cum e in Romania?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Asta e si parerea mea: Romania este o tara prafuita si la propriu si la figurat.
Lisa, scuza-mi indiscretia , dar ai iesit vreodata din Romania? Daca da , nu ai avut senzatia de civilizatie, no stress, lucruri asezate, curatienie, relaxare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Pai daca Ro vi se pare prafuita si murdara, hai sa incepem sa facem curat, sa nu mai aruncati gunoaie pe unde va vine etc...

Edit : inlocuiti masinile care polueaza aerul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka1 spune:

Nu stiu daca praful ma deranjeaza cel mai tare in Ro (nu stiu daca as sta in Bucuresti cum ar fi). Cel mai tare ma enerveaza marlania, nesimtirea, lipsa de educatie (cei sapte ani de acasa), conceptiile de 2 bani ale unora: de genul "eu sunt mai destept si nici de-al dracu' nu te las cu masina..", "las-o ma ca merge asa", mai mult lucururi legate de oameni decat de locuri.
In tara asta sunt si locuri frumoase, pe langa alea urate, deci daca vrem sa vedem frumosul, avem unde. Nu stiu ce ne facem cu "uratenia" umana.

O zi faina,
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui CRIXIA

Am fost in Europa, dar si in SUA si am ramas uimita cum intr-un oras mare, New York, convietuiesc oameni din toate colturile tarii...primeaz bunul simt. Stiu ca si rata criminalitatii e mare, dar ca turist pe cont propriu m-am simtit mult mai bine, decat daca merg prin Bucuresti.

Cri mami de Ale ( 2003) & +29 sapt

Gresit! In New York rata criminalitatii e cea mai scazuta din ultimii 40 de ani. Eu ma simt mult mai in siguranta decit pe strazile Bucurestiului.
http://nydailynews.com/news/ny_crime/2009/04/25/2009-04-25_city_crime_still_falling.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Nu stiu cum este in Romania...Stiu doar cum percep eu. Ceea ce este relativ.
Foarte bine pentru unii - o familie medie/superioara isi permite si 4-5 concedii pe an in strainatate, au casa, masina, bona, asigurari private de sanatate si muncesc in medie 12 ore pe zi in multinationale.
Mediu pentru altii - 2 servicii, casa, masina, unul dintre servicii la stat. 2 concedii pe an - unul in tara, altul in strainatate.
Prost de tot pt altii - pensionarii pe care ii cunosc eu - traiesc uneori de la o zi la alta si nu isi permit sa isi cumpere medicamente.
Rezumat - cei care au macar un servici au un nivel de trai decent, dupa orice standarde vreti voi. Pensionarii - prost.
Mediul urban vs. mediul rural - hai sa fim seriosi. Aceiasi mizerie este peste tot. Stiu ca am ramas socata cand am ajuns la Cheile Dambovicioarei, si chiar unde izvora raul din munte era un maldar de pet-uri, inconjurate de un peisaj naucitor de frumos.

Ce ma amuza insa la subiectul acesta - care are un mare potential de scandal din cate vad eu - este faptul ca pana acum majoritatea raspunsurilor ce ne-au povestit cum este in Romania provin de la fetele ce nu traiesc aici. Interesant...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Nu sunt de acord ca cei care au macar un servici au si un trai decent. Depinde de servici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:
citat din mesajul lui anka1

Nu stiu daca praful ma deranjeaza cel mai tare in Ro (nu stiu daca as sta in Bucuresti cum ar fi). Cel mai tare ma enerveaza marlania, nesimtirea, lipsa de educatie (cei sapte ani de acasa), conceptiile de 2 bani ale unora: de genul "eu sunt mai destept si nici de-al dracu' nu te las cu masina..", "las-o ma ca merge asa", mai mult lucururi legate de oameni decat de locuri.
In tara asta sunt si locuri frumoase, pe langa alea urate, deci daca vrem sa vedem frumosul, avem unde. Nu stiu ce ne facem cu "uratenia" umana.

O zi faina,
Anca

exact aceasta e si parerea mea, insa nu-mi "permit" sa emigrez.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:
citat din mesajul lui irinai
Ce ma amuza insa la subiectul acesta - care are un mare potential de scandal din cate vad eu - este faptul ca pana acum majoritatea raspunsurilor ce ne-au povestit cum este in Romania provin de la fetele ce nu traiesc aici. Interesant...

subiectul nu mi se pare de scandal, insa afirmatia citata da.
si e normal sa fie asa cum ai scris mai sus.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui monabella

Xio ce a realizat matusa ta nu e mare lucru. Casele int mult mai ieftine decit in Europa si depinde de zona insa pot fi ieftine rau de tot mai ale cu criza asta. 3 masini? sa fim seriosi. i masinile sint mult mai ieftine decit in europa; si nu pui daca noi sau nu sau daca japoneze sau nu si cite mile. masini americane si folosite sint f.f.f ieftine.
In vacanta prin america te costa ieftin e ca si cum ai merge tu in vacanta prin Ro. Iar rep dominicana e cea mai ieftina destinatie din caraibe. cred ca e cam 700usd cu totul inclus pt o saptamina sau asa ceva.
ce nu pricep eu ete cum poate o vacanta sa coste 300 euro in cnditiile in care aici o camera la hotel cota 100+ usd
Si totui cum va descurcati cu mincarea i hainele. Din cite am vazut eu in supermarket int aceleasi preturi ca in vest

Monabella, nu privesti bine problema. Nu e mare lucru din perspectiva ta , care locuiesti in SUA de "n" ani.
Din perspectiva mea , care i-am vazut cum s-au chinuit in Romania pana la 40 de ani si tot stateau in apartamentul tatalui matusii, unde era firma lui , cu un harb de masina si cu nervi multi este extrem de mare lucru ca in 3 ani de stat in America si-au cumparat duplexul care se plateste singur(initial au stat la niste prieteni,dupa care l-au cumparat) , 3 masini, si inca un duplex(repet , nu stiu daca e cumparat sau inca nu )
Ca au platit fara probleme peste 1000 $ la o cabanuta din Canada , plus o vila in Sunset Beach , plus toate cheltuielile acolo.
Ca a doua oara cand am fost la ei au platit o cabana la lac , plus o vila pe plaja , plus toate cheltuielile acolo pentru 5 persoane.
In conditiile in care nu sunt doctori ingineri sau IT-isti .
Si in conditiile in care in Dominicana platesc tot pentru ...7 persoane.Desi eu una sper sa nu plateasca chiar tot si sa-si platesc si ceilalti care vin macar o parte.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

monabella, cred ca mancarea din piata este cheia succesului. supermarketul este similar la preturi cu vestul, dar piata a ramas ieftina! ma uit la mama mea care cumpara constant din piata, isi gateste mereu si iese mai ieftin decat noi, cu cumparaturile din supermarket. si in piata miroase superb, si sunt legume multe si parca te imbie sa mananci sanatos...eu pana acasa imi mai pierd din entuziasm, dar in piata ma apuca toate gandurile de cura si schimbat regim de viata.

la fel cu imbracamintea, exista si variante mai ieftine...eu am avut senzatia ca si lanturile mari (gen Zara, Mango) in ultima vreme au introdus si tot felul de articole mai ieftine (tricouri, bluzite, pantaloni). acum cativa ani,noi mergeam ca fetele, in excursie, o sambata pe luna, in Niro (en-gros cu chinezarii in Colentina) si de acolo ne achizionam tone de minunatii cu bani putini. nu zic ca eram ultimul racnet, dar erau decente si rezistau fix un sezon.

sejururile in Turcia, Grecia, Croatia cam asa sunt...300 EUR poti sa platesti si pe un sejur in Tunisia, Malta, Cipru cu transport, cazare si mic dejun. nu stiu ce conditii sunt la fata locului ca nu am fost in astfel de excursii, dar iti zic ca exista astfel de oferte pe la agentii (mai ales in lunile aprilie, mai, sept, oct - deci nu in sezon).

Mergi la inceput