Caut curajoase la dentist!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns philip spune:

ml, eu imi amintesc cum in clasele primare aveam cabinet stomatologic la scoala si ma duceam de una singura de cate ori mi se parea ca am ceva. poate ca dentistul ma atragea :), sincer, nu-mi amintesc, insa nu e meritul parintilor, ai mei sunt amandoi fricosi de dentist si, evident, cu probleme. mie nu mi-e frica nici acum si pana acum cateva luni l-am dus si pe philip la cleaninguri la fiecare 6 luni fara probleme. la ultima vizita insa l-am trimis cu sotul si n-a vrut nici macar sa deschida gura. subiectul asta imi aminteste ca trebuie sa-l duc totusi la curatat.

US

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Azi am fost la dentist si am aflat ca toata viata mea nu mi s-a facut o curatare calumea asa ca se pare ca am aprox 20 de ani de tartru acumulat in gingii :(((.Asta a fost a doua curatare majora in 6 luni si o voi avea pe a 3-a miercuri.
Daca as sta asa s-ar distruge radacinile si ar cadea dintii...

Ce vreau sa spun e ca da, e nasol la dentist, nu e floare la ureche dar merita. Pe mine m-a durut dar am rezistat pt ca m-am gandit la alternativa fara dinti.
Mereu am gandit asa, doare dar rezultatul e extraordinar.
La lucrari mai serioase decat curatatul dintilor cer mereu injectia cu anestezic si sunt atat de amortita ca poate sa dea cu ciocanul in ei :))
Curaj!

Adriana si Aidan - 3 ani
A ticket to hell has never been funnier

"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Buna.

Cu regret spun dar eu am avut, am si voi avea intotdeauna teama de dentis. Chiar daca ma incurajez si imi spun in gand dupa ce fac ceva pauze de vizita la dr. ca asa este la prima sedinta apoi ma voi obisnui cu tortura, dar teama nu dispare. Incerc sa-mi incura mereu copii sa nu le fie si lor teama. Poate am ramas asa din cauza "traumelor" din copilarie cand mergeam la dentist si suportam niste dureri pe scaunul de tortura si mi se turna un pumn de amalgam in gura. Acum 5 ani cand am inceput reparatia capitala dentistul s-a speriat cand a vazut atata plumb in gura mea. Acum am intrat iar in reparatie dupa o pauza de trei . Chiar ieri a fost prima sedinta si nu a fost prea roz am suportat constiincios durea. Chiar dr. mi-a spus sa trag aer in piept cand ma doare (am schimbat plomba la un incisiv central si a fost cam neplacut pentru ca adurat mult cosmetizarea dintelui) si mai am unul, dar saptamana viitoare. Apoi voi putea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Multumesc, fete! Sper sa inteleaga (in timp) si ai mei copii ca mai bine acum, decat prea tarziu.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui mgabi

Acum am intrat iar in reparatie dupa o pauza de trei . Chiar ieri a fost prima sedinta si nu a fost prea roz am suportat constiincios durea. Chiar dr. mi-a spus sa trag aer in piept cand ma doare (am schimbat plomba la un incisiv central si a fost cam neplacut pentru ca adurat mult cosmetizarea dintelui) si mai am unul, dar saptamana viitoare. Apoi voi putea

De ce nu ti-a facut anestezie ? Eu asa mi-am facut "reparatiile capitale" de vreo 6 luni incoace, acum o saptamana am terminat cu scoaterea unei masele (cea mai nasoala chestie de pana acum) si vineri imi scoate si firele, dupa care stau cateva luni bune ca sa se vindece locul si sa-mi poata pune un implant.

Stiti voi ceva de efectele secundare ale anesteziei ? Se intampla ceva daca faci mai multe anestezii ? Ca eu am intrebat-=o pe dentista si mi-a spus ca nu sunt efecte secundare si sa stau linistita ...

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu mi-am dus baiatul cel mare (6 ani) prima oara la dentist. L-am mai dus cu noi acum vre-un an, dar n-a vrut sa se aseze pe scaun. Noroc ca n-avea probleme. Intre timp, au parut 3 cariute la dintii de lapte si am zis sa incerc sa-l obisnuiesc cu stomatologia. Trebuie sa mentionez ca lui nici sunetul de la aspirator nu-i place (pleaca in alta camera cand dam cu aspiratorul) asa ca zgomotul de la freza....

Am cautat prin cunostinte un stomatolg (dr-ita) bun, care sa lucreze cu copii sau adulti fricosi. Apoi am pregatit psihic copilul. I-am povestit ce si cum, cam ce gaseste pe acolo, ce ar putea sa-i faca si ca daca incepe sa-l doara sa spuna si ii va face anestezie. Intrebarea lui era daca fas-ul de anestezie are gust de banane sau capsuni.

Prima sedinta a fost doar un consult si i-a aratat cum sa se spele corect pe dinti. Urmatoarele 2 sedinte au fost de sigilare a molarilor de 6 ani (definitivi) - o operatiune care nu doare. Dupa ce s-a obisnuit copilul cu cabinetul, a trecut la plombat cariutele. Una din ele a necesitat chia anestezie pt ca a trebuit sa-i lucreze pe canale. Nu era deloc stresat ca merge la dentist iar odata mi-a zis ca i-a venit sa adoarma. Dintii care se micau (incisivii) nu a lasat-o sa ii scoata pt ca ii place sa ii scoata el. Cand il deranjeaza ca se clatina prea tare ia un servetel si hatana dintele pana il scoate. Asa faceam si eu cand eram copil.

Eu nu am intrat in cabinet decat prima data, la urmatoarele sedinte el statea in cabinet iar usa era deschisa catre sala in care stateam eu sau bunicii.

Ma bucur ca am gasit un stomatolog cu care s-a inteles si a avut rabdarea sa-i explice la ce folosesc toate alea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yuppy spune:

Am fost si noi cu baietelul la stomatolog, cand avea 6 anisori. Cele mai mari emotii le aveam noi, dar si el. In primul rand am gasit un medic stomatolog( recomandat de cineva)tare dragut, cu foarte multa rabdare. Mai intai i-a aratat aparatura, i-a explicat in mare, ce face fiecare aparat, etc. Certeste caDavid la placut foarte mult pe dl. doctor, si am revenit la el de cate ori am avut nevoie. DAR...DOAR LA ACEST MEDIC. Conteaza foarte mult sa gasiti medicul dispus sa discute cu copilul, sa-i explice copilului ce urmeaza sa-i faca....sa nu-l sperie. SUCCES!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LindaZ spune:

Am ajuns si eu azi fortata de imprejurari la stomatolog sa imi scoata o masea de minte. Imprejurarile au fost ca a inceput sa ma doara, desi stiam de vreo 4 ani ca o sa am probleme cu ea cand o sa creasca, trebuie sa plecam in concediu si chiar sa iesim din tara si nu puteam pleca asa, iar doctorita trebuie sa nasca la sfarsitul saptamanii. Astfel am devenit eu curajoasa si a trebuit sa ma duc. Mi-a fost tare frica, dar a fost ok. A durat 30 de minute cu tot cu anestezie, mi-a dat cu spray cu lidocaina, apoi mi-a facut doua injectii cu anestezic, astea m-au intepat putin dar suportabil si dupa cateva minute de asteptare cred ca a taiat gingia si a scos maseaua din peretele lateral (ca ea imi crestea perpendicular pe cealalta) in doua parti cred, prima usor, a doua din 3 incercari, apoi a inceput sa coasa. Am o groaza de fire in gura... Apoi mi-a pus un pansament cu o substanta cicatrizanta, mi-a dat o reteta cu antibiotic si ceva de durere si am plecat. Acasa anestezia a trecut abia dupa 3 ore, insa acum e suportabil, ma inteapa locul si ma doare cand inghit, dar am reusit sa mananc supa cu paiul si chiar bucatele mici de carnita. nu am voie lacatate si peste o saptamana trebuie sa ma duc la scos firele. Poate mai ajuta pe cineva sa stie cum e, eu aseara am tot cautat pe google informatii sa stiu ce ma asteapta. Insa la mine chiar a fost mai usor decat ma asteptam.

Mihaela Zaharia
www.parenting.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari_paun spune:

buna,
prima data cand am fost la dentist a fost in clasaI cadn a venit o d-na si ne-a dus sa ne arate cabinetul scoalii...apoi ne-a controlat pe toti...stiu ca eram toti curiosi si mi-a placut pe scaunul acela, apoi mi-a zis ca atunci cand se vor misca dintii e bine sa merg la dentist sa mii scoata cu clestisorul...tin minte ca mi-a lucrat chiar la o carie si nu mi-a fost frica. Mergeam la cabinet singura de cate ori era nevoie, sa scot dintii de lapte sau sa ma controleze....
in liceu la cabinet a constat ca nu am nici o carie si ca am dintii frumos aliniati.
Dupa ce mi-au crescut molarii de minte au inceput sa se stranga dintii si au inceput cariile. Am mers in continuare la dentist...
Ema are probleme insa am duso la dentist de mica...din nefericire trebuie sa stau cu ea in cabinet, so imobilizez...si desi are carii mi-e teama sa o duc la tratament pt ca nu sta

bazar pentru Ema

ajutati la terapia pentru Ema pe DC

Ajutati-ma sa inteleg lumea!

Mari, mami de Ema

Mergi la inceput