Grasute vs. grasunei

Grasute vs. grasunei | Autor: Deus

Link direct la acest mesaj

am o curiozitate:
De ce cand apare pe plaja o femeie grasuta, la care ii atarna pe ici pe colo cate o sunculita , lumea se uita crucis, pe cand daca apare un grasunel, burtos nu se isca nici o reactie?
Inclusiv barbatii grasi au pretentia si se uita dupa femei slabute cu forme si comenteaza daca vad o femeie cu dosul mai voluptos sau cu burtica mai mare?
Sau, vedem mai ales la generatia noua de persoane umblate prin cluburi cum ei,barbatii, au burti destul de mari, tricouri si camasi mulate dar asta nu este o problema, in schimb femeile lor trebuie sa fie slabe, fara celulita, fara burta...
Intrasem pe blogul lui Mircea Badea si am ramas socata de cata rautate am gasit la o postare unde isi bateau joc de o femeie fotografiata la mare ... intr-adevar era plinuta si costumul de baie nu o avantaja de loc, dar chiar toti cei care comenteaza si sunt rai gratuit arata perfect? Este uman sa judecam, dar trebuie sa ne abtinem, sa nu emitem etichete! Ce invata copilul meu daca o aude pe mama categorisind oamenii in grasi,slabi,frumosi,urati...
Imi impun de cate ori mintea se duce pe campii si emite etichete sa caut ceva ce-mi place la persoana pe care o vad sau sa-mi spun ce bine ca nu are complexe, poate ca este o persoana foarte vesela...

poze

blog personal www.de-azi.ro
pentru cine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Pt. ca de la barbati nu avem pretentii

Femeile sunt sexul frumos care trebuie sa se chinuie sa arate frumos.
Si da , toti prietenii mei au burta trist.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muffin spune:

Pacat ca ii faci reclama retardatului de Badea. Nici macar nu merita luat in seama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

XIO, eu am pretentii si de la barbati si de la femei, in egala masura. Poate de la barbati am mai multa pretentie, caci ei nu au metabolismul nostru,nu au estrogeni care sa-i transforme in buretei ambulanti, nu au sarcini si nasteri, nu alapteaza...au chiar dreptul la un nr mai mare de calorii

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Badea este, intr-adevar, un retardat, dar Deus are dreptate. Astea-s reactiile.
Explicatia este, cred eu, destul de simpla: lumea nu este inca pregatita sa accepte noile dimensiuni cu care suntem inzestrati. In primul rand, ne-am mai ingrasat, in general vorbind, iar apoi, inhibitiile s-au redus si la numar si in intensitate.
Daca pana acum cativa ani o silueta dolofana era cu grija mascata, astazi nimeni nu pare dispus sa-i mai pese. Pe strada sau pe plaja, suncile sunt la vedere, ba as zice la prea multa vedere.
Din pacate, comentatul e o forma de discriminare si n-am prea vazut reactii impotriva acestui fapt.
De ce mai des la femei? Suntem obisnuiti sa privim, mai intai, la frumusetea unei femei si asta o fac barbatii si femeile deopotriva, ba as zice ca femeile au ochi mai critic si se si manifesta ca atare.

PS: Barbatilor burtosi le plac tot damele bine, de ce ar face altfel? De asemenea, femeilor de toate dimensiunile le plac barbatii aratosi, in primul rand, si eu nu vad nimic neobisnuit.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

ai dreptate Rufus, suntem obisnuiti sa privim frumusetea...
Media cel mai mult ne vinde o imagine eronata dar si parintii care discuta intre ei: "o vezi pe grasa aia? de ce nu isi pune pe ea un capot" "il vezi pe ala ce burta are?" si asa ajungem sa credem ca grasut=urat=nu ne place. Eu am comis-o acuma cativa ani,multi, am fost dupa nepotelul meu la gradinita. Cand am iesit cu el, am vazut o fetita mica si foarte grasuta/pufoasa. Eu de colo: "mama ce grasa e fetita aia!" la care nepotul meu de doar 4 anisori mi-a spus "dar este o fata buna, ce conteaza?" ...

poze

blog personal www.de-azi.ro
pentru cine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Aceste reactii sint tipice made in Romanica. Du-te pe oricare plaja din lume si n-ai sa vezi sau auzi asemenea rectii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aura_m spune:

Cand eram la scoala, la gimnaziu, aveam un coleg care era foarte gras(nepotul profei de matematica), nici eu nu eram o silfida, nu am fost si nici nu sunt, si nu stiu ce imi zice colegul asta al meu si la un moment dat imi zice:"...bla,bla,bla...graso". Ma uit la el si ii zic:"Rade ciob de oala sparta, parca tu esti mai slab", m-am intors pe calcaie si am plecat.
Am suferit mult din cauza jignirilor, drept dovada ca sunt mereu complexata, mereu ma vad f grasa, pe strada sunt femei mai plinute ca mine si sotul imi zice:"UIte, alea sunt grase, nu tu", mereu avem tendinta sa ne comparam cu altii, sa ne consolam ca uite cutarita este mai sarac, bolnav, gras ca mine, dar vorba lui maica-mea, altii care sunt foarte rau, ce mai fac? Cred ca se consoleaza cu situatia.
Cand stateam in gazda cu prietena mea, gazda ne spunea "lungana"(prietenei mele, era slaba dar nu foarte inalta) si "grasana"(mie) si oricum eram mult mai slaba ca acum, eu am si o conformatie mai solida si oricum nu mi-ar sta bine slaba-slaba.
O data vine o cunostiinta pe la ea, o fosta sefa, o femeie foarte finuta, venise la ziua fiicei ei si gazda ne prezinta nu pe nume, pe porecla si femeia a rugat-o sa nu ne mai zica asa, ca suntem tinere, dragute si nu este frumos sa ne puna porecle. I-am si zis prietenei mele, pai cine o aude o crede ca este una care nu se mai termina de inalta ce este si una care nu incape pe usa de grasa.
Si culmea, iti spun ca esti gras tocmai persoanele care sunt grase, la soacra-mea la tara era o vecina de varsta mea, tot grasa, chiar putin mai plinuta ca mine si ii zice lui soacra-mea ca ce m-am ingrasat eu la care soacra-mea ii zice:"Nici tu nu esti slaba".

AURA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Citat:
citat din mesajul lui muffin

Pacat ca ii faci reclama retardatului de Badea. Nici macar nu merita luat in seama.

muffin,

Cred ca treci printr-o perioada mai grea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Punctul meu de vedere :

Suncile si burtile sunt dizgratioase, in primul rand, fiindca inseamna boala sau predispozitie spre anumite boli.
Sau, pur si simplu, omul respectiv nu are limita la cantitatile ingurgitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giani spune:

Mie in liceu imi zicea unu' grasuliu si mititel, Miss Piggy. Eram foarte sensibila la apelativul 'graso', imi venea sa pling de fiecare data. E ciudat, am aceeasi greutate de la 14 ani, in jur de 60 de kile, cu kilogramele astea am trecut drept grasa cind am fost adolescenta, am fost solida de foarte tinara, ok mai tirziu, iar acum la peste 40 sint supla.
Oricum, din experienta mea de grasa, am suferit cind copii rideau de mine, imi puneau porecle ori ma excludeau de la jocuri.

Mergi la inceput