cum e in Romania?

Raspunsuri - Pagina 70

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Ramona , nu am spus ca inveti medicina de unul singur in padure , am spus ca daca esti la o facultate si vrei, inveti.
In sensul ca iti inveti la examene, te duci din proprie initiativa la spital sa mai inveti cate ceva practic , samd.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Calitatea sistemului de invatamint nu se rezuma la un studenti studiosi, din astia sint peste tot. Ca de obicei, vorbim "mere si pere".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Uite lista cu top 400, recent publicata:
http://www.usnews.com/articles/education/worlds-best-colleges/2009/06/18/worlds-best-colleges-top-400.html

Lume multa, oameni putini

Am gasit-o in top si pe www.topuniversities.com/schools/data/school_profile/default/universitaetmannheim/?from_search=true" target="_blank">Uni Mannheim, pe care am absolvit-o

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Citat:
citat din mesajul lui NanaMotoc

Hai ca am ametit de tot cu sociopatie, individ etc.
Ia luati o pauza. Huh.

Daca traiesti numai in Ro si absolut deloc intr-o alta tara, nu ai cum sa stii cum e in Ro, ptr ca nu ai cu ce sa compari.
Normal ca esti multumit cu ce ai si nu stii ca poate fi si mai bine sau , evident, mai rau.
Dupa ce locuiesti si "afara", ca asta este termenul exact folosit de "emigranti", intervine inevitabil comparatia.
Si la locuit afara nu ma refer la scoala, burse, etc. Ma refer la locuit ca orice alt cetatean, cu servici, stat cu chirie, etc. Numai asa poti face o comparatie apropiata cu realitatea.

Daca ma intrebai acum 4 ani cum e in Ro, as fi raspuns clar si raspicat: BINE!
Era bine atunci, dar nu ar fi fost bine si acum, cand am familie si sunt mama.

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

ai spus-o foarte bine, Nana, dar este imposibil de inteles pentru cei care sunt acum unde erai tu acum patru ani.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Corect Ana!

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Uite, noi am facut scoala la McGill, care e pe locul 20.
Vad ca-i pe locul 10 in medicina.

Nu cred ca as fi extrem de nerealista daca as spune ca McGill Univ. este mai buna decat Univ din Timisoara. Facand exceptie de experienta noastra first hand, luand in calcul doar ce spun statisticile.

Si sper ca nu va deranjeaza daca mi se pare iesit din comun ca cineva sa aleaga Fac din Timisoara pentru cea din Montreal. In lumea mea nu ar fi existat dubiu daca mi s-ar fi oferit sansa sa fac o astfel de alegere. Dar hei, e lumea mea. :)

Gata, ma apuc de treaba si eu. Ca editez prea mult astazi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

OK, am inteles cum sta treaba cu medicina, spitalele, universitatile etc. Pe vremea cind am fost eu in faculate in Ro majoritatea lumii facea inginerie. De orice fel. Mai e si acum asa? Si daca da unde lucreaza toti acesti ingineri? Intreb asta pt ca in germnia de pilda am inteles (am citit in ziar) ca e penurie de ingineri si din cuza asta firmele baga bani in jocuri educative pt copii, premiaza tot felul de initiative, organizeaza concursuri pt elevi incercind sa ii atraga spre matematica si stiinte doar – doar o atrage pe viitorii studenti…

Iar despre scoala romaneasca e adevarat ca nu sintem in topurile lumii pt ca tb mai multe criteria indeplinite, inclusive dotare sau mai stiu eu ce, insa scola, asa cum e ea, a dat lumii matematicieni, informaticieni, ingineri, chimisti buni si chiar si medici. Sa va spun citi medici buni romani sint in new York? Sau stomatologi. Intimplator dentistul meu e sirb scolit in Timisoara si un var de-al meu din Germania a venit in Ro sa faca stomatologia in buc acum tispe ani iar anul asta unchiu-meu imi spunea ce casa scumpa are si ce bmw si-a luat (bina asta dupa tispe ani de practica)!

Apoi am si un var in Australia si din spusele lui lucrurile nu stau pe roze nici acolo, insa o fi el mai sociopat, eu stiu? Din cite imi spune idealul lui de tara ar fi Austria. Nu a putut sa emigreze acolo din cauza profesiei…

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Monabella, evident ca universitatile romanesti au pregatit adevarati moguli in diferite domenii. Deasemenea, universitatile lumii intregi au scos pe baricade adevarate genii.

Insa na, cica doar in alte tari se face scoala. Ca acolo apar universitatile in top 400.
Nu mai mergeti la scoala in Ro. XIO, renunta. Oricum esti varza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dov spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

XIO, renunta. Oricum esti varza.

nop, permite-mi sa te contrazic: sociopata.

sa inteleg ca acum, ca sunt mama, ar fi si mai indicat sa emigrez. stau asa si ma intreb, oare toti parintii emigreaza? si daca nu, cei care raman aici inseamna ca-si mal-trateaza copiii? oare e cazul sa anuntam PC?

wow, ia uite ce logica de sociopata am!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

A , pai atunci suntem liberi sa punem ca :
-blondele sunt proaste
-brunetele serioase
-roscatele focoase
-barbatii porci
-autralienii urati si criminali
-americanii obezi
-canadienii molai
-negrii inculti
-femeile cu sani mici dezinhibate in pat
-grecii innebuniti dupa sex anal
-grecoaicele grase
-doctorii hoti
-cei fara facultate prosti
-toti cei din inchisoare vinovati
-braziliencele bune la pat

samd.

Bird , cred ca pana sa ajungi la sociologie ai sarit peste logica unde ai invatat cu siguranta ca nu toti A sunt B (era toata "ecuatia" aia )

Xio, observatia e valabila si pentru tine. tocmai ce te exprimasi mai sus ca toti americanii sunt oameni de carton cu masini si case, de aceea tu preferi sa te inghesui in tramvaiul 5 in romanika, pentru ca transpiratia romanului miroase a ...suflet. asa ca ai uitat sa treci pe lista "americani de carton".

dealtfel, ma indoiesc profund ca in alea 2 zile ale tale pe taramul american ai avut asa putere mare de introspectie sa vezi cum e americanul, de aceea iti spun eu care sunt trasaturile de caracter de baza: naivitatea, candoarea si bunatatea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

dealtfel, ma indoiesc profund ca in alea 2 zile ale tale pe taramul american ai avut asa putere mare de introspectie sa vezi cum e americanul, de aceea iti spun eu care sunt trasaturile de caracter de baza: naivitatea, candoarea si bunatatea.

cred ca ai uitat ceva: aroganta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui irinai

Pe mine ma distreaza foarte tare la subiectul acesta cum cine nu locuieste in Romania are impresia ca stie cum este aici. Si incearca sa isi impuna parerea cu bata. Celor care locuiesc in Romania. Zi de zi.
Serios acum, daca voi nu ati mai fost in Romania de o anumita perioada de timp, de unde stiti cat de bine sau de rau se traieste?

Ma rog, erau intrebari retorice, nu astept un raspuns pentru ca sunt deja catalogata drept o sociopata care traieste intr-o stare de negare a realitatii.

si pe mine ma distreaza terapia cu auto-sugestie a celor ramasi acasa care, daca au bani, cred ca pot trage un val peste mizeria in care traiesc altii, mai ales morala.

si pentru ca pe bird70 ati facut-o K.O., preiau stafeta sa explic de ce societatea romaneasca este sociopata: pentru ca se conduce dupa valori sociopate, auto-distructive, unde toata energia se consuma contra valorii, a meritelor, a corectitudinii.

daca media ofera ceea ce se cere pe piata, apai media romaneasca este oglinda fidela a societatii. si nu vreau sa aud de jerry springer de-aici, ca ala reprezinta 0,001% din programele de televiziune, pe cand becalii si zavorencele si mai stiu io cine reprezinta 99,99% din media romaneasca. asta inseamna ca toti romanii sunt sociopati? bineinteles ca nu, doar cei cu logica de furnica ar fi putut deduce asa ceva. daca afirma cineva ca north korea e o societate dictatoriala, inseamna ca toti coreenii sunt dictatori? nu, inseamna ca puterea e detinuta de dictatori, asa cum in romania conduc sociopatii si tot ei imprima directia de mers. pitipoanca e doar un model la putere, sper, temporar.

Mergi la inceput