cum e in Romania?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui lisaelisa

Este adevarat ca nu poti obtine credit pt cumpararea unei case, cand ai venitul mediu pe economie, dar la mine nu e cazul. Am casa mea.

lisaelisa

mami de Ancuta ingeras iubit si dragalas

Bine , Lisa, asa il chemam pe Becali care ne spune ca vorbim prostii , cum sa o duci rau in Romania cand el imprumuta sute de milioane de euro la prieteni?
Eu vorbesc la modul general , si oamenii in general nu au bani de credite.
Mama-mea care e economist n-a avut , ca nu era casatorita.
Un medic primar chirurg n-a avut bani sa-si ia o masina , nu un apartament.
Si astea sunt doar 2 exemple de meserii.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Xio, si io sunt contabila. Dupa ce va incepe copilul gradinita, imi voi cauta de munca, pe cont propriu. Chiar si atunci, nu as putea sa fac un credit, dar nici nu sunt interesata...

Logica spune ca nici in strainatate nu-ti poti cumpara o casa prin credit daca nu ai un anumit venit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui lisaelisa

Xio, si io sunt contabila. Dupa ce va incepe copilul gradinita, imi voi cauta de munca, pe cont propriu. Chiar si atunci, nu as putea sa fac un credit, dar nici nu sunt interesata...

Logica spune ca nici in strainatate nu-ti poti cumpara o casa prin credit daca nu ai un anumit venit.

lisaelisa

mami de Ancuta ingeras iubit si dragalas

Lisa , unchiul si matusa mea nu au niste locuri de munca fantasmagorice.Si au avut bani sa-si ia de toate si sa mearga unde vor ei.
La noi cu niste locuri de munca cu venit mediu tot nu poti sa faci o parte din ce vrei.
Nu se compara conditiile din acest punct de vedere.
Din punctul meu de vedere, tinand cont de balanta venit-cheltuieli/preturi , la noi este pur si simplu o crasa bataie de joc.
De care nu este interesat nimeni din Parlament , atata timp cat salariul lor e de 6000 de euro cu cheltuielile aditionale platite(evident nu de ei)

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Monabella opinia mea despre cum e in Romania acum, poate fi sintetizata prin faptul ca am ales anul trecut sa incercam sa traim in alta tara. Si nu am fost "goniti" din Ro din absolut nici un considerent material. Din contra, anumite persoane (familie, prieteni) ne intrebau ce motive avem sa plecam ca "avem de toate". De toate, adica tot ce isi doresc ei de la viata: casa, masina si niste joburi ok. Ei da, pt unii astea sunt realizarile cele mai de pret, sa ai o casa, o masina... Nu conteaza ca e parcata in fata unui bloc din ala tipic comunist, inghesuit, intr-o parcare plina de praf (pe care il respiri zilnic, mai ales copiii), unde cainii vagabonzi dau tarcoale cui intra si iese din bloc de ti-e frica sa iesi cu un copil mai mic la plimbare.
Degeaba exista evolutie din punct de vedere comercial, daca restul este stagnare, sau si mai rau, involutie.
Am tot sperat, de cand s-a nascut baiatul nostru, ca ceva se va schimba in bine. Politic, administrativ, din punct de vedere al intereselor noastre de oameni, la asta ma refer. Ei bine, nu numai ca nu s-a schimbat in bine, dar aveam din ce in ce mai des senzatia ca cei care ne hotarasc viitorul, isi bat joc si ne cam rad in nas prin masurile si comportamentele lor. Ca atare, ultima farama de speranta s-a dus pt noi acum vreo 2 ani...cu parere de rau, ca pt a trai asa cum am vazut ca se poate trai, va trebui sa parasim caminul pe care abia ni-l facusem, sa ne lasam familia si prietenii. Nu e deloc usor sa faci pasul asta cand nu mai ai 20-30 de ani.

Sunt multe lucruri care pe noi (si sunt sigura ca exista si altii ca noi) ne deranjeaza in Romania: de ex ca sunt apreciati toti mitocanii si promovati prin orice mijloc media, pitzipoancele ieftine, ca nu e apreciata valoarea si nici promovata, agresivitatea in orice context e la rang de normalitate, nu exista toleranta, oamenii s-au degradat moral, traficul e infect, nu pot sa mergi la munte de ex sa nu te umpli de nervi, orice iesire din casa devine un motiv de confruntare cu ceva.
Bineinteles ca exista exceptii printre oameni, am prieteni si cunostinte f ok in Ro, insa pe total am senzatia ca societatea se duce in jos. Si nu o vor salva nshpe mall-uri deschise.
Of, asta e un subiect de vorbit ore intregi. Dar pina la urma fiecare are perspectiva lui despre viata si sistemul propriu de valori.

Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Hobby

www.youtube.com/watch?v=gqY94S7g6Q8" target="_blank">Melodia mea de azi :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka1 spune:

Depinde f mult in ce domeniu iti desfasori activitatea. In domeniul software, deci IT e destul de ok, daca esti medic si ai cabinetul tau e chiar bine, daca esti notar, avocat e super ok..Nu putem generaliza.
Eu de ex lucrez in software si aici salariile sunt decente, nu se compara cu ale unuia care lucreaza in acelasi domeniu in vest, dar eu cred ca e destul de ok si la noi. Adica noi ne putem permite un concediu la schi iarna in Austria si un concediu la mare vara: Turcia, Grecia, Croatia, mici excursii prin tara in we...
Exista cred si categorii mai defavorizate: pensionarii, oamenii cu studii medii, acestia cred eu ca o duc mai rau pe partea materiala.

Cum zicea altcineva mai sus, nu cred ca unii emigreaza pt ca aici nu pot trai decent. Exista si motivele mai sus amintite si in plus scarba fata de guvernanti, oamenii politici, care uneori te copleseste.

O zi faina,
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

trebuie sa ai un venit peste mediu ca sa te poti apropia de un credit. eventual salariile ambilor soti/parteneri puse la bataie.

dar regula ar fi ca un credit la casa sa nu depaseasca mai mult de 30% din venitul total lunar. ca sa mai ramana loc de restul cheltuielilor: taxe proprietate, asigurari, facturi lunare, benzina, transport, hrana, copii etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Cum se traieste in Romania?
Pai...sa zicem ca nu ai timp sa te plictisesti.
Este o perioada a contrastelor (care nu se mai termina!). Cred ca putini oameni pot fi luati drept etalon. In cei douazeci de ani s-au intamplat multe evenimente, care nu se intampla nici intr-o suta de ani la o alta natiune.
Astfel, unii s-au imbogatit peste masura din nimic, altii au saracit la fel de repede. Bogatia e temporara...multi bogati au saracit si multi saraci s-au imbogatit, pentru ca au vandut mosteniri de care si uitasera ca au un pret...dar pretul a crescut. Cunosc persoane nevoiase care, peste noapte, aveau in cont peste jumatate de milion de euro. Evident, n-au stiut ce sa faca cu ei.
Cand esti pe val, nu ai exercitiul manuirii banilor. Iti cumperi (macar) o masina de lux si-ti faci o vila cu o gramada de camere (pe care nu le folosesti), te rupi in figuri si apoi le vinzi, ca nu mai ai cu ce trai. Dar, pentru o perioada de timp ai fost vultur si, se pare, e tot ce conteaza.
In paralel se naste, e adevarat, o generatie de oameni normali, care muncesc mult si castiga pe masura. Procentul este mic si si aceia nu sunt scutiti de griji si surprize, pentru ca in Romania functioneaza inca perfect legea spagii si a pilelor, in defavoarea competentei. Am, insa, mari sperante in cei ce au acum cam 30 de ani si in urmasii lor (daca mai au timp sa-i faca si pe aia).
Astea-s motivele, monabella, pentru care cei de afara nu inteleg exact ce se petrece aici; persoanele cu care vin in contact nu sunt standarde, asa ca nu poti judeca corect. De un lucru sunt, insa, sigur: putini o duc foarte bine, au joburi grase si isi fac doua concedii pe an in tari exotice.

Dar, cum mai spuneau fetele, putini emigreaza pentru bani. Majoriratea o fac ca sa-si pastreze demnitatea. Aici, in goana asta disperata de zi cu zi, se uita adesea de acest aspect.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Era pe vremuri o emisiune "am intalnit si romani fericiti". Cam asa e in Romania acuma...sunt si romani fericiti.
Acu depinde de la om la om ce il face sa fie fericit....sau multumit.
Cand am plecat acu 8 ani de zile toata lumea si mai ales parintii ne-au zis ca suntem dilii la cap. Aveam ceea ce pentru ei insemna totul: casa, 2 masini, joburi bune, concedii....etc
Numai ca noi ne doream altceva....curatenie, decenta, respect.
Ei bine la categoriile astea inca sunt lipsuri mari in Romania.
Anul trecut au venit si parintii aici definitiv, oameni la 60 de ani, si-au dat seama ca se poate trai si alfel.
Cel mai greu mi-a fost sa-i dezlipesc de televizor pt ca pentru marea majoritate a romanilor televizorul a ramas singura evadare din cotidian.
Au inceput si ei sa mearga la plimbare, joaca tenis, golf, pescuit, bowling.....activitati pe care in Romania, la Giurgiu, nu prea aveau nici o sansa sa le faca. Daca i-as fi intrebat acum cativa ani daca sunt fericiti in romania mi-ar fi zis ca da...ca doar au de toate: casa, masina, joburi, suficient cat sa-si plateasca facturile.
Daca ii intreb acuma imi zic ca sunt mult mai fericiti aici si ca era rau in Romania. Cum au ajuns la concluzia asta? Au termen de comparatie....au vazut cu ochii lor ca se poate trai si atfel, ca viata nu trebuie sa fie o continua lupta de la o luna la alta.
Daca in romania s-ar schimba peste noapte mentalitatea eu as fi prima care m-as intoarce acasa.
Insa cata vreme se continua cu hotia, jaful, indiferenta, lipsa de respect fata de oamenii de rand...nici sapte case si sapte masini nu m-ar face sa traiesc acolo si sa zic "sunt un om multumit"

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariucamea spune:

Rufus, apropo de Majoriratea o fac ca sa-si pastreze demnitatea. Aici, in goana asta disperata de zi cu zi, se uita adesea de acest aspect.

stii tu cate persoane cu studii superioare facute in RO au ales sa se stabileasca in germania, de exemplu si cum sta treaba cu pastratul demnitatii si goana disperata?

eu am cunoscut astfel de persoane, inscrisi la o alta facultate acolo, cu 2-3 joburi: aranjat produse in magazin, ingrijit si curatat batranei neputiinciosi. si astfel de joburi nu pt ca nu erau pregatiti, stiau f bine lb germ; joburile astea le permiteau sa urmeze si cursurile la facultate.

strangeau din dinti si mergeau m departe. cand ii vedeam la sf unei zile, erau daramati si deprimati, noroc totusi ca erau o familie, se mai alinau. ca varsta cam pe la 30 ani, copii nici gand, cum sa fie cu stresul acela?! si era sa uit, dorul de casa era maaare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankita spune:

Romania ...In Romania e frumos sa mergi in vacanta...nivelul de trai nu mi se pare imbunatatit la middle class mai alea ca aproapte toata lumea are un credit la banca care trebuie platit lunar si care te rupe la buzunar.
Romania e scumpa...pe unde am fost si din cate am vazut,comparativ Romania e o tara cu preturi uriase...e adevarat, gama de produse e variata,atrage ochiul si rupe buzunarul.
Romania e de poveste din pacate oamenii de multe ori o strica si mai exista posibilitatea ca Romania sa ramana fara romani la cati au emigrat....pe unde au apucat.
Sincer mi-e dor de acasa...mi-e dor de tot...dar cand ajung acolo simt ca oamenii au devenit mai rai,mai egoisti,rupti de realitate,multi incearca sa para ceea ce nu sunt...nu mai exista bunatate,respect,eu raman uimita la cu cata ura se cearta lumea prin autobuz,prin metrou daca l-ai atins din greseala...cum le sare tzandara din orice la orice ora...si as putea continua dar nu vreau sa ma mai gandesc numai lucurile negative.
Eu o sa vin cu aceasi placere acasa...si nu o sa uit niciodata ca sunt roman!!!

Mergi la inceput