Ma ingrijoreaza ca baietelul meu care nu vorbeste la 2 a 6 luni, desi este corect dezvoltat intelectual. Comunica prin cuvinte monosilabice si face prop simple din cuvinte monosilabice. E nevoie de un logoped sau sa mai astept?[green]
A frecventat deja o gradinita...si al meua avut pobleme, mai ales dupa ce a venit mama , era o maimutica...dupa 2 saptam de gardi canta.
Daca a fost in colectivitate, neaparat logoped
Ali , Sonia (22.10.07) si Enrico (26.01.00)
poze
Daca spune cateva silabe va vorbi. Incepeti cu el exercitii de respiratie( suflati in trompetele, baloane de sapun) si imitati onomatopee.Vorbiti-i mult, rar si clar. I-ati facut totusi un test de auz ? Strigati-l cand este cu spatele, in soapta. Daca aude bine, se va intoarce. Distanta - cam 1 metru.
Eu cred ca e cam devreme de logoped (majoritatea nu se ocupa de copii sub 4 ani). Si baiatul meu a vorbit tarziu, adica cred ca pe la 3 ani. El pana la 4 nu a fost nici la gradi, si sa stii ca conteaza foarte mult colectivitatea si compania altor copii. Nu mai stiu la doi ani jumate, dar la doi ani al meu nu spunea decat "Da", sau cuvinte formate din aceasta silaba (eu eram "dada"). A inceput apoi usurel sa articuleze si alte sunete. De la 4 ani a evoluat extraordinar in acest domeniu, vorbind si in romana si in engleza (a mers la o gradinita cu predare in limba engleza), bine, nu asa, dintr-o data, insa pot spune ca "si-a dat drumul la gura". Atunci mi-am dat seama cat de mult a contat colectivitatea.
Pentru linistea ta ai putea sa vorbesti cu un logoped si sa ii expui ingrijorarea ta, dar daca el nu are alte probleme (cum ar fi de auz), nu cred ca e cazul sa te ingrijorezi (inca).
Numai bine!
Incepand din 1 iunie, din dragoste si grija pentru copii am deschis un forum pentru parintii nelinistiti unde puteti sa puneti intrebari si sa vi se dea raspunsuri. Puteti accesa logo58.forumxpress.net.