Stiti cumva cum se poate repeta un an universitar? Fratele meu are examene restante din alti ani, acum nu poate intra in licenta si ma gindesc ce vaiante are sa poata repeta anul ca sa nu isi piarda calitatea de student deoarece are doar o pensie de urmas cu care se intretine.
Da, se pot repeta, din cate stiu eu. Sa mearga la secretariat si sa ceara detalii ca sa stie cum sa procedeze.
Exista posibilitatea unui semestru de gratie (platit), la sfarsitul caruia isi poate da examenele restante ca sa poata intra in licenta.
Daca vrea sa repete anul terminal...e mai complicat. Cred ca ii trebuie o scutire medicala care sa acopere mai mult de 30 de zile. Secretarele stiu cel mai bine, pentru ca asta e o chestie care difera de la facultate la facultate.
You cannot both dance and not pay the piper.
Cea mai buna varianta ar fi sa isi faca 30 de credite semestrul asta + 30 pe semestrul trecut deci in total 60 ca sa nu fie nevoie sa repete anul. Iar examenele restante le da in ianuarie-februarie si licenta in februarie. In cazul asta nu trebuie sa repete anul.