Paralizie Cerebrala(tetrapareza,parapareza,etc)*3*

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns wnimra spune:

hello!

mdanicoleta am trimis si eu mail la tine, vad ca tot nu ti-ai activat PM-ul , intri la profil si il activezi sau imi poti trimite mail pe adresa jianumadalina@yahoo.co.uk asa o sa am si eu adresa ta si o sa iti pot pune pozele.Pupici Ioanei

Adriana cum este la "calut"...noi am fost la unul mic pitic si o sa il mai duc.Sa ai parte de un sejur placut atat cat se poate, multa bafta la "calarit" lui Adrian , ii pup pe toti trei si te asteptam cu vesti bune.

Buna Diuna , multa sanatate baiatului.Poate reusesti sa il programezi la zalau multa bafta.

babette mi-ar face placere sa ne vedem , va asteptam

o zi buna tuturor

http://community.webshots.com/photo/2261592570103302750zREysg

TELEDON PENTRU MIHAITA,in RETEAUA ROMTELECOM

**********0 900 900 320-pt 10 euro**********
**********0 900 900 325-pt 5 euro**********

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mdanicoleta spune:

buna
gata cu pm-ul
babette, recomanzi zalaul din cate am citit. ai mai fost si in alte parti ca sa faci comparatie? eu am fost la oradea dar nu mai vreau sa merg niciodata acolo
va pupam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

, multumesc pentru informatii, @babette! M-am mai linistit. Daca va mai exista o "data viitoare", voi insista la greu!
@mdanicoleta, eu nu am fost niciunde, dar am citit numai de bine dspre Zalau, am vazut si poze postate de cineva care merge cu regularitate si m-a incantat. Uite:http://www.fundatiaacasa.ro/ro/index.php?id=14

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianapop spune:

buna fetelor,,,
am ajuns cu bine la ;calutul nostru automat;,,,adrian merge foarte bine pe el,mai bine ca data trecuta
ne-a impresionat pe toti,,,data trecuta ii trebuia un pic de timp profesorului sa ii fixeze piciorul stang in aparat ca tot timpul ii mergea spre stanga ,,acum de prima data a mers ok,,,nu a avut nevoie de ajustari,,el a fost foarte fericit sa isi revada calulii spune TORNADO,,,si el cica e Zorro,,
asa ca mergem cu ff mare drag la clinica si asta e un lucru bun,,,
in rest ne-a recomandat de aici sa ii face, niste sandalute ortopedice un pic mai inalte pana la jumatatea gleznei ,,am vazut arata super fain si toti copii de pe aici au asa ceva...
i-au luat deja masurile vineri mergem la proba si vedem cum umbla cu ele,,,
sant foarte fericita ca a inceput sa umble singur si pe afara,,pe gazon
ceea ce e foarte bine ca el tare se temea sa mearga singur pe afara si era foarte stresat,,,acum parca merge mai relaxat si mai mare distanta,,
.
wnimra-felicitari ptr calarit,,,alex arat super fericit pe ponei,,si copii mei calaresc regulat poneii,,,le place tare mult,,,de fapt cui nu-i plac?

va pup si eu pe toti

Mergi la inceput

felicitari pt Adrian

Cat de putin timp a trecut si uite ce vesti ne aduci.Mi-am imaginat cum merge ,jur...pana la sf de an nu cred ca o sa mai aiba nevoie de cadru , am eu un filing, daca de la tura doi pe TORNADO se comporta atat de bine....oooauuu.Pupici

Pe calul nostru il cheama Amadeus, ca la desene, ii zic asa ca sa ii fie mai usor de recunoscut si de acceptat, sincer nu stiu daca poneiul este fetita , baiat ...nu conteaza, conteaza sa desfaca bine picioarele ca sa aiba echilibru bun in sa.

La centru s a luat vacanta, azi a fost ultima zi, am depus cerere de reanscriere pt toamna si am stat putin de vorba cu dna logoped...a fost incantata de el ca verbalizeaza in felul lui, ca intelege tot, ca nu il indop cu medicamente(ms Adriana , le-am povestit si parintilor, cum se face ca atunci cand informatia este venita de la un parinte care a fost peste hoatare parca se digera altfel), s a rusinat Alexutu pe toate partile a facut si un papa timid.
Dar mi-a zis ca sa fiu multumita ca este ok psihic , ca intelege si poate o sa comunicam prin imagini, bla bla , altfel decat normal....sa lesin...stiu ca daca are nucleii bazali lezati cronic este naspa tare dar totusi, mai stiu ca daca isi mai da drumul la maini este semn de recuperare pe la nuclei, sunt ametita iar , am plans la greu ca sa ma descarc, nu suport ideea sa nu il aud vorbind, unde am mai prins curaj ca o sa se ridice cat de cat , macar sa ajunga la un cadru , nu stiu orice, dar sa nu vb , sa nu ii aud glasul.
A zis ca este super bine ca cere apa cu AAAA, sau zice niste chestii cand este bucuros tare( ica ica, na na na, ptiu, aga , a-ka, m-da )parca mai sunt nu mai stiu , arata cu degetul sau cu manuta ce vrea , ma rooog ....le-am scris mai mult ca sa pot citi eu ce face, dar a fost destul de stricta in evolutie, ceva de genul ca sa nu ma astept la cine stie ce vorbit din partea lui.
Iar o sa o iau razna, am 3 posibilitati de logoped la domicilu , sa vedem ce o sa facem.

mdanicoleta ziceai ceva de limba, adica cum ? o scoate afara , o plimba prin gurita?
Alex o mai scoate cand ii este pofta de ceva anume, sau cand ii este sete si sta cu gura cascata cand este curios , se mai controleaza cu inchisul gurii , din iarna l-am tocat , statea cu ea cascata si racea in gat, cand este vant ii zic sa o inchida si uneori o mai inchide.

Sanatate tuturor

Mergi la inceput

Wnimra draga ,,,
sa nu intelegi gresit,,,nu i se trage de la lokomat,,,el si acasa mergea singur cc 20-30 de metri in curte la noi mergea pe gazon dar mai crispat putin ,,,aici am observat ca merge mai relaxat,,,dar asta cu siguranta nu e de la lokomat,,,crede-ma ca stiu ce vorbesc,,,daca ti-as fi spus ca merge singur ca fetita din videoclipul de pe youtube,,,atunci da ,,bucurie,,,dar asa asteptam si speram,,,asta e chestie de luni poate ani de zile,,,
iti dai seama ca a inceput sa mearga singur anul trecut in primavara si de atunci ne chinuim cu avansatul,,,greu dar sigur ,,,in problemele astea iti trebuie timp si nervi de otel
-in privinta lui Alex,,,fara lacrimi te rog,,mie mi s-a spus ca o sa fie adrian o leguma ,,ca nu o sa vorbeasca niciodata si de mers nici atat,,,,si l-ai vazut si tu cum arata,,,deci nu crede chiar tot ce spun dr si nu iti pierde speranta,,,ptr copii cel mai grav e sa isi piarda parintii lor speranta
pregateste-te sa infrunti problema dar nu dispera si incearca in continuare,,daca azi scoate niste sunete poate la 10 ani va spune cuvinte si la 20 va vorbi,,,care e problema? are toata viata inainte sa invete sa vorbeasca,,,si nu uita ca medicina avanseaza cine stie ce se mai descopera pana cresc ei
nu scrie nicaieri ca un copil musai sa vb la 4 ani,,fiecare copil vb in ritmul lui ,,noua ne-au zis ca trebuie sa umble pana la 15 ani,,,daca pana atunci nu umbla e bai maredar el deja umbla,,,,
asa si tu gandeste pozitiv si ai rabdare,,,
eu sant convinsa ca va vorbi ,,,mai tarziu ca alti copii dar cu siguranta o sa ii auzi glasul,,,si atunci vin la constanta si ne imbatam impreuna,,,
de vreo 31 de ani ma programez sa ma imbat,,,si nu reusesc,,,nu gasesc un motiv destul de puternic asa ca atunci e ocazia perfecta,,,
scapi si ieftin,,dintr-un pahar cred ca sant gata,,,deci nu e mare cheltuiala cu mine
va pup si eu,,,si capul sus

Mergi la inceput

Poate este ceva psihologic...tine de locul unde va aflati, poate se simte mai in siguranta, cine stie.Sau poate acum depaseste un prag si acasa o sa fie la fel...doamne ajuta.

Nu cred in tot ce zic medicii dar simt si eu ca nu o sa fie prea bine ,ma doare sufletul ca nu il pot auzii vorbind, chiar nu vreau sa ma gandesc ca poate o sa vb la 20 de ani, este inuman pt el pt noi, sa stau cu asa ceva in suflet cand stiu ca trebuia sa fie un copil perfect sanatos....cica sa nu urasti...e ba nu.
Tre sa ma mobilizez si sa facem ceva, abea astept urmatorul RMN sigur sunt schimbari in bine, o sa mergem la doi trei logopezi pt evaluare...mai vedem , trebuie sa vb pana la 7-8ani, macar putin si inteligibil , altceva nu pot lua in calcul.
Nu m-am suparat pe logopeda, a fost subtila si de bun simt, dar a specificat exact temerile mele , este ciudat sa iti auzi gandurile din gura altei persoane.

Noapte buna!

Mergi la inceput

MADA draga doamne fereste sa nu vorbeasca pana la 20 de ani ,,eu sant convinsa si sper din tot sufletul sa vorbeasca mai repede,,dar nu iti propune termene limita ca o sa suferi mai tare,,,
uite noi de exemplu ce am patit,,,cand adrian avea un an dr lui toti ziceau ca daca face bobath zilnic o sa mearga pana la 4-5 ani singur fara probleme,,,au vazut ca nu e chiar asa afectat si in mod normal trebuie sa umble,, noi foarte entuziazmati am zis gata asteptam,,gimnastica si copilul la 4 ani umbla,,,DAR,,,,in primii 2 ani el nu a facut bobath decat se facea ca face noi nu stiam,,,dr nu stiau,,si asteptam,,,asteptam,,,cand ne-am dat seama am intrat repede pe recuperare si rezultatele au inceput sa apara,,,dar din pacate la 4 ani el nu facea nici 2 pasi singuri dar sa umblenoi in subconstientul nostru,,am asteptat varsta de 4 ani sa il vedem umbland,,,si dezamagirea a fost pe masura,,,,desi am fost constienti ca a pierdut 2 ani,,,,
atunci am zis ca nu o sa mai imi propun termene niciodata,,,,,cand o sa umble o sa umble,,,cand o sa vorbeasca la fel,,,,are timp sa le faca pe toate,,si eu rabdare am suficienta,,,
,,la asta m-am referit cand am spus sa nu astepti rezultate imediate ca nu se stie niciodata,,,daca nu vb la 7 ani,,,ci la 7ani jumate ce faci? plangi si crezi ca nu o sa mai vb niciodata si el peste cateva luni isi da drumul,,
cu copii astia ai nostriitoate sant relative,,,iar rabdarea si speranta sant factori cheie,,,
il pup de alex,,,si sa vaeti o vacanta placuta,,

cat despre ura,,,,cam gandeste-te ce sentimente am eu ptr femeiea care venea zilnic cica sa faca bobath cu adrian de la 2 luni,,,pana la 1 an jumate si de fapt ii facea masaj la spate ,,lua banii si pleca,,,
mi-a nenorocit si mai tare copilul in primii 2 ani care erau esentiali ptr el,,,,,,nu urasc si sant foarte credincioasa dar gandurile mele nu au fost foarte ortodoxe cand am aflat adevarul,,,am incercat ceva blesteme si cred ca am coborat jumate sfintii din ceruri atunci,,,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babette spune:

mdanicoleta,

nu recomand in mod special Zalaul. Acolo merg eu pt ca Vladut nu are voie sa faca efort mare si pt ca d-ra de acolo il urmareste in mod special si ca evolutie a convulsiilor, nu numai motor.
Pt Vladut esential este sa oprim crizele caci progrese face mereu cand nu face crize perioade mai lungi.
Apoi, in general in alte parti nu te primeste daca copilul face crize sau pur si simplu le ignora.
Si, da, am stat 1 (unu) an la Gura Ocnitei. Acolo s-a ridicat in fund, s-a rostogolit, a inceput sa mearga in patru labe. E mare diferenta de comportament, conditii, etc. Dar tratamentul este ff bun si in alte parti. In unele locuri chiar mai intens, mai lung ca durata!
Parerea mea este ca este bine acolo unde copilul are rezultate si unde se simte in siguranta.
Cred ca cel mai bine e sa mergi peste tot si apoi sa alegi unde ti s-a parut mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babette spune:

Am uitat sa mai mentionez ca la Zalau exista baza de terapie ocupationala mult mai dezvoltata decat in alta parte si pe mine ma intereseaza asta in mod special. Vladut este foarte activ acolo. Mananca bine, doarme bine, aerul e curat, are parc de joaca special pt ei.
Noi suntem f multumiti.

Mergi la inceput