cum e in Romania?
Raspunsuri - Pagina 59
XIO spune:
Eu nu am inteles de ce daca ma mut in Franta , Germania sau portugalia si constat ca si acolo sunt gropi , sistem sanitar tampit , violatori samd nu am voie sa ma plang.
Pai ce sa fac , sa laud toate astea?
da , sunt gropi si in Portugalia, dar sunt mai cizelate decat alea din Romania
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
Grace spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danat Tot nu pricep de ce toate discutiile privind starea din Romania sunt luate personal si anumiti cetateni se simt jigniti in orgoliul propriu. |
Pt. ca inteleg si interpreteaza ca anti-Ro tot ce nu atinge nivelul lor de toleranta. Pt. ca este mai strategic sa te aperi atacind, decit sa accepti si sa astepti atacul iminent al adversarului. Pt. ca nu apreciaza critica in scop constructiv, concept atit de apreciat si cultivat inca din scoala si la greu in studentie in alte tari. Pt. ca "aratatul cu degetul" este inteles "ad litteram" si nu ca o atragere a atentiei cind ceva nu merge bine. Pt. ca se aplica gresit "mindria originii", adica nationalismul, mai precis atunci cind nu este cazul, in timp ce altii au inteles de mult ca nationalismul se aplica doar in cazuri restrinse, cum ar fi: agresiune (militara) straina, competitii sportive sau mani****re comerciala. Sa mai zic?
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Grace
Pt. ca inteleg si interpreteaza ca anti-Ro tot ce nu atinge nivelul lor de toleranta. Pt. ca este mai strategic sa te aperi atacind, decit sa accepti si sa astepti atacul iminent al adversarului. Pt. ca nu apreciaza critica in scop constructiv, concept atit de apreciat si cultivat inca din scoala si la greu in studentie in alte tari. Pt. ca "aratatul cu degetul" este inteles "ad litteram" si nu ca o atragere a atentiei cind ceva nu merge bine. Pt. ca se aplica gresit "mindria originii", adica nationalismul, mai precis atunci cind nu este cazul, in timp ce altii au inteles de mult ca nationalismul se aplica doar in cazuri restrinse, cum ar fi: agresiune (militara) straina, competitii sportive sau mani****re comerciala. Sa mai zic? O concluzie este locul in care te-ai plictisit sa mai gindesti... |
Ia uita-te la reactiile celor care au emigrat in alte tari . Uita-te cum reactioneaza cand critici tara adoptiva.
Ca sa nu mai spun ca in acceptiunea unora critica constructiva inseamna sa spui ca Romania e o buda , ca in Romania sunt gropi, caca de caine si altele , dar ca e absurd sa te plangi de astea in alta tara , samd.
Critica constructiva a fost facuta si de catre looserii care inca traiesc in Ro, pana cand a ajuns critica cu jigniri si absurda.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
marius spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui copiloi
Aceasta o fi Romania ta, Romania mea e alta. Odata, Romania ta a fost si Romania mea. A trebuit sa plec vreo 6 ani din tara, ca sa-mi dau seama ce inseamna (pentru mine) de fapt Romania. Stii, turla bisericii se vede mai bine dinafara bisericii, nu din interiorul ei . In rest, fiecare e liber sa traiasca si-nfloreasca unde vrea! Alina *** |
Nu exista mai multe Romanii. Insa am retinut ideea cu "viziunea turlei bisericii". Probabil ca ai dreptate. Eu deocamdata sunt in biserica dar poate am sa-mi dau seama cand o voi vedea de afara. Daca o voi vedea vreodata. Frumoasa afirmatie.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
copiloi spune:
citat din mesajul lui Grace Pt. ca inteleg si interpreteaza ca anti-Ro tot ce nu atinge nivelul lor de toleranta. |
Nivelul asta de toleranta este, in cazul unora, construit in timp, in functie de experiente, nivel de educatie, principii, evolutia societatii.
Unii dovedesc un nivel de toleranta scazut (banuiesc) cand se critica Romania, dar ce spui de nivelul de toleranta a celor care nu suporta sa auda ca se poate trai bine si in Romania?
Bine, in cazul unora e impropriu sa pui problema nivelului de toleranta la critica/lauda la adresa Romaniei, mai ales dupa ce acestia au declarat ca au o atitudine neutra (cum vine asta? ) asupra originii lor
Pt. ca este mai strategic sa te aperi atacind, decit sa accepti si sa astepti atacul iminent al adversarului. |
Cand am citit initial topicul, atacul iminent l-am intrezarit din partea celor care au plecat demult din Romania, dar care au pretentia ca stiu ei mai bine cum e in RO sau cum le merge unora in RO.
Si oricum, dupa gravitatea mesajelor, e clar cine s-a simtit mai atacat
Pt. ca nu apreciaza critica in scop constructiv, concept atit de apreciat si cultivat inca din scoala si la greu in studentie in alte tari. Pt. ca "aratatul cu degetul" este inteles "ad litteram" si nu ca o atragere a atentiei cind ceva nu merge bine. |
Hai sa fim seriosi si sa nu ne mai ascundem dupa cuvinte mari...."critica in scop constructiv"??? Spiritul critic, atat de cultivat mai ales la scolile din vest, presupune si mentionarea aspectelor pozitive, nu exclusiv a celor negative. Deci daca unii vad numai mizeria din Romania, inseamna ca ei au de fapt simt critic, nu?
Una peste alta, nu cred ca a incercat cineva sa ascunda mizeria sub pres. Problemele critice ale Romaniei sunt stiute si constientizate de mai toti, indiferent de nivelul de toleranta.
Iritarea s-a nascut atunci cand unii au indraznit (tz tz tz) sa spuna ca se poate trai bine si in Romania, ca s-au schimbat si aici lucrurile in bine, si ca, faptul ca ai domiciliul intr-o alta tara, mai civilizata, nu-i o garantie ca vei fi mai fericit sau implinit. In viata conteaza si alte aspecte, care nu se reflecta toate in PIB
Ei, aspectele astea au depasit nivelul de toleranta al unora
Alina
ankalaura spune:
XIO - n-ai inteles.
Ma refeream la faptul ca o persoana care decide sa emigreze, impreuna cu familia, pentru motivele X,Y, Z, ar trebui sa vada si sa analizeze daca a gasit in tara de adoptie acele motive X,Y, Z.
Daca eu as emigra pentru a avea scoli mai bune pentru copiii mei, nu as motiva "nasoleala" tarii de adoptie spunand ca sunt gropi. Sau praf. Sau gunoaie. As spune altfel, as spune intai cum e scoala, si apoi am zice da domne sunt si gropi. Sau rahati de caini. sau de veverite.
Este cam din aceeasi categorie cu replica aia... "stati linistiti ca nici aici nu umbla cainii cu covrigi in coada"
Pai cine isi imagineaza ca umbla pe undeva caini cu covrigi in coada?
Sigur ca oricine se poate plange de gropi si de rahat de caini. Dar NU din cauza asta emigreaza lumea. Deci ar fi mai constructiv ca acele persoane sa spuna si ce anume le multumesc in tara de adoptie, nu?
E ca si cum prietenii mei din Finlanda mi-ar spune "bai, sa stii ca e cam nasol aici, uneori e cam cald" Desi e cald numai o luna pe am
Asa si ceilalti care mentioneaza gropile sau gunoiul.
E ca si cum emigrantul de US ar spune ca e nasol acolo, ca doar sunt unii care dorm cu carucioare de supermarket la cap.
Sau ma rog, poate aia e o metafora si nu m-am prins eu ca ar ascunde si alte chestii nasoale alaturi...
bird70 spune:
citat din mesajul lui XIO Critica constructiva a fost facuta si de catre looserii care inca traiesc in Ro, pana cand a ajuns critica cu jigniri si absurda. |
Circula la un moment dat un test care iti spunea cat de roman esti , una din intrebari era cu cati 'o' se scrie cuvantul loser. Daca spuneai 2 luai punctaj maxim . Nu e o critica la gramatica, mi-am amintit de testul ala, atata tot.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
Grace spune:
citat din mesajul lui XIO Ia uita-te la reactiile celor care au emigrat in alte tari . Uita-te cum reactioneaza cand critici tara adoptiva. Ca sa nu mai spun ca in acceptiunea unora critica constructiva inseamna sa spui ca Romania e o buda , ca in Romania sunt gropi, caca de caine si altele , dar ca e absurd sa te plangi de astea in alta tara , samd. Critica constructiva a fost facuta si de catre looserii care inca traiesc in Ro, pana cand a ajuns critica cu jigniri si absurda. |
XIO, ma scuzi ca n-am timp acum (si nici mai tirziu ) sa duc discutii pina la absurd cu tine despre chestii care oricum n-au legatura cu mesajul meu. In schimb, pot sa iti spun doar ca opacitatea merita scuze mai bune si argumentate, nu doar ca s-au exprimat unele fete dezagreabil. De obicei, daca te impiedici de un ostacol care te darima te ridici si mergi mai departe, nu ramai acolo jos.
bird70 spune:
citat din mesajul lui copiloi Unii dovedesc un nivel de toleranta scazut (banuiesc) cand se critica Romania, dar ce spui de nivelul de toleranta a celor care nu suporta sa auda ca se poate trai bine si in Romania? |
Pai, hai sa spunem ca exista persoane in Romania care o duc bine, si e firesc sa fie asa pentru ca daca nu ar exista nimeni care sa o duca bine atunci situtia s-ar schimba. Initial o duceau bine foarte putini oameni, in general cei care aveau cheia schimbarii dar nu o foloseau ca sa nu-si piarda statutul privilegiat. Acum mai sunt si altii care au inceput sa o duca bine. Dar de la a spune ca eu, vecinul de la 5 si matusa o ducem bine, la a generaliza ca in Romania este bine, asta mi se pare o greseala. Pentru ca majoritatea romanilor nu o duc bine. Si cand vorbim de Romania ne uitam la majoritatea po****tiei nu la un mic procent din po****tie care a inceput sa se descurce.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
monabella spune:
O verisoara de-a mea din Germania plecata de 35 ani din Romania a revenit in Ro acum 2 saptamini.
Mi-a trimis email sa-mi spuna ca ei i-a placut (a fost cu sotul in Brasov si Medias) si ca a fost impresionata de amabilitatea oamenilor.
Ma intreb daca ardealul e altfel; daca ardelnii mai ofera cumva o alta impesie vizitatorilir decit nervosii de bucuresteni.
Miine o sa va pun fragmente din emailul unui neamt care a fost pt prima data in vizita in Ro sapt. trecuta a stat la o prietena in Bucuresti dupa care a colindat print tara cu masina acestora....