Biopsie hepatica
Raspunsuri
delsim spune:
Ce vrei sa stii exact?
Eu, de exemplu, ti-l tecomand pe doctorul Ioan Ancutza de la spitalul Cantacuzino
Nicolest spune:
Dar de ce trebuie sa faci biopsie? acum exista si alte metode de a afla cat de mult este afectat ficatul de un virus etc.
Pentru ce iti trebuie ce vrei sa afli?
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Nicolest Dar de ce trebuie sa faci biopsie? acum exista si alte metode de a afla cat de mult este afectat ficatul de un virus etc. Pentru ce iti trebuie ce vrei sa afli? |
Biopsia este cea mai precisa in unele cazuri. Celelalte metode sunt pt. a estima mai mult.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
ari spune:
Biopsia este, intr-adevar, cea mai precisa pentru evaluarea fibrozei ficatului. Daca trebuie s-o faci, nu-ti fie teama, e mai mare spaima decat durerea, eu am trecut prin aceasta interventie si n-a fost foarte dificil. Stiu insa ca stresul dinainte, e, in mod firesc, puternic.
Ca in toate metodele invazive de diagnostic, exista ceva riscuri, dar sunt minime, daca e sa le comparam cu beneficiul de a avea o descriere cat se poate de exacta a leziunilor ficatului. Nu te sfii sa pui intrebari medicului care o va practica!
Sa ai bafta! Iti tin pumnii! Si fie sa nu ai fibroza!
mayaione spune:
Prietena mea a facut punctie hepatica si maine l-am programat si pe tata la Elias la dr Adriana Stoicescu. Am inteles ca nu e dureroasa, te deranjeaza putin dar e suportabil, prietena mea a zis ca mai mult a fost speriata decat a durut procedura in sine. Multa sanatate!
ANDREEA11 spune:
SALUTARE
Tb sa fac biopsia pt a obtine tratamentul cu Entecavir, sunt cu hepatita B cronica. De la 1 mai nu se mai accepta la dosar fibrotestul si fibroscanul.
M-ar interesa cat dureaza procedura, daca vi s-a facut incizie, daca s-a facut cu control ecografic, cat ati stat dupa in spital sub observatie si daca v-a durut....
Mi-e teama mai mult de imaginea in sine...sa-ti perforeze ficatul....
V-am pupat.
ari spune:
Andreea, in primul rand vreau sa-ti urez sa te faci bine, in urma unui tratament fara prea multe efecte secundare (sau chiar deloc!!!)
Biopsia mea a avut loc sub anestezie locala. Se preleva fragmente minuscule din ficat, cu ajutorul unui ac destul de lung, care este introdus printre coaste. Si da, biopsia a fost facuta cu ecografie. N-a durat mult, cateva minute doar si n-a durut (doar eram sub anestezie).
Ce-a fost mai dificil, au fost cele trei ore de dupa, in care a trebuit sa raman sub observatie, in spital, culcata pe partea dreapta (da, pe partea unde a fost facuta biopsia).
Dureri dupa, n-am avut. Daca apar, se pare ca trec usor, cu analgezic.
Curaj, e mai mult impresionant decat dureros!
Sa te faci bine!!!
ANDREEA11 spune:
Mai as vrea sa intreb daca dupa biopsie, pot sa plec in concediu.
Tara arde si baba se piaptana
delsim spune:
Sigur ca da ( cum a spus si Ari e nevoie doar sa fii sub observatie cateva ore). Asta doar daca nu vrei sa pleci in vacanta direct dupa biopsie!