despre inghetata
Raspunsuri - Pagina 3
Natasa spune:
DIn pacate nu am, am vazut cind eram in Italia la niste amici. Nu e doar un mixer, secretul e ca ingheata treptat compozitia, amestecind-o tot timpul. In Italia era vreo 200 de euro, aici n-am vazut.
Natasa spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui giulia71 Cea mai buna inghetata fara conservanti, ne asigura producatorul este asta:http://www.haagen-dazs.com/. Mie imi place cea cu nuci macadamia-este bestiala!!! Pina anul trecut n-o gaseam pe nicaieri, mi-a vandut cineva pontul si am gasit-o la Billa. Din vara asta este si la Carrfour. N-o ocoliti chiar daca e scumpa! uneori gandesc prea mult.... |
Nu e scumpa, e aberant de scumpa din pacate. La cita inghetata pot eu sa maninc, ca doar nu o cumpar sa maninc cite o lingurita, pretul astora e prohibitiv.
danamiha spune:
Eu o fac asa: 10 albusuri batute spuma cu 10 linguri zahar ( nu foarte pline)+ 10 galbenusuri+1/2 litru frisca lichida batuta. Compozitia o impart in mai multe cutii si pun fie cacao, fie o lamaie sau doua stoarse, cel mai mult imi place cea in care pun cateva pliculete de ness cu rom sau huzelnut. O pun la congelator si in 3 ore e gata. Nu are ace absolut deloc, e cremoasa. Am si aparat, Philips, l-am cumparat inainte de 89 din Germania si sta frumos in cutie la parinti![]()
michela09 spune:
| citat din mesajul lui danamiha Eu o fac asa: 10 albusuri batute spuma cu 10 linguri zahar ( nu foarte pline)+ 10 galbenusuri+1/2 litru frisca lichida batuta. Compozitia o impart in mai multe cutii si pun fie cacao, fie o lamaie sau doua stoarse, cel mai mult imi place cea in care pun cateva pliculete de ness cu rom sau huzelnut. O pun la congelator si in 3 ore e gata. Nu are ace absolut deloc, e cremoasa. Am si aparat, Philips, l-am cumparat inainte de 89 din Germania si sta frumos in cutie la parinti |
Danamiha in weekendul acesta incerc si eu varianta ta, pare destul de simpla si sper sa iasa cremoasa. Intrebare: cam cate cutii ies? nu de alta dar eu mananc inghetata la greu (preferata mea e cea de fistic) si mai am si musafiri!
Mihaela
kid spune:
| citat din mesajul lui andacos Kid multzumes,m-m uitat!Imi potzi spune si ce inseamna un plic de frisca?Adica cita frisca iese dintr-un plic de ala? Dana |
Nu stiu sa-ti spun exact. Vreo 400 de grame cred. Eu pun un plic la 3-4 oua.
de 
Bazar pentru Mihaita

Bazar pentru Bogdan

Bazar pentru Sebi

mariussimiuc spune:
Eu va propun doua variante de inghetata.Absolut delicioase si fara ace. ![]()
Inghetata cu ciocolata
si
Tort cu inghetata de ciocolata
Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
kid spune:
mariussimiuc
Ce bine arata! Incerc sa fac macar una din retete saptamana asta si revin cu impresii!
de 
Bazar pentru Mihaita

Bazar pentru Bogdan

Bazar pentru Sebi

raluca30 spune:
eu am facut o inghetata bestiala cu capsuni..aveam prea multe capsuni(~1-1,5kg) de la vecinul meu din gradina si cam mici asa ca le-am facut zob cu robotul meu am pus zahar dupa ochi,cred ca o cana,separat am facut frisca din pachet mic de hulala,tot separat am batut bezea din 6 albusuri cu 6 linguri de zahar pudra,le-am amestecat pe toate gramada si le-am congelat 3 ore...a f f gustoasa si fara ace.
ivanoiuadela9 spune:
Si noi suntem topiti dupa inghetata vara si mai ales dupa acest tort. Pt el va trebuie :
12 oua ,
1 litru de smantana pt frisca ,
30 gr cacao , 100 gr nuci ,
100 gr ciocolata menaj ,
2-3 pliculete de zahar vanilat ,
1-2 pliculete de ness .
Separi galbenusurile de albus si le amesteci cu 12 linguri de zahar pana devine o spuma . Bati albusurile cu 12 linguri de zahar . Bati smantana pt frisca si pui zahar dupa gust .
In trei castroane diferite pui cantitatea de galbenusuri egala , deasupra albus batut spuma si la final frisca batuta .
In primul castron am facut inghetata de cacao - am pus cacao cam cat vrei sa fie de inchisa la culoare si ciocolata taiata bucati mici . In al 2-lea castron am pus 2-3 pliculete de zahar vanilat .
In al treilea castron 1-2 pliculete de ness si cele 100 grame de nuci dar poti pune si un pic de cacao ca sa ii dea culoare .
Acum amesteci in fiecare castron de sus in jos cu o lingura ca sa nu se lase . Intr-o cratita de 2 -2,5 kg pui o folie in asa fel incat sa ti acopere si peretii cratitei . Primul strat a fost cel de ciocolata , apoi cel de vanilie si la sfarsit cel cu nuci . Se da la rece si se serveste a 2 a zi . Este o bunatate si nu face gheata .
Puteti face si la jumatate cantitatea .
danamiha spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui michela09
Danamiha in weekendul acesta incerc si eu varianta ta, pare destul de simpla si sper sa iasa cremoasa. Intrebare: cam cate cutii ies? nu de alta dar eu mananc inghetata la greu (preferata mea e cea de fistic) si mai am si musafiri! Mihaela http://www.flickr.com/photos/11673246@N08/ |
Destul de multe ies, doar pentru weekend
Imi amintesc ca anul trecut asteptam vreo 6 musafiri la masa si am facut din 40 de oua...
Sunt curioasa daca iti place, scrie-ne te rog cum a iesit