Imnul emigrantului roman si banii lor

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Telemea si afumaturi de la magazinele romanesti din NYC cata doresti

Leusteanul greu... mai ii place soarele sau umbra???

Asta cu pachetul... cand eram in primii ani de doctorat ziceai ca astept tripleti in prag de sarbatori...incepeam milogeala la mama... sa vina cu piftie cu sarmale... si mama zicea nici gand si apoi venea. Le spunea colegilor ca daca ajunge la stiri... asta e n-are decat un copil.. sa o inteleaga... tat cu aveonu

Dar ea saraca a carat putin.. maine plec cu aveonu si am facut pachetele de hranit mezinul... sotul meu m-a intrebat daca donez mancarea de o impachetez asa frumos cand i-am explicat ca o luam... a facut ochii precum Mowgli uitandu-se la Kaa.... asa ca sigur e ceva national.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui viorela hoff

Leustean in germana = Liebstöckel

Vio

Viorela,daca ai sti ca toata noaptea m-am gindit cum se spune leaustean in germana?Stiam a incepe cu l dr restul mi se invirtea prin cap!Multzumesc,sper sa ma linistesc si eu acum!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Citat:
citat din mesajul lui vikinga

[quote]

Mey Vikingo,du-te draga in Schleker sau Rossman si cumparatzi Brottrunk,ala este bors de fapt nemtzesc!macar itzi faci pofta acolo!

Dar tarita aia din care se face bors stii ceva? Cum ii zice si de se gaseste?

Vikinga 10+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Viki, tarata de bors i se zice Kleie(Weisen Kleie) si o gasesti fie la DM, Real, au la mai toate magazinele , o recunosti sigur ca e o lingura cu tarata pe cutie, cutia are 250gr).
Eu fac bors acasa si imi iese tare bun. Am pus de anul asta si leustean in gradina si toate verdeturile posiblile, asa ca nu duc dorul celor din Romania, acum sunt in faza de congelat verdeturi pentru iarna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inima25150 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alexia27

Vai mai fetelor, ma omorati! Da cu niste telemea nu se indura nimeni sa arunce incoa? Si loboda asta de care citesc de dopua pagini incoace...mmmm....ce-as mai manca un bors de loboda
Ca m-am saturat de oreeeeeeeeeez

Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!

Alexia, cauta in magazine branza FETA greceasca; e telemeaua de la noi
aici se gaseste sub denumirea asta; poate la tine se cheama altfel ; intreaba totusi de branza greceasca

Mami de Eva Nazdravana
(13.12.2007)

In ziua in care ai incetat a fi copil esti mort !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

acu vazui mesajul!
Normal ca viu! Zi cand, azi, maine, vineri?
cand apar dupa seminte?

Citat:
citat din mesajul lui caro

Maruuuuu, esti pe-acilea? repede, ca ne prinde interpolu' si rcmp-ul si opp-ul: gasit semintele de loboda. Si e loboda d-aia rosie, cica magenta magic.... le vrei? eu lucrez la 250 Yonge (asta insamna in Eatons, unde e Searsu'...) da un semn.

Mama mandra de Dan Andrei (24/03/1996) si Thomas Adrian (18/01/2004)
http://community.webshots.com/user/lidia67

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexmom spune:

Eu nu mai duc dorul la nimic acum ptr. ca le-am gasit pe toate aici,la Montreal: leusteanul verde (la piata Jean Talon), carnea de mici si borsul ptr. acrit ciorbele la magazinul Bucuresti, burta de vita ptr ciorba - atat in stare congelata cat si proaspata, vita de vie si varza ptr. impachetat sarmale, branza telemea (feta bulgara sau greaca), toate ingredientele necesare ptr. reteta de cozonac romanesc, afumaturi, carnati, salamuri ca ale noastre la charcuteriile romanesti si poloneze, ba chiar am gasit si jumari, dupa acestea din urma nu prea ma innebuneam oricum.
Singurul produs alimentar adus din Ro a fost niste visinata de casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui inima25150

Citat:
citat din mesajul lui Alexia27

Vai mai fetelor, ma omorati! Da cu niste telemea nu se indura nimeni sa arunce incoa? Si loboda asta de care citesc de dopua pagini incoace...mmmm....ce-as mai manca un bors de loboda
Ca m-am saturat de oreeeeeeeeeez

Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!

Alexia, cauta in magazine branza FETA greceasca; e telemeaua de la noi
aici se gaseste sub denumirea asta; poate la tine se cheama altfel ; intreaba totusi de branza greceasca

Mami de Eva Nazdravana
(13.12.2007)

In ziua in care ai incetat a fi copil esti mort !

Tot nu se compara cu telemeaua romaneasca luata din piata de la taran

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:
citat din mesajul lui zuzunaki

Vik,
am io leustean in gradina.Vrei sa-ti dea baba?Nici acum nu m-am invrednicit sa-l congelez(iar anul asta patrunjelul si mararul mi-au iesit tzutz)

Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu

www.tsg-hoffenheim.de/" target="_blank">1899
www.vfb.de/de/" target="_blank">VfB

Zuzu,sa nu-i dai tot lui vik,sa mai pastrezi si pt mine!
Serios,mie mi-a adus tata leustean in ghiveci,2 tufe,pe care le-am transplantat aici.Deocamdata am ceva recolta dar is tare tematoare sa nu dispara.
Nu stiu care-i faza,matusa mea de la tara care mi-a trimis radacinile zise ca leusteanul nu se planteaza decit pina in 21 mai ,apoi numai creste .

Cimbru si bors gasesti si aici,spusera fetele.
Mama mea vine sapt viitoare si are misiunea sa vina cu piata facuta:dovlecei din aia albi si gustosi,pastai late,varza,etc,etc.

Alina,mami de printesa si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Christel merci de traducere. Eu nu am supermarchetruile alea aici pe insula dar tre sa dau de ea si in famila ori sky.Alina o sa-mi comand si eu leustean din asta nemtesc poate o sa tina. La mine se gaseste pastirnac doar iarna intr-o piata care se face numai simbata de catre sa zicem tarani, fermieri ce or fi.Vikinga 10+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Citat:
citat din mesajul lui Clover

conchita are pene albastre in fund.

Clover, ce ti s-a intimplat, mama? Esti ok? Vaz ca te-ai bagat pe la toate subiectele cu acelasi mesaj

Mergi la inceput