Vacanta in Ungaria - ce statiune?
Anul acesta ne-am gandit sa ne petrecem vacanta low-cost.
Si pentru ca plecam cu Alex (2.5 ani) am vrea sa fie ceva nu foarte departe de casa, cu posibilitati de balaceala si locuri frumoase de vizitat.
Ne gandisem sa mergem la Baile Felix, dar pentru ca am vrea sa imbinam utilul cu placutul, ne-a venit ideea sa mergem in Ungaria, ca nu am vazut-o niciodata si pentru ca am inteles ca si ei au multe bazine cu apa termala.
Si tot cautand pe net am dat peste statiunea asta, Heviz, care mi-a facut cu ochiul.
A fost cineva aici? Cum vi s-a parut?
Sau imi puteti recomanda o alta statiune din Ungaria?
Raspunsuri
mandyksch spune:
Multi din Transilvania merg la Hajduszoboszlo, dar intr-adevar exista multe statiuni cu bai termale. Uite un link, poate gasesti ceva interesant.
http://www.wellnessweekend.hu/
bb_yasmi spune:
noi ma fost la gyula. complexul de strand (ca e fff mare) e superb!! are multe bazine, pt toate varstele si toate genurile, plus spa, jacuzzi, masaj, etc.
eu una nu as merge la felix mai mult de 2 zile.....ca nu prea ai ce face ....
_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"
happy mom Lavi si buburuza mica Iasmina Alissa 31.10.2007
Emeralde spune:
noi am fost la Harkany - ne-a placut foarte mult
singurul inconvenient ca e cam departe de Budapesta (cam 4 ore cu trenul),in schimb are in vecinatate un oras extrem de frumos Pecs
puisorul spune:
Noi am fost la Debrecen la o jumate de ora de granita. A fost frumos dar taote bazinele erau acoperite. Era si un fel de aquapark pt copilasi, tare dragut. Anul trecut in vara am fost la un hotel de langa Tg-Mures in Sangeorgiu de Mures. Complex Apolo cred ca se cheama. Au spa, piscina interioara, jacuzzi, sauna. Langa hotel este un strand foarte mare cu multe bazine. Mi se pare o alternativa mult mai buna decat la Felix. Doar ca trebuie sa fie cald si afara, noi am fost in august.
Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
denis_en spune:
Va multumesc pentru raspunsuri, am inceput deja sa pun la punct detaliile.
Ma ajutati sa-mi fac bugetul? Cam cum sunt preturile?
Cat costa intrarea la bazine?
Cam cu cat se mananca mult si bine?
mandyksch spune:
Noi vom petrece o parte din vacanta la Tiszafüred, la Lacul Tisza, asta ca sa impacam si capra si varza, adica pasiunea pentru pescuit a sotului cu pasiunea mea, adica balacitul in apa termala.Aici este si strand termal si strand liber la lacul Tisza.
Intrarea la strand este in jur de 1000 HUF de persoana, pt copii banuiesc ca este reducere (in alte statiuni intrarea ajunge si pana la 2000 HUF de persoana). Ne-am facut rezervare la un apartament dotat cu toate cele, inclusiv cu posibilitati de grill/gratar afara.Ne costa 7000 HUF pe noapte, fara masa. Vom gati acolo sau vom merge la masa, dupa cum vom avea chef. Preturile sunt destul de rezonabile, se poate manca bine fara sa faci gaura in buget.
bb_yasmi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denis_en Va multumesc pentru raspunsuri, am inceput deja sa pun la punct detaliile. Ma ajutati sa-mi fac bugetul? Cam cum sunt preturile? Cat costa intrarea la bazine? Cam cu cat se mananca mult si bine? |
daca intrii pe site-uri la ei gasesti si preturi (la unele). aaaa si inca ceva: e tare buna mancarea ungureasca....
_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"
happy mom Lavi si buburuza mica Iasmina Alissa 31.10.2007
Koky spune:
Buna,
Nu te duce la Heviz - nu am fost, dar se pare ca nu prea este pentru copii. Eu locuiesc acum langa lacul Balaton (in Vaszprem), si zona este superba. Daca te gandesti sa vii pe aici, sa-mi spui si te ajut sa gasesti ceva - hotel, pensiune sau gazda, ce vrei. Intrarea la strand e in jur de 500 huf (mai putin ptr copii, si la 1/2 dupa ora 4pm). Mancarea e fff buna si relativ ieftina. La Balatonfured este un aqua park mortal. Tihany este f aproape. Veszprem este la cca 3h de Budapesta, si 3h de Viena, deci poti da o fuga si la Prater.
Daca mai ai nevoie de informatii, intreaba-ma. Voi pleca in vacanta saptamana viitoare (de sambata), asa ca daca vrei sa te ajut cu ceva, sa-mi zici zilele asta.
Numai bine
Koky, mama de doi super bebici...acum "Spiderman" si "Cinderella" :)
Biancas spune:
Noi am fost la Hajduszoboszlo acum 3 ani si a fost super. Intrarea costa pe vremea aia 800 forinti de pers. Am cautat si gasit acolo cazare aproape de strand nu a fost problema. E ca o statiune de la mare asa arata ..atata ca nu are mare.
http://www.hajduszoboszlo.hu/digitalcity/domainstart/hajduszoboszlo_.jsp?dom=AAAACWTC
Are dreptate Puisorul... exista Apollo Center & Spa cu hotel de 2 si 4 stele, cu spa si strand afara. Inrarea la strand e 25 lei pt adulti, pt copii nu stiau inca. Este bazin cu apa dulce si apa sarata care e foarte bun pt tratamente reumatologice si nu numai.
Bianca , mami de Sandra( 8.07.1997) si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas3" target="_blank">Poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...