Vecina!

Vecina! | Autor: hannen

Link direct la acest mesaj

Iata`ma`s in toiul noptii c`o batista`n virf de batz!
Nu stiu daca-i subiect de generale ,poate fi mutat oriunde se incadreaza.
Acum vreo luna a inceput povestea mea cu o vecina care s-a infiintat la usa mea cu 2 prajituri pt. 3 copii.A intrat in casa si a facut un tur,inspectie pe fata (eu fiind ocupata cu altceva) si dupa ce a scanat totul a plecat.Dupa o sapt. a venit seara pe la 21:00 sa-i traduc ceva in engleza pt. a doua zi la scoala la fiica-sa.
Ca multumire a venit iar intr-o seara cu 3 creioane si 5 capace pt. fii-mea.
Si uite asa vizitele ei s-au inmultit,mi-a adus o pereche de sandale eu,parca`s cu gura legata ,n-am putut sa o refuz.Asa sunt eu!Nu pot face un om sa se simta prost.Am acceptat,am inghit galusca si ca sa ii intorc favorul i-am dat pt. fiica-sa o pereche de adidasi noi care mie nu-mi vin(noi nouti).Ia luat ,a doua zi mi i-a adus zicind ca nu-i vin.
Apoi mi-a adus o geanta si-o curea...am invitat-o in casa desi aveam de-a treaba de imi venea sa ma apuc cu mainile de cap.
I-am oferit o cafea timp in care mi-a scanat iar totul.E inalta asa incit io ii ajung pina la buric si de pe scaun imi inspecta bucataria (aveam un aragaz murdaaar) Imi vede congelatorul si ma intreaba uimita "ala e frigider?" zic nu,frigiderul e in nisa,asta e congelator!!
Si tot asa,odata mi-a adus mincare "ai mincat?" Zic "nu,ca am treaba dar cind termin ,maninc!" ea de colo "am facut io orez cu radacina de bambus,maninca".La citeva zile iar vine,eram in pat si nu i-am deschis ,a tras de usa!Daca mi-a stricat somnul ,m-am dat jos din pat si mi-am bagat rufele in casa.Dupa 2 minute a aparut iar.Mi-a adus niste "jelly" de ceai verde!!Si atunci s-a bagat in mine ,si-a lipit fata de fatza mea si uite asa m-a turuit o ora.Nu stiam cum sa scap putin ,ma tot foiam sa ma indepartez de ea,nimic frate!
Intr-o seara apare iar ,eu n-am vrut sa ies si il trimit pe al meu .Il intreaba senin "mancati wasabi?(un fel de hrean)" al meu raspunde senin,da mincam si poc ii pune in mina 3 cutiute de wasabi(cutiute cam ca alea de le gasesti la restaurante cu sirop sau lapte de cafea)
Am ajuns sa nu mai pot face nimic ziua ca poc,ma trezesc cu ea la usa.
Dar azi hmm,pe la 2 eu cu al meu dormeam,nu dormisem toata noaptea,la 5 a.m am plecat la spital cu pitica,la 7:00 am ajuns acasa.Ea vine se pune pe sunat la usa si nici n-a plecat pina fetele n-au deschis usa(si-au luat si ele portia de mustruluiala de la tac`su) si le-a dat 3 tricouri de pe timpul lu` pazvante cu n numere mai mari si doua de papuci purtati,uriti si mari (ai amirei imi veneau mie)

Si a stat fratilor in usa de vorba cu fetele de ne apucase dablaua(n-am vrut sa ies pt. ca m-ar fi tinut de vorba cel putin o ora iar eu abia ma tineam in picioare).Pina la urma a iesit al meu ,s-a dus la buda,ea si-a continuat vorba nestingherita.
Intre timp aia mica mi-a facut iar o criza urita,am fugit iar la spital ,cind ne-am intors ,al meu a trimis fetele cu "darurile" inapoi si cu mesajul "multumim,dar nu avem nevoie de nimic,va rugam sa nu ne mai aduceti nimic de acum in colo!"
Ea nu era acasa,a raspuns fii-sa!

Peste o ora, tot pe la 21:00 imi suna interfonul.O duamna m-a luat la intrebari "aici sta doamna care preda engleza?aveti locuri libere,dar pt. adulti..." eu o invit sus si ea raspunde "a,nu e tirziu" imi zice ca mai vine si inchide.Acum faza e ca dupa voce era ea!Eu sunt sigura ca ea era!Plus ca nimeni nu stie unde stau eu ,nu-mi stie numarul de apartament si chiar daca,nimeni nu ar pleca de acasa seara ca sa sune la o usa sa intrebe ceva ce putea intreba la telefon.Nimeni nu suna fara sa zica de unde stie numarul,cine m-a recomandat ...si nimeni nu-mi da numarul de telefon altcuiva, fara sa ma intrebe intai.

Vreau sa zic ca m-am speriat!Mi-e teama de mai multe lucruri si fetele din japonia stiu despre ce vorbesc...dar in primul rind ma tem pt. fii-mea,Amira!!Ca nebunii sunt in stare de orice iar copila mea iese dimineata singura si se intoarce citeodata si nu sunt acasa.Rar dar se intimpla.
Acum m-am luat cu al meu la artag.Ca din cauza mea s-a ajuns aici,ca eu nu stiu sa vorbesc sa zic cind nu-mi convine ceva.Ca trebuia sa-i zic de la inceput ca nu am nevoie de nimic de la ea si ca sunt ocupata.
Ca sunt ocupata i-am zis,prea putin a contat si vine la ore de astea cind esti cu cea mai multa treaba pe cap si uita sa mai plece.Ca nu am nevoie de nimic nu i-am zis,mi-a fost rusine.Nu pot sa ranesc pe cineva...eu asa as interpreta pt. ca si mie imi place sa dau(dar eu dau fructe,mincare ,chestii alese cu grija nu asa orice joarsa gasita prin casa)si ma gindesc ca daca m-ar refuza cineva m-as simti ranita.
Al meu ca n-am tupeu,ca sunt cu gura mare numai in fata lui si ca sa ma duc (daca cred ca o sa-mi faca rau) sa dau vina pe el.Sa-i zic ca el e cam ciudat asa si ca nu suporta lucruri primite,in special pt. copii.Ca e si cam stresat...sa fac in asa fel incit sa-l scot pe el de "rau" daca cred ca asa o sa ma lase in pace.
Daca nu ma duc,se duce el!Si nu ca sa dea la pace ,va imaginati...

Cine a luat-o razna,si cum sa procedez??

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Tu n-ai luat-o razna in niciun caz! Vecina ta a sarit calul si asta pentru ca i-ai permis tu. Singura solutie, ca sa nu ajungi la cearta cu ea sau sa te urasca, ar fi sa-i zici cu grija ca sotul tau nu suporta vizite din astea inopinate, cadouri etc, ca e mai nervos de felul lui si ti-a recomandat sa pastrati distanta.
Asta in cazul in care, nu te tin curelele sa i-o zici in fatza: lasa-ma in pace, ma plictisesti, am treaba samd.
Si eu sunt foarte ingaduitoare, exact ca tine.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Ingrid,exact asta mi-a zis al meu de cind a inceput sa vina.In fiecare dimineata pina in parcare imi zicea ce sa-i zic si incheia cu "can you do that,please?"Si nu,n-am putut!
Am crezut ca inceteaza.Ca se simte .
Cind ma gindesc la faza cu interfonul ma apuca groaza.Am vorbit cu o alta vecina si mi-a confirmat temerile si s-a oferit ea sa mi-o ia de pe cap.Am refuzat,e rahatul meu ,tre` sa-l dreg singura.
Nici nu stiu ce sa zic.E tirziu,ma doare capul de mor si-am povestit fff sumar si dezlanat ,nu stiu daca s-a inteles ce-am patit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADRIANKA spune:

Doamne, ce ciudatenie de vecina mai ai si tu....Dar o stiai dinainte de a va vizita? Ce stii despre ea, are sot? Poate se simte singura si asta e modalitatea ei, mai invaziva, e drept, de a-si alina singurateatea. Si eu sunt ca tine cand vine vorba de relatii din astea in care altii ma vor, dar eu nu prea ii vreau, nu pot spune asa in fata de teama sa nu jignesc...
Cred ca in situatia asta, as sta de vorba cu ea, la modul serios si as intreba-o ce doreste de la familia voastra, de la tine, vrea o prietena, vrea sa-i tii companie cand se simte singura? I-as explica frumos ca sunt anumite ore in care nu deranjezi vecinii, mai ales ca tu ai 3 copii si sot de ingrijit si stim ca nu e usor, i-as spune si faza cu sotul, ca el nu lasa fetele sa primeasca nimic de la straini, daca are vreo problema puteti sta de vorba dar trebuie sa inteleaga sa respecte anumite reguli de bun simt...

Si vorbeste cu fiica-sa, daca are vreo problema de sanatate (mentala) de a apucat-o asa dintr-odata dragostea de vecini...

Adriana, mami de Yiannis Alexandros (28.12.2007)

www.flickr.com/photos/30939036@N03" target="_blank">poze cu noi

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici
Eu sunt licuriciul, sunt un ciob de stea
si vin cu speranta, luminand mereu calea ta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

hannen, sfatul meu e sa fii ferma, oricat de mult zici ca nu poti. Trebuie sa alegi intre siguranta ta si a familiei tale, si orgoliul unei vecine ticnite ( e japoneza?). Trebuie sa alegi intre relatia cu sotul tau si relatia cu o vecina fara 7 ani de casa. Trebuie sa alegi intre siguranta copiilor4 tai si niste jioase de haine de care nici nu ai nevoie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

E cam nebuna, n-ai ce sa stai de vorba cu ea! Mi se pare nebuna de legat! Gandeste-te ce-i spui dar scapa de ea irevocabil, nu fii evaziva! Nu exista sa nu poti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

In momentul asta chiar beau un al doilea pahar cu bere. Sper sa fiu in stare sa-ti dau un raspuns coerent...

Daca dai vina pe sot, tot nu vei scapa de raie...Mai bine ii spui clar ca esti mult prea ocupata pt vizite inopinate si, daca vrea sa te viziteze, sa te anunte din timp. De asemeni, ca sa nu te mai insulte cucadourile ei de doi bani, spune-i ca nu ai nevoie de nimic fiindca ai tot ce-ti trebuie.

Acum, hai sa-ti spun cum as proceda io : i-as spune franc in fata ca nu am timp de suete fiindca am prea multa treaba. Si nici de cadouri nu am nevoie. I-as scoate in evidenta ca ce mi-a dat ea nu mi s-a potrivit. Si m-as uita urat, da' urat de tot, la ea, de cate ori s-ar infiinta la usa mea ca o musca enervanta si as ushui-o de nu s-ar vedea.
Cu nebunii te porti ca nebunii.
Mie, mi-ar fi jena sa ma duc la usa cuiva de cate ori mi se nazare, mai ales cand vad ca deranjez.

Ia-o la goana fara jena. Nu ai de cine sa te simti jenata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

hannen, cred ca trebuia nu-i raspunzi tot timpul la usa cand ai observat ca e insistenta rau.
Cand a trimis sotul tau fetele la ea nu a fost deloc placut , trebuia sa-i spuneti altcumva toata chestia.
Acum na, eu m-as duce la ea si i-as spune ca la noi in tara nu se obisnuieste sa fii atat de apropiat si de aia ai fost circumspecta.
Nu-l baga pe sotul tau .

Dar ma roade curiozitatea: ce Dumnezeu se poate intampla cu Amira?

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Eu am alta curiozitate: ai spus ca fetele din Japonia stiu de ce anume te temi. Poti spune si aici despre ce e vorba?
...Pt ca, altfel, intr-adevar e o atitudine care iti cam da fiori dar care la noi in tara presupun ca s-ar rezolva incepand cu o discutie taioasa si ferma, tema principala fiind respectul pt intimitatea altui camin. Eu am avut ocazia sa merg 3 saptamani in Japonia si culmea e ca mi s-a parut ca e natie care intelege al naibii de bine lucrul asta...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Naty,femeile astea pe aici au un talent nemaipomenit sa-ti faca viata "amara" daca li se pune pata pe tine.Sunt foarte pricepute si nu am auzit si vazut putine cazuri cind singura metoda de scapare a fost mutatul din zona/bloc...

Incep cu telefoane la care nu raspund,biletele prin posta si cind ajung la nivel "inalt" lipesc pe toate gardurile tot felul de mesaje dragute "mori,sinucide-te..." si altele de genul.
Dupa cum a fost in stare sa ma sune si sa pretinda ca e interesata de ceva...sincer,mi-a inghetat singele in vene.

Cealalta vecina cu care sunt amica mi-a zis ca e o vede din zorii zilei pe la cite o usa si ca duce vorba ,din cauza asta ea nici macar nu o saluta.Si ca si fiica-sa e putin ciudata si ca l-a atins odata pe baiatul ei cu un batz murdar cu kk de caine.

Xio,al meu era suparat pe fete ca ele au deschis usa desi noi le-am zis sa nu o deschida.Ele au acceptat ce a adus ea,pe ele le-a trimis sa returneze si sa-i zica ca el nu accepta asa ceva .A crezut ca e o cale mai usoara ,ea o sa-si dea seama ca a sarit gardul si o sa se linisteasca.
Din contra,cred ca a luat-o pe panta opusa.

Si eu consider oamenii astia cu mult respect ,nu vin neanuntati (si cu saptamani inainte) nu iti aduc chestii ciudate.Dar stiti si voi ca nu exista padure fara uscaturi.Eu m-am minunat mereu de cite se intimpla si-am zis slava domnului ca n-am dat peste vreo ciudata/vreun ciudat.
Acum cred ca mi-a venit rindul.

Si de Amira ma tem pt. ca asa sunt eu,superprotectiva iar cu nebunii nu te pui.Fac tot felul de scenarii si din nefericire sunt si care aleg sa se razbune pe copil,ca sa te raneasca pe tine.
Sper din suflet sa nu fie cazul,dar faza care a facut-o cu interfonul ,m-a alarmat.
Cealalta vecina mi-a zis ca este intr-adevar infricosator.

Mergi la inceput

Xio,mi-a dat de inteles ca stie cind sunt acasa!Merge pina in parcare si daca-mi vede masina stie ca sunt acasa.Ea mi-a zis!

Ca si cum,n-ai cum sa nu-mi deschizi pt. ca stiu ca esti acasa.(aici in zona cam toate sunt peste mina,eu am fetele la o gradi departe,asa ca ma deplasez numai cu masina ,si ea stie)

Mergi la inceput