Viza cadastru -primarie
![](images/user_woman.png)
Studiu de caz (al meu evident )
Vreau sa construiesc o casa P+ M (260 mp construiti), pe un teren dobindit in 2005 (avea cadastru,intabulare, CU). Terenul a fost scos din circuitul agricol, trecut in intravilan, am toate aprobarile CU, RAJA, ENEL, ROmTELECOM, studiul geo, de la Min. Culturii...tot. Am gasit arhitect, facut planul complet ,s-au constituit dosarele in vederea depunerii pt autorizatia de constructie .Buunnn...super fericiti ..iote domne' ce usor a mers..dar..pt ca evident exista un dar ..mai trebuie o viza cadastru emisa de primarie (pt care am angajat cadastrist pt a face cadastrul folosind coordonatele GPS Stereo 70), viza ce trebuie obtinuta inaintea AC.
Vin doi Dorei trimisi de cadastrist...cu ruleta prin boscheti...pun si un tripod la sfirsit...si gata! Primesc documentatia inclusiv CD necesar. Platesc 5 milioane. Depun la primarie...si surpriza! Coordonatele nu se potrivesc si umbra terenului meu "nu cade" pe umbra hartii avuta de primarie si cade pe terenul alaturat! ..Prin urmare nu primesc viza..ura si la gara cu constructia..pune domne' porumb!
Solutie cica nu exista..cadastristul sustine ca el a facut documentatia f bine ca primaria are harti vechi (OrtoPhoto) din '94..primaria stiti si voi ce sustine..ca ei stiu mai bine..La intrebarea..si cu AC cum ramine??? Dat din umeri...nu stim...nu avem solutii..nu trimitem noi primarie pe teren cadastristi..and so on...
In disperare de cauza ...gasesc alt cadastrist ,nu-i spun de problema..ne cearta pe banii nostrii...dar trece la masuratori. Vine omul si masoara vreo 1,5 ore ,cere 12 milioane...Dar el sustine ca documentatia facuta de el trebuie supervizata de OPIC, contra altor 8 milioane.
In concluzie toti spun ca sint incurcaturi, desi la fata locului totul este clar. Nu am vecini in dreapta si stinga ci doar pe spate...in fata este strada privata...Am masurat , incap toti 4 proprietari de loturi (avem toti aceleasi dimensiuni)..dar pe hirtie nu!
Prin urmare sint pe cale sa pierd vreo 10 000$ (cit m-au costat pina acum toate planurile, avizele, etc)si sa expire intr-un an si CU si restul de autorizatii.
Nu vreau sa ajung la judecata...deci aveti ceva sfaturi? Ati auzit /intilnit astfel de cazuri?
Pot contesta aceasta viza tinind cont ca este doar o hotarire de consiliu local si nicaieri in Ro nu se mai cere acest aviz?
Va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi mesajul meu si sper ca a fost si inteles..
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Faptul ca acest aviz este necesar ca urmare a emiterii si aplicarii unei hotarari de consiliu local unica in tara nu are relevanta. Chiar daca numai acolo se intampla asta nu inseamna ca este nelegala. Oricum, tot in instanta ajungi, daca in urma procedurii prealabile nu se rezolva cazu'. Ai la dispozitie contenciosul administrativ. In termen de 30 de zile de la comunicarea conforma careia nu ti se elibereaza avizul, ai o procedura prealabila obligatorie pe lege: ceri revocarea, in tot sau in parte (functie de continut) a actului administrativ prin care esti vatamata (respectiv refuzul avizului). Astepti raspunsul, dupa care, in termen de 6 luni, te poti adresa instantei de contencios administrativ - adica judecata. Alta varianta nu exista in acest moment. Sfatul meu este sa apelezi la un avocat specializat pe contencios, oricum te va costa mult mai putin decat ce ai avea de investit/pierdut in continuare. Asigura-te ca TOATE comunicarile se fac in scris, inregistrate etc.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)