Noi cei care stim...

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudia74 spune:

ioi am uitat de perioadele de practica din septembrie pana in octombrie pe camp la : cules de rosii, adunat cartofi,ceapa, porumb, struguri, ne duceam pe la ferme la sate si ramaneam acolo 1 sapt, vai de chefuri trageam pe acolo, aveam norma de strans nu stiu cati saci de cartofi pe zi,pai puneam jumate cartofi,jumate pamant numai vb cand ne-a dus la lubenita ce prapad am facut pe acolo , da la CAP-uri Laura mergeam cu bunicii la munca, ii ajutam cum puteam si noi,mancam paine cu struguri sau cu mere, cartofi fierti in coaja si niste sunca afumata, beam apa fierbinte, chiar era bagata damigiana in pamant si era acoperita cu tzoale in cateva ore era calda apa si fantana era departe, eram morti de foame si de sete, abia cand trecea trenul de 6 mergeam acasa si asta de dimineata de la 6, stateam in camp, sapam si noi cat sapam apoi ne jucam ..........????????? ce gaseam noi de joaca pe camp prin pamant si iarba, copiii de azi au plicstisele la pc, playstation, nintendo si gameboy , faceam telefon din lut si din bat ce gaseam pe camp, faceam papusi din porumb si frunze , nu aveam tv deloc la sat dar cine sa.i duca lipsa.

INGERASUL EMMA AIDA

www.onetruemedia.com/my_shared?z=24c9383cccafa2434e80e9&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Album Claudia
Timisoara Impreuna
'Roaga-te lui Dumnezeu,ca si cum totul ar depinde numai de Dumnezeu.Munceste in viata,ca si cum totul ar depinde de tine'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Si totusi, acele obligatiuni sunt nimic pe langa haosul din scolile de azi, cand un copil de clasa I are un rucsac in spate, in loc de ghiozdan, incarcat de parca ar pleca in excursie de doua zile . Plus aiureala cu mai multe manuale pt o singura materie . Atatia parinti revoltati, si tot nu s-a schimbat nimic in sistemul de invatamant. Oare care sa fie explicatia logica ?

Viata, inainte de '89, era linistita, asezata. Din pacate, "conducatorul" de atunci o luase razna. A fost dat jos prea tarziu. Si cu prea mari sacrificii .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana971 spune:

m-au cuprins amintirile si ma tot gandesc copii nostri de ce si-or aminti ca au de toate si nu mai pretuiesc nimic;si cand se joaca sunt numai monstrii si fantome si parca in desenele astea e tot ce poate fi mai urit;si ce naivi si inocenti eram noi, aia de demult si cate stiu ei in ziua de azi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

Noi stim sa muncim.Noi stim sa iubim.Noi stim sa pastram o familie unita.Noi stim sa ne sacrificam.Noi stim ce inseamna respectul,ce inseamna traditia.Din pacate vom fi catalogati drept generatia de
"dinozauri".

Marius,multumesc pentru subiect.Dar chiar nu trebuia sa imi amintesti.
.Sint o fiinta adaptabila,nu ma arunca in amintiri : ).

----------------------------------------------
Tashi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Ia mai terminati cu jelitul generatiei de azi! Ca EXACT asa faceau si babele cand eram eu la varsta copilariei "pe vremea mea nu mergeam la Disco sa dansam ca apucatii.... pe vremea mea nu purtam mini si frizuri punk... pe vremea mea nu stateai la petreceri dupa 9 seara.... noi beam ceaiuri nu cico si brifcor... nu ne fardam si nu ne machiam cu toate chimicalele.... nu ne uitam la televizor - instrumentul Diavolului - ci mergeam la serate, intruniri si sezatori.... pe vremea mea era adevarata viata"

Si copiii de azi au o viata minunata pt vremurile pe care le traim! Probabil ca fiii lor se vor juca cu ...roboti...sau cine stie ce alte nebunii.... Zau asa! Sunt generatii si generatii, timpuri si timpuri. Trebuie sa ne bucuram de fiecare in parte nu sa jelim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nonna spune:

Ce fain era atunci! Nu imi vine sa cred ca spun asta dar imi e dor de acele vremuri!
chiar daca nu vedeam portocale, banane sau ciocolata, nu stiam ce-s aia blugi si cosmeticele erau Farmec sau in cel mai bun caz rexona. Va amintiti deodorantul Roua? Mirosea a proaspat si curat, desi nu tinea deloc. si cremele de fata facute in farmacie, cu vitamine si o picatura de parfum adus de acasa?
Si mai era o ciocolata chinezeasca cu o albinta pe ea si erau gumele tigarete si Turbo cu surprize...si jocul Bunul gospodar si Piticot care exista si astazi dar parca nu are acelasi farmec...si diapozitivele cu povesti, asta daca aveai aparat de proiectat.

Off, ce de amintiri! Dragut subiect, Marius, multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

Eh,e pacat sa nu ramina asemenea subiect pe prima pagina/sectiune.Tzuni,eu nu ma jelesc...doar imi amintesc cu placere : ).

Baba nu o sa fiu niciodata,ca imi place Israela ( aparitie,gindire,spirit si atit : ).Si ca vreau si ca nu vreau tot " tinara si nelinistita" sint in sinea mea : )).Nu stiu ce ii aceea tinuta business. A fost un cosmar pe vremuri pentru mine tinuta aceea...obligatorie.Acum s-a invatat lumea cu aparitia mea de zi cu zi.Maxim 5 cm de toc,chin.Conteaza prezenta,ok.Dar mai mult conteaza ce ai in capatina :).

La lucrul acesta ma refeream in postul meu.Noi am fost o generatie de " tranzitie ".Ne-am adaptat perfect.Generatia actuala de tineri lasa mult de dorit.Pentru ca li se cuvine.Probabil ca atunci cind vom deveni matusalemici ( nepotii nostri ) ne vor da dreptate.E legea firii : ).

----------------------------------------------
Tashi

Mergi la inceput