania la pasapoarte.tatal fetitei nu vine in Romania,cum ramine cu formularul care trebuie completat de ambii parinti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Practic este vorba despre declaratia pe care trebuie sa o dea celalalt parinte, precum ca este de acord ca minorul sa fie trecut in pasaportul unuia dintre ei. Nu este tip, este o DECLARATIE DE ACORD obisnuita: subsemnatul etc....domiciliat.....legitimat........, tatal minorului .............., nascut la data.......etc......., conform certificatului de nastere nr......, declar ca sunt de acord ca minorul..........sa fie inscris in pasaportul mamei sale............, domiciliata in..........., legitimata cu............. . Urmeaza o formula de incheiere - pe care o stiu cei de acolo, specifica legislatiei lor (de tipul "data in fata noastra, notar........., astazi......"). Ar fi bine sa fie si copii dupa actele tatalui, precum si un certificat de casatorie. Declaratia trebuie tradusa acolo, si de asemenea legalizata si apostilata, pentru a avea valabilitate aici.

Un telefon la Serviciul Pasapoarte te va scuti de orice neplacere privind documentele complete.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Multumesc mult!am formulat ceva,sper sa fie bine.

Mergi la inceput

Revin cu amanunte ptr ca si acum nu pot sa cred ce mi s-a intimplat la serviciul de pasapoarte.m-am prezentat cu procura notariala,apostilata in tribunalul italian,tradusa si legalizata in romania si au spus ca nu este recunoscuta in conditiile in care pe un panou era sris mare si clar ca se poate.nu au vrut sa-mi elibereze pasaport fetitei pe motiv ca nu este facuta procura la consulatul roman.e posibil asa ceva?cum e posibil ca un document apostilat sa nu fie acceptat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexis2002

Revin cu amanunte ptr ca si acum nu pot sa cred ce mi s-a intimplat la serviciul de pasapoarte.m-am prezentat cu procura notariala,apostilata in tribunalul italian,tradusa si legalizata in romania si au spus ca nu este recunoscuta in conditiile in care pe un panou era sris mare si clar ca se poate.nu au vrut sa-mi elibereze pasaport fetitei pe motiv ca nu este facuta procura la consulatul roman.e posibil asa ceva?cum e posibil ca un document apostilat sa nu fie acceptat?

Legal, nu este posibil.
Reclama situatia la seful institutiei si, concomitent, la Prefectura in cadrul careia functioneaza Serviciul Pasapoarte.

Mergi la inceput