cum e in Romania?

Raspunsuri - Pagina 55

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andaluna spune:

mi-a placut in romania sa constat cat de cochete sunt femeile. indiferent de estetica- ultima, care sa satisfaca rigurozitati intansigente in legatura cu moda- styligului.

in general am inverzit de invidie. la fiecare 2-3 minute de plimbare pe strada vedeai femei superfrumoase, imbracate extrem de bine. nu a fost usor, credeti-ma. (cand stie o femeie ca arata bine? cand semenele ei se uita urat la ea pe strada )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_p spune:

Pentru cei care au trait toata viata in Romania, probabil situatia din tara e multumitoare. Intr-adevar, daca ai bani, gasesti absolut orice.

Dar viata nu se rezuma numai la abundenta din hipermarketuri sau la numarul de masini luxoase pe care le vezi pe strada. Pentru ca majoritatea romanilor nu si le permit. Iar marea majoritate dintre cei care isi permit, au grija sa-si afiseze bunastarea (realizata prin practici neortodoxe de cele mai multe ori) intr-un mod cat mai ostentativ si sfidator.

Eu personal sunt foarte dezamagita de situatia din Romania. Si cel mai dezamagita sunt de mizeria morala a oamenilor. De gandirea (inca) comunista, de sistemul de valori "manelist", de o generatie tanara vulgara, lipsita de cultura si agramata, de nelipsita mita (care la romani nu va disparea niciodata), de dezastrul din sistemul sanitar, de aberatiile administrative, si lista ar putea continua...

Dupa ce am trait in Franta 4 ani (eu am facut acolo a doua facultate, iar sotul doctoratul) si am vazut diferenta dintre o tara civilizata si Romania, am vazut ce inseamna normalitate. Si nu cea romaneasca, ci cea veritabila. Iar dupa ce te-ai adaptat la civilizatie, nu stiu daca mai poti reveni la "normalitatea" romaneasca.

Am avut sansa sa nasc minunea mea de mogaldeata in Franta, si in privinta ingrijirilor si a respectului cu care am fost tratata acolo, nu exista termen de comparatie cu Romania. Sa nu mai vorbesc ca totul a fost absolut gratuit (si practic, nu numai teoretic). Fetele din diaspora pot confirma.

Imi pare nespus de rau ca ne-am intors in Romania, si mi-am jurat ca data viitoare cand voi avea sansa sa plec din tara va fi definitiv.

Puteti sa spuneti ca sunt o frustrata, puteti sa dati cu pietre... Eu mi-am spus punctul de vedere.

www.flickr.com/photos/cristina_pop/" target="_blank">Cristina mamica de Alexandru 10 luni

Don't cry because it's over; smile because it happened!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Eu totusi nu inteleg unde vedeti voi vulgatritate, machiaj strident etc la tot pasul. Nu contest ca exista si asemenea specimene, dar eu chiar ma uit pe langa mine in metrou, pe strada (si fac sportul asta zilnic in drum spre sau de la serviciu). Si asta pentru ca imi place sa observ ce se mai poarta si, de ce nu, imi place sa vad tinere frumoase si aranjate. Dar majoritatea sunt imbracate cu gust, sport sau elegant, machiate discret, deloc stridente.

Si nu ma pot impiedica sa nu le gasesc pe frantuzoaice serbede, neinteresante(astea imi sunt mai la indemnana). Am fost de curand la Zagreb si m-am simtit ca acasa :), cu fete frumoasre, elegante, machiate, cu tocuri. Sau poate si alea erau vulgare si stridente si nu mi-am dat eu seama ? Sau poate voi cand veniti in RO stati in cartiere de siliconatus felina ?

Sau poate are dreptate Tzuni, cand vii de la sleampete orice altceva ti se pare exagerat.

Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristina_p
Don't cry because it's over; smile because it happened!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andaluna spune:

in legatura cu situatia generala in ro trebuie sa-l citez pe JFK: "nu te intreba ce face tara ta pentru tine, ci intreaba-te ce faci tu pentru tara ta"-asta ar fi o atitudine patriotica constructiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

Scuzati ca intrerup aplaudatul la "Romania e frumoasa si unica" dar eu propun deschiderea oricarui ziar din Romania, citirea nu a articolelor ci macar a tilurilor despre politica si economia tarii, apoi luati o pauza, si mai reflectati la "io o duc bine, prietenii mei la fel ca si altii pe care-i cunosc...". Iesiti din casa si uitati-va in jur, cladiri frumoase dar nezugravite, spatii verzi frumos amenajate dar ingradite, parcuri pt. copiii cu topogane stricate sau fara nisip, batrini tristi si saraci, tineri tristi si nemultumiti, copiii asisderea. Ascultati un pic ce si cum se vorbeste, din 3 fraze, doua sint despre bani, despre nevoi, despre neimpliniri, despre dorinte si planuri. Dupa ce observati si comportamentul soferilor, lipsa de politete si agresivitatea celor din jur, poate reusiti atunci sa observati ca lumea nu se invirte in jurul vostru si voi ar trebui sa incercati sa va invirtiti in jurul ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

Nici macar in gind n-as avea curaj sa spun despre romani ca sint sociopati. Ma doare si ma revolta asemenea afirmatii. Nu poti clasifica o natie, ca pe un grup de tilhari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellej

Eu totusi nu inteleg unde vedeti voi vulgatritate, machiaj strident etc la tot pasul. Nu contest ca exista si asemenea specimene, dar eu chiar ma uit pe langa mine in metrou, pe strada (si fac sportul asta zilnic in drum spre sau de la serviciu). Si asta pentru ca imi place sa observ ce se mai poarta si, de ce nu, imi place sa vad tinere frumoase si aranjate. Dar majoritatea sunt imbracate cu gust, sport sau elegant, machiate discret, deloc stridente.

Si nu ma pot impiedica sa nu le gasesc pe frantuzoaice serbede, neinteresante(astea imi sunt mai la indemnana). Am fost de curand la Zagreb si m-am simtit ca acasa :), cu fete frumoasre, elegante, machiate, cu tocuri. Sau poate si alea erau vulgare si stridente si nu mi-am dat eu seama ? Sau poate voi cand veniti in RO stati in cartiere de siliconatus felina ?

Sau poate are dreptate Tzuni, cand vii de la sleampete orice altceva ti se pare exagerat.

Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)

Exact asta e esenta problemei!

In orice tara gasesti vulgaritatea. Am intalnit-o si in Franta si in Germania, Olanda, si in America.
Ce inseamna vulgaritate? Expunere exagerata.Atitudine nepotrivita.
-pantaloni prin care ti se vad chilotii, in miezul zilei pe bulevard
-fuste de doua palme, tocuri de 10, bluza decoltata
-rochii mulate pe un corp care striga dupa dieta
-machiaj puternic, extrem de puternic
-expunerea accesoriilor de cea mai proasta calitate
-atitudine orientata spre exibitionism
-guma de mestecat-cand te adresezi cuiva

Aceste lucruri le gasesti peste tot!

Cat despre silul vestimentar, asta e alta chestiune. Se stie: in EST, femeile , in general(!) merg mai mult pe feminitate decat in state precum Germania, Austria, America, Elvetia. Cand aceasta feminitate este dusa la extrem, apare vulgaritatea.

Si in Italia femeile sunt mai feminine decat in Germania de exemplu.Mai decoltate. Mai elegante.

Daca traiesti cativa ani in America sa spunem, evindent, atunci cand vii in RO si vezi rochite, machiaj, pantofi in loc de tenisi, ti se pare ca ai ajuns pe taramul vulgaritatii(?!).

Vorbim de culturi diferite, pur si simplu. Asa cum o romanca poate cadea in vulgaritate cu tocurile ei de 10 cm si rochita flu-flu, asa si o americanca poate cadea in vulgaritate cu jeans-ii care pocnesc pe ea, papucii de plaja si un tricou laarg, parul nearanjat sau fata neingrijita.O femeie neingrijita, imbracata nepotrivit coprului ei este vulgara, la fel cum o femeie care exagereaza cu ´´ingrijirea´´ poate deveni vulgara.

NOTA: exemplele de mai sus sunt doar exemple, fara atac la adresa niciunei natii.

Totusi, generalizarea asta la adresa romancelor ma deranjeaza. Intelegeti, doamnelor, ca romancele nu-s nici americance, nici nemtoaice, nici , nici..., intelegeti ca oriunde in lume o femeie iti poate zgaria retina prin felul in care se prezinta, intelegeti ca fiecare natie are propria ´´mostenire´´ in materie de aparitie.

PS uitati-va la rusoaice. Sunt mai estice decat noi si asta se vede in felul in care se imbraca. Insa, nici macar acolo nu putem generaliza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina_nz

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Pai ma scuzi , da' daca pt. multi e bine care e problema ta?
Pt. un prieten de-al meu , student , care lucreaza la o mare firma si are un salariu de peste 5000 Ron e al naibii de bine.
Pt. un alt prieten care e stomatolog tot bine e , pt. prietenul meu deocamdata e la fel , samd.

Am auzit zicatoarea: "A avea bani multi in Romania e ca si cum ai manca o prajitura intr-o toaleta"

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby

Astfel de mizerii sunt tolerate pe un forum public in care exista si utilizatori aflati in Romania?

Incredibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Grace

Scuzati ca intrerup aplaudatul la "Romania e frumoasa si unica" dar eu propun deschiderea oricarui ziar din Romania, citirea nu a articolelor ci macar a tilurilor despre politica si economia tarii, apoi luati o pauza, si mai reflectati la "io o duc bine, prietenii mei la fel ca si altii pe care-i cunosc...". Iesiti din casa si uitati-va in jur, cladiri frumoase dar nezugravite, spatii verzi frumos amenajate dar ingradite, parcuri pt. copiii cu topogane stricate sau fara nisip, batrini tristi si saraci, tineri tristi si nemultumiti, copiii asisderea. Ascultati un pic ce si cum se vorbeste, din 3 fraze, doua sint despre bani, despre nevoi, despre neimpliniri, despre dorinte si planuri. Dupa ce observati si comportamentul soferilor, lipsa de politete si agresivitatea celor din jur, poate reusiti atunci sa observati ca lumea nu se invirte in jurul vostru si voi ar trebui sa incercati sa va invirtiti in jurul ei.

O concluzie este locul in care te-ai plictisit sa mai gindesti...

Romania este frumoasa si Romania este unica.
Si nu, nu puteti sa ne convingeti ca nu este asa doar pentru ca acest adevar va "deranjeaza" prejudecatile.
Ce v-a facut tara asta de simtiti nevoia sa o reduceti doar la experientele voastre nefericite? Vedeti agresivitate? Asta poate pentru ca exista agresivitate in voi. Vedeti mizerie? Poate v-ati ales zonele nepotrivite. Economia tarii??? Ma faceti sa rad. Economia este la pamant peste tot zilele astea. In unele tari mult mai rau decat in Romania. Tineri tristi si nemultumiti???? Mai sa fie.. si eu care credeam ca cei mai multi consumatori de droguri sunt mai spre Elvetia, Germania, Olanda.
M-am cam saturat sa citesc tot felul de minciuni si venin despre tara in care traiesc si pe care o iubesc. Vorbiti mai bine despre lucrurile pe care le cunoasteti, nu despre o tara pe care ati parasit-o si pe care acum o huliti de la distanta.

Mergi la inceput