tentativa de frauda pe abonament cosmote
astazi, ora 18,30 primesc telefon pe numarul de cosmote, numar pe care il stiu 4 persoane.
El: Doamna, de la Cosmote, Departamentul de restrictii pentru neplata!
eu: Da. poftiti (vazusem factura in cutia postala si mi-a fost lene sa o iau, de dimineata, data de facturare este 7 sau 8)
el: va sun in legatura cu factura restanta
eu: care factura restanta? nu am nimic restant
el: noi suntem de la departamentul de restrictionari, va facem legatura cu departamentul de plati, sa le dati lor numarul de chitanta, pentru ca in sistem apare o factura neplatita
eu: stati un pic, am platit in termen, la banca
el: daaaa? puteti sa-mi dati va rog banca de unde ati platit si ultimile sase cifre din codul numeric personal?
eu: sigur. si ii spun
el: mda, nu apare plata confirmata in sistem, va fac legatura cu colegii de la plati, poate pot confirma ei, ca ei vad platile, raman si eu pe fir sa aud ce spun ei si va rog tastati 1234 tasta apel cifra 3 tasta apel, ca sa pot auzi ce va spun ei, ok?
eu: okk, cu voce stinsa, apas pe taste gresit, bona ma asteapta sa-mi "predea" copilul, eu ma blestem inca o data ca nu pastrez toate chitantele, am nokia si confund tasta de apel cu cea de sus etc.... Intr-un final aud un robot, in engleza, care spunea ceva de reincarcari, inchid apelul respectiv, raman pe fir doar cu individul si primesc un mesaj de la "self service", cu o parola pentru reincarcari, sa dau un fel de replay la mesaj sau sa raman pe fir, pe ecran apar ultimile 6 cifre din cnp, cifre pe care le comunicasem individului cu 20 de secunde mai devreme. ma luminez ca-i tzeapa, nu-mi vine sa cred ca totusi numarul de la care mi-a fost trimis msg este 1234, inchid, dar individul insista cu telefonul: Doamna, de ce ati inchis? Trebuia sa confirme colegul plata!
in momentul in care ii spun ca eu am incheiat convorbirea, ca mi se pare prea mult totul, sa-mi restrictioneze apelurile ca maine, cu chitanta in dinti, daram tot Cosmote-ul, incepe sa ma .....gratuleze Incep si eu si mai departe, stiti voi
cel mai grav este ca nici pana la ora aceasta nu am reusit sa vorbesc cu cineva de la Cosmote, am trimis msg la 1234 si la 1818,nu vreau sa fie permise reincarcari de pe numarul meu de abonat si nu vreau sa am cartela clonata
numarul de pe care am fost sunata este 0765673623, iar numarul de la care am primit mesajul referitor la "self srvice" cu parola formata din ultimile 6 cifre ale CNP-ului este 1234, numarul de baza al cosmote-ului
Sunt curioasa ce va aparea pe factura urmatoare
ma rog, pe mine ma intereseaza in ce fel ma poate afecta faptul ca un necunoscut stie ultimile 6 cifre din cnp-ul meu si banca prin care imi fac incasarile/platile
Raspunsuri
ralualexandrei spune:
Nu esti singura care a luat teapa,a luat-o si sotul,am incercat sa fac reclamatii sa sun la Cosmote n-am reusit nimic,poate ne unim fortele sa le reclamam situatia nu de alta dar sa n-o mai pateasca si altii.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
Teledon pt Mihaitza
0 900 900 320-pt 10 euro
0 900 900 325-pt 5 euro
dianad spune:
Nu cred ca e vreo problema cu CNP-ul. In multe locuri, inclusiv cand faci un abonament la mobil, se cere copia cartii de identitate pe care gasesti scris mare acest cod.DianaD & Alexandru
LoraG76 spune:
Daca va suna cineva de la Cosmote, clar e tzeapa...nu suna sa va spuna ca nu sunteti la zi cu plata, ci primiti mesaj de la 1818 in care vi se spune ca ati trecut de data scadenta sau ca, pentru a evita suspendarea serviciilor, trebuie sa platiti. In niciun caz nu sunteti pusi sa sunati sau sa vorbiti cu X sau Y.
Lora, mami de Iustina
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133766
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :
858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone
www.inimacopiilor.ro
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
adriana15 spune:
exact asta am patit si eu.ma suna unul ca nu am platit ultima factura.eu ii zic ca sigura am platit-o pe 21.el,ca pot sa gasesc factura?nu puteam pt ca sotul meu platise si nu stiam unde e.
atunci imi zice sa ii dau ultimele 6 cifre de la cnp.eu nu am vrut.i-am zis ca eu stiu sigur ca e platita si ca o sa vb cu sotul meu despre asta.
el zice ca inchide si ca revine in 5 minute.
intre timp am gasit factura in casa,ala a mai sunat de 2 ori dar nu am mai raspuns.mi-am dat seama ca e o teapa.am sunat la cosmote sa intreb daca nr resp este de la departamentul lor,si mi-au zis ca nu.
oricum era ciudat pt ca de obicei cosmote iti trimite mesaje pt plata facturii imediat ce se apropie termenul sau in data scadenta.ori asta ma sunase dupa 2 sapt de la plata facturii.
aveti grija cu hotii astia.
liliana_28 spune:
Buna,
Si eu am patit acelasi lucru si daca nu ma insel era chiar acelasi numar de telefon mentionat in postul feliciei.
Marele meu noroc a fost ca, pentru prima data de cand am mobil, nu il platisem si tocmai il restrictionasera.
Binenteles ca la 2 saptamani iar m-a sunat tipul cu pricina dar binenteles ca i-am inchis telefonul in nas.
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut
alinabadici spune:
Eu acum doua luni am patit altceva.Primesc un msg de la un nr de cosmote cum ca am castigat 20.000euro si ca trebuie sa sun la acel numar pt a intra in posesia lui.. buun sun si imi raspunde un domn care imi explica ,ca acei bani vor intra intr-un anumit cont daca eu merg la cea mai apropiata banca si depun suma de 800 lei (taxa perceputa pt taxele postale,cica acei bani veneau de la niste sponsori din Mrea britanie).
I-am zis ca momentan nu am bani in casa si ca nu am nimic in potriva sa mi se poata opri din suma castigata ceea ce bineintele nu s-a putut.
Vreau sa mai zic ca acel domn s-a prezentat si mi-a dat si numarul lui de ecuson si CNP ZICANDU-MI CA CEI DE LA cOSMOTE nu-si bat joc de clienti.Am refuzat asa zisul premiu si am sunat la cosmote,le-am dat datele"colegului" lor si culmea NUexista nici un premiu si habar nu avea de acel concurs.
Mondor spune:
Am fost sunata si eu luna trecuta de un domn cica de la cosmote si imi oferea un bonus de 1000 minute in retea timp de un an de zile, cerandu-mi ultimele 6 cifre ale CNP-ului. I-am refuzat oferta dar mi-a zis ca ei oricum imi dau minutele .... am refuzat cu incapatzanare sa-i dau cifrele si l-am intrebat sa-mi spuna cine sunt daca tot e de la cosmote in acel moment a inceput sa rada si mi-a spus ca e o farsa de la nu stiu ce radio A continuat sa vorbeasca intrebandu-ma de unde sunt si cum de m-am prins de tzeapa ..... a recunoscut ca sunt mai multi indivizi de undeva din inchisoare si se distreaza Culmea e ca a doua zi a revenit cu telefon acelasi individ dar a sunat cu identitate ascunsa, probabil mai avea chef de vorba, i-am zis sa stea linistit ca am telefonul sub urmarire ca ma tot deranjeaza mai multi indivizi ca el ... s-a speriat si a inchis.
Mare grija la codul numeric, nu pot nici eu sa-mi imaginez ce putea sa faca din moment ce nu stie numele, dar mai bine sa fim prevazatori.
Numai bine !
CRIXIA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mondor Am fost sunata si eu luna trecuta de un domn cica de la cosmote si imi oferea un bonus de 1000 minute in retea timp de un an de zile, cerandu-mi ultimele 6 cifre ale CNP-ului. I-am refuzat oferta dar mi-a zis ca ei oricum imi dau minutele .... am refuzat cu incapatzanare sa-i dau cifrele si l-am intrebat sa-mi spuna cine sunt daca tot e de la cosmote in acel moment a inceput sa rada si mi-a spus ca e o farsa de la nu stiu ce radio A continuat sa vorbeasca intrebandu-ma de unde sunt si cum de m-am prins de tzeapa ..... a recunoscut ca sunt mai multi indivizi de undeva din inchisoare si se distreaza ..... |
Da, am auzit de aceste farse!
Detinuti, care suna, prezinta "oferta" si conving proprietarii sa tasteze coduri, sau CNP-uri....dar, de fapt isi efectueaza incarcarea cartelei( a celui care suna).
Invatare de minte! Nu divulgati CNP-ul, pinurile sau alte date confidentiale!
Cri mami de Ale ( 2003) & +29 sapt