Unde se opresc atributiunile bunicilor?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Ei uite, vezi? Pe noi ne-au crescut parintii. La bunici nu prea ramaneam, nu aveam de ce. Eram toti in acelasi oras. Dar bunicii mei nu s-au bagat niciodata peste ai mei, sau poate ca nu imi amintesc eu, dar din cate imi amintesc, deciziile in ce ne privea pe noi au fost mereu luate de parinti.
In mod sigur, mamei mele nu i-ar fi picat bine sa vina bunica-mea si sa procedeze cu noi altfel decat cum a decis ea.
Dar cum oamenii cand ajung bunici se schimba, uite ca ea face acum exact ce nu ar fi vrut sa faca bunicii mei, iar mie, care procedez cam cum a procedat ea cu noi, imi zice ca nu fac bine

In plus, cred ca acum traim nitel alte vremuri. Daca noi, si dupa ce intram la scoala, craieleam suficient, bateam mingea si aveam timp si de lectii, iata ca acum copiii nu mai prea au timp de flori albastre si ciripeli de pasarele.
Deci frate, bagi viteza...
Sigur, ar fi minunat sa mai traim ca acum 30 de ani, sa stam la umbra la tara, sa mai furam cirese... Dar fi-mea stramba din nas cand mergem la tara, si pun pariu ca si altii fac la fel. Laptele de vaca nu ii place, carnea de pui este cam atoasa si ea nu o mananca, noaptea e prea cald cand te culci si prea frig cand te trezesti... Si nu ii place!

Deci eu nu cred ca se mai aplica povestile din Amintiri din Copilarie, tra la la ul si scarpinatul pe spate pana la 14 ani...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

De fapt, pe mine ma supara exagerarea.
Alinti copilul pentru ca el are nevoie?
Sau alinti copilul pentru ca ai tu nevoie?
Il iei cu tine sa dorma in pat pentru ca are el nevoie?
Sau tu?

EU fac toate astea atunci cand are copilul nevoie.
Se pare ca bunicii (ai majoritatii, nu ai nostri) fac asta mai ales ca au EI nevoie.

Cand copilul are nevoie sa il ajut sa se incalte (nu stie sa faca fundita la siret), o fac imediat, si fara sa mi-o ceara. O fac si iarna, cand e mai complicat sa se descalte sau cand e obosit.

Daca e bolnav, dorm alaturi uneori, sau verific foarte des cum sta cu febra, daca s-a dezvelit, sau ma rog, ce este cazul sa fac. Sau, ii dau sa manance cu lingurita.

Dar nu reusesc sa inteleg de ce nu avem aceleasi reguli. Noi. De ce trebuie copilul COPLESIT in permanenta, are n-are nevoie, hop pe el. Si apoi, copilul se obisnuieste asa, defineste acest comportament ca standard, si apoi, cand vine acasa, ii lipsesc giugiulelile si hranitul cu lingura....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui ankalaura

Ralu - asa este, ai dreptate, si putina lume gandeste asa, din pacate... Este adevarat, parca ai nitel o strangere de inima... Copilul tau nu mai este bebelus, sa stea la pupat sau sa iti sara in brate... Vezi ca incepe sa deseneze inimioare sagetate pe o hartie... Asa a vazut la niste fete mai mari

Da fi-mea a scris numele ei si al prietenului ei (de la gradi) intr-o inima Dragoste mare domne'.

Sorana si Monica (6 ani)

Teledon pt Mihaitza in reteua Romtelecom

0 900 900 320-pt 10 euro
0 900 900 325-pt 5 euro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui ankalaura

Dar nu reusesc sa inteleg de ce nu avem aceleasi reguli. Noi. De ce trebuie copilul COPLESIT in permanenta, are n-are nevoie, hop pe el. Si apoi, copilul se obisnuieste asa, defineste acest comportament ca standard, si apoi, cand vine acasa, ii lipsesc giugiulelile si hranitul cu lingura....

Eu cred ca se obisnuieste cu 2 standarde. Cel putin fi-mea asa face. Cu mine e intr-un fel, cu bona altfel. Si asta demult, de cand era mica.
De exemplu eu ma dadeam cu ea pe tobogan la 1 an jumate, bona nu, si nici n-o lasa sa se catere. Si copilul nici nu mai cerea la bona, doar la mine cerea pe tobogan. Pe de alta parte bona o cara in brate pe scari la 4 ani , eu nu - copilul nici nu cerea, urca linistita scarile.

Sorana si Monica (6 ani)

Teledon pt Mihaitza in reteua Romtelecom

0 900 900 320-pt 10 euro
0 900 900 325-pt 5 euro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciccolina spune:

eu te inteleg perfect. La noi mama mea sta cu fetita si mai mult ca sigur ca atunci cand va veni momentul, va considera util sa-i explice punctul ei de vedere.....si vom ajunge din nou la discutii asa cum ajungem si acum in privinta multor lucruri.
Problema este ca mama e alta generatie iar eu vreau s-o cresc pe cea mica diferit.
De ex problema cu sexul: e ok, se practica, si mami si tati fac pt ca se iubesc si asa mai departe, nu varianta vai e rusine, e rau si se face sub cearceaf cu lumina stinsa.
Nu pricep pe cei care ajung in faza de rusine fata de copil. Pana la 5-6 ani...nu s-a discutat deloc despre ce-i aia putza si la ce se foloseste?
Parerea mea e ca cu cat esti mai deschis ref la sex, cu atat e mai simplu.
Sa revin la topic...cu calm, daca se poate, trebuie explicat bunicilor ca parerile dintre generatii difera si ca vrei sa le insufli copiilor ideile tale (bune, rele, proaste dar ale voastre) si sa evite sa isi imprime parerile si comportamentul asupra copiilor tai.
Eu am frecvent discutii de acest gen cu mama pentru ca uita foarte repede care ii sunt atributiile: plecat de acasa cu copilul in concediu (inca nu pot sa stau fara Imara 7 zile si ma deranjeaza cand se intampla) si prea multe ca sa le enumar DAR cel mai tare ma deranjeaza cand ii spune "hai la mama", "ce e mama?", etc.
I-am spus de n ori ca ma deranjeaza profund....si degeaba.
Deci poti incerca, dar s-ar putea sa-i lezezi sentimentele degeaba ca nu o sa priceapa de ce te deranjeaza acel lucru insignifiant, din punctul ei de vedere.
bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

Atributiile bunicilor se opresc atunci le preiei tu ca parinte.

Mersul la bunici trebuie sa fie pentru copii prilej de relaxare totala si de incarcare a bateriilor.La fel si venitul buniclor in visita.Nu trebuie sa fie doar ocazia de creere de tensiuni intre bunici si parinti , ci o clipa de relaxare pentru parinti ca au cu cine lasa cu incredre copiii.
Parintii sunt cei cu regulile unei cresteri drepte si armonioase.Daca se amesteca cei doi factori iese o mare nebunie si din fericirea universala ce ar trebui sa domneasca in familia largita se alege praful.
Strict parerea mea.
Este bine de explicat copiilor ca bunicii au parerile lor pe care si le sustin, dar parintii sunt ceeia care pot si trebuie sa le explice copiilor ceea ce au nevoie sa stie.
Deci copiii explicatiile le vor afla de la parinti, nu de la vecina,nu de la colt sau radio sant.
Parintii le vor doar binele la copii , asta ar trebui ei sa stie pentru totdeauna, iar faptul ca afla una alta de la altii inclusiv bunici sa le ia cu titlu informativ , dar sa vina sa verifice adevarul la voi, pentru ca doar voi parintii puteti sa le spuneti daca ceea ce au aflat este adevarat sau nu.
Asa scapati si de problema ca o poate invata ceva rau cineva strain sau ca se trece peste ceea ce spui ca parinte.

roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Ankalaura,
parerea mea este ca mama ta vine in vizita prea des.Sta 3 zile in fiecare luna????Si sotul tau ce zice?
O fi mama ta, dar acum ai familie...una e sa va vedeti o zi si alta sa vina sa stea la tine'in control' 3 zile pe luna.Si eu o iubesc pe mama dar nu mi-ar face placere sa stea 3 zile pe luna mai ales daca ar veni sa 'faca ordine' la mine in familie.
Cate dormitoare aveti de este nevoie sa doarma cu fata?
Mie asta nu mi se pare ok.De ce tb sa doarma un adult cu un copil?Ce rasfat e asta?Iar faza cu scarpinatul, iarasi nu e la locul ei...Am citit ca sunt doamne aici pe forum care si acum dorm scarpinate, dar asta e parerea mea.
In rest , indiferent de ce decizii iau parintii, nimeni, dar absolut nimeni nu tb sa le comenteze, mai ales in fata copilului.
Ankalaura, aveti nevoie de intimitate, tu sotul si copilul vostru, poate ca ar trebui sa ii sugerezi discret mamei sa rareasca vizitele.
Voi nu simtiti nevoia sa va petreceti we numai voi, cu familia voastra?
Poate pt ca noi avem putin timp liber simtim asa,we si vacantele sunt timp de calitate petrecut numai noi doi si copilul nostru.
Da, gasim timp si pt vizite la rude mai mult sau mai putin apropiate sau o vacanta scurat in RO.Dar in nici un caz lunar.
Acum tu stii mai bine cum functioneaza lucrurile la voi in familie si cum tb sa procedezi, dar in casa ta impune-ti punctul de vedere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

inca ceva, poti sa le spui la copii ca e in regula sa fie alintati la bunici cat stau acolo in vacanta sau cateva zile, tocmai pentru ca stau putin, bunicilor le-a fost dor de ei, iar cateva zile se pot ocupa in exclusivitate de ei.Daca ar sta mai mult, situatia s-ar schimba si lucrurile ar fi ca si acasa.Pentru ca in viata de zi cu zi ai si obligatii de indeplinit chiar daca nu-ti plac, de aceea parintii nu pot sa stea numai cu copii acasa, si tot de aceea ei copii trebuie sa faca lucrurile dupa reguli precise. Poate asa ar intelege si la o adica nu ar prefera sa stea la bunici doar pentru ca acolo e mai bine si li se sufla si pe unde calca.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxy

inca ceva, poti sa le spui la copii ca e in regula sa fie alintati la bunici cat stau acolo in vacanta sau cateva zile, tocmai pentru ca stau putin, bunicilor le-a fost dor de ei, iar cateva zile se pot ocupa in exclusivitate de ei.Daca ar sta mai mult, situatia s-ar schimba si lucrurile ar fi ca si acasa.Pentru ca in viata de zi cu zi ai si obligatii de indeplinit chiar daca nu-ti plac, de aceea parintii nu pot sa stea numai cu copii acasa, si tot de aceea ei copii trebuie sa faca lucrurile dupa reguli precise. Poate asa ar intelege si la o adica nu ar prefera sa stea la bunici doar pentru ca acolo e mai bine si li se sufla si pe unde calca.

Roxy, tu nu ai inteles...
Copiii nu se duc la bunici in vizita din cand in cand...ci bunica vien in fiecare luna cateva zile si sta la ei.Deci e o chestie constanta, nu le poate da explicatia sugerata de tine, sau ma rog, poate dar nu are efectul pe care l-ar produce daca ei ar fi rasfatati la bunici acasa.
Bunica vine si face 'ordine' la Ankalaura in familie.Eu cred ca asta e problema.

Erinn's mummy

Hawaii Mexico US * Around The World * Wedding
* Erinn Kendall

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauditzadennis spune:

Ma regasesc total in ce povestesti tu, Ankalaura. Ma confrunt cu aceeasi problema din partea bunicii paterne. Nu stiu ce simti tu, dar eu ma simt foarte frustrata vizavi de chestia asta.

Ca pe langa ca-i face copilului o mare defavoare (am senzatia ca fiu-meu inregistreaza un regres psihic cand sta cu ea mai mult timp!), l-a si ametit de nu mai stie cine are dreptate si cine n-are, ce e corect si ce nu si, in plus, imi trebuie multa rabdare sa repar ce strica ea.

Si te asigur ca se poate mai rau, iata, al meu are 7 ani si bunica lui ii aduce uneori ligheanul sa faca pipi din pat ca "e obosit" sau sa se spele pe dinti din pat din acelasi motiv, incearca sa-l scoata din cada in brate desi copilul e cat ea de mare, ii da sa manance in gura cu lingurita, il incalta, il imbraca, il dezbraca, in fine, un cosmar! Toate astea se intampla la tara, cand evident nu sunt eu prin preajma, deci da, si eu sunt Cosanzmeaua aia rea, care nu rasfata si ea copilul!

Eu as sterge vara din calendar, atat ma ia cu transpiratii reci cand ma gandesc ca trebuie sa las iar copilul la tara, la bunici, in perioada asta! Teoretic, asta ar trebui sa fie motiv de bucurie, nu de asa mare stres!

Mergi la inceput