Paralizie Cerebrala(tetrapareza,parapareza,etc)*3*

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns wnimra spune:

cine umbla teleleu pe forum
Poate se mai inscriu de maine mamici cu datele de nastere, daca nu sa ma stergi ca sa nu raman de nebuna singura pe acolo
Miha te pooop

http://community.webshots.com/photo/2261592570103302750zREysg

TELEDON PENTRU MIHAITA,in RETEAUA ROMTELECOM

**********0 900 900 320-pt 10 euro**********
**********0 900 900 325-pt 5 euro**********

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela77O spune:

Citat:
citat din mesajul lui wnimra

cine umbla teleleu pe forum
Poate se mai inscriu de maine mamici cu datele de nastere, daca nu sa ma stergi ca sa nu raman de nebuna singura pe acolo
Miha te pooop

beyy,io nu umblu teleleu,io umblu cu tinta precisa!na,ca nu mai esti singura....esti cu mine!
fetele va astept cu datele sa trecem in listuta!

TELEDON PENTRU MIHAITA,IN RETEAUA ROMTELECOM

MIHAELA MAMI DE ANDREEA(03.04.1997)SI MIHAITA(25.09.2003)
Blogul lui Mihaita
Despre noi,aici!
A&M

BAZARUL LUI MIHAITA

Mergi la inceput

cu tinta precisa.....m-am stricat de ras ce tare esti.

Ce marfa .... esti si tu la zile de nastere...ce ne mai distram.Ma duc la o papore ca am bedeganit destul pe aici si sa fac nani , maine incep terapia, azi de 1 am avut liber.
Noapte buna

Mergi la inceput

buna fetelor!

Nu mai zice nimeni nimic? Sunteti bine ?

ma duc sa ii fac vojta, cele mai urate 20 de min , nici nu imi vine sa il trezesc.

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianapop spune:

WNIMRA te felicit ptr puterea care o ai,,
eu nu am fost capabila sa chinui copilul,,adevarul e ca deja era cam mare ptr voita avea 2 ani si plangea de imi rupea sufletul,,,dupa 4 sedinte am abandonat si am revenit la bobath,,,,si asa incetut am inceput sa vedem si rezultate,,,

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mdanicoleta spune:

neata fetelor
wnimra, oricat m-as stradui nu pot sa-i fac decat o data pe zi vojta si mergem si o data la bobath. urla in disperare de cand o pun pe jos ca eu ii fac pe covor. alex se ridica singur in maini in 4 labe? sta singur in fund dar se sprijina pe maini? a mea parca nu are nici un pic de putere in maini
andru_mami, daca nu esti pe aici inseamna ca nu ti-au facut romtelecom-ul
va pupam

Mergi la inceput

ms pt felicitari dar sunt ooo mare delasatoare
Am invatat sa fac dar la fel ca voi nu suport sa il aud plangand si nu imi place sa ii fac EU, dar imi este frica de ziua in care o sa imi aud constiinta, am zis ce naiba sunt 20 de min intr-o zi.

Adriana sunt si adulti care fac vojta si au rezultate , nu ca niste copii mici dar sunt, pe asta ma bazez chiar daca face 4 ani tot se observa, face juma de an si se vad schimbari.Baietelul tau cand a tinut capul ? A avut si piramidoextrapiramidal?

mdanicoleta se ridica singur in 4 labe fara nici un ajutor, sprijinul pe maini este precar, parca are doua bete si se rup, picioarele le pozitioneaza bine, ridica fundul si se uita pe dedesubt si se amuza.Cand ii zic sus capul ori se ridica frumos ori se enerveaza daca sesizeaza ceva nervi in tonul meu, sta pe burta intins si se sprijina pe coate cu capul sus dar nu pt mult timp, este la inceput cu toate aceste miscari dar totusi este un inceput.Sta in fundulet singur dar nu mereu are chef si se sprijina pe fund si se ajuta de picioare(picioarele sunt mereu in jos, cu ele intinse nu poate sa stea) , mainile nu prea le pune, sta in scaunel pt copii si nu cade dar din nefericire are cifoza , nu pronuntata dar are, asa ca il tin intr-un scaun facut de tata cu spatar fff drept la 90 de grade si legat cu un brau ca sa ii oblig coloana sa stea dreapta si singur tre' sa isi tina capul in pozitia corecta, el era obisnuit sa il tina putin aplecat spre fazta din cauza cifozei.

pupici

Mergi la inceput

buna fetelor
fiul meu nu are decat tetrapareza sau un fel de tripareza,,ii sant afectate picioarele amandoua si manuta stanga,,mana dreapta deloc ,pe partea stanga e mai prins decat pe dreapta in sensul ca piciorul stang a fost intodeauna mai spastic si e un pic in urma la dezvoltare decat dreptul ,bine asta e vizibil ptr noi care stim,,,
el a facut bobath de cand am venit cu ei acasa din spital,la 5 luni isi tinea capul singur la 7 statea in fund si facea pasi ,dupa 1 an pasea pe varfuri foarte tare din pacate ,cam atunci am observat ca nu prea mai face nimic nou si cand dr ne zicea ca copilul nu arata ca un copil care facea bobath zilnic am descoperit ca de fapt kineto care venea zilnic si cica facea bobath nu facea nimic cu el,,,decat niste pozitionari mergand la sanator la 1 mai in cercetari am vazut ca de fapt ea ne lua banii si atat,,,
e si vina noastra ca nu am mers mai devreme sa vad cu ce se mananca bobath dar eram prea prinsa cu celelalte boli ale lui,,,reflux hemoragie ,hidrocefalie ca sa mai ma ocup si de bobath,,,plus ca credula cum eram nu mi-am imaginat ca un om poate sa isi bata joc de un copil bolnav si asa incercat de soarta
A urmat un scurt razboi cu kineto si am cautat alta,,,intre timp am incercat voita,,,dar el plangea asa tare de muream toti incet plus ca era ff speriat tot timpul ,,plus ca pediatra lui ne-a spus ca exista riscul sa faca epilepsie daca reactioneaza asa urat,,el avand inca probleme la creier,,,,asa ca am renuntat.
am mers la 1 mai si dupa doar 3 luni de bobath adevarat el mergea singur in patru labe,,,azi dupa 4 ani de bobath merge singur cca 20 metri fara ajutor,,in rest cu cadrul sau de o manuta...
am avut un noroc fantastic ca a fost asa putin afectat avand in vedere ce ravagii sant in capsorul lui,,
de asta am ramas la bobath ptr ca s-a indragostit iremediabil de kinetoterapeuta lui si face cu mare placere gimnastica si am zis ca chiar daca rezultatele apar mai incet macar sa fie fericit cand lucreaza ,,,

va pup

Mergi la inceput

Wnimra- eu am pus la donatii-chiar aici o orteza foarte buna ptr proble fiului tau,
fiul meu a avut-o la 4 ani ,a fost facuta la spitalul ortopedic e ptr copii spastici e facuta sa fie pana sub brate ,se leaga peste brau ,in mai multe locuri si pozitioneaza ff bine copilul,cap ,gat ,picioare,
plus ca copilul care e pe varfuri(asa era atunci si fiul meu) sta foarte comod in ea
Noua ne-a ajutat foarte mult ,,adrian statea foarte drept in ea si comod si dupa cateva luni avea alta pozitie la corp deja..
daca crezi ca o sa iti folosesca ti-o dau cu placere, fara nici un ban
e facuta in austria special ptr copii cu tetrapareze sincer nu are ce sa ii faca rau la copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mdanicoleta spune:

buna fetelor
adriana, din ce spui tu copilul tau are ceva nesemnificativ, zicem noi astea cu probleme. a mea are un an si jum si nu sta in fund si parca nici capul nu si-l tine uneori bine. si facem kineto de la 2 luni si am fost si la 1 mai dar eu cred ca de acolo i se trage regresul fetei mele. cand am plecat statea bine cu spate drept, cap sus si putin in fundulet ajutata. cand am plecat de acolo " tinea cateva secunde capul ridica" (asta era scris pe foaie si asta si era). oboseala de la programul lor de trezire si tusea unora in timpul noptii si am auzit de la dr. padure ca si apa nu ar fi indicata decat dupa 3 ani.si de atunci ne luptam...
wnimra, ioana se ridica putin pe manute dar nu sta singura in 4 labe si nu rezista mult. de fundulet...ce sa mai zic..cand e ceva captivant la tv uita si sta la marginea patului cateva minute si cand se termina se arunca pe spate
eu as vrea sa ii fac de 2 ori dar urla asa de tare. cica indicat ar fi sa-i facem de 3 ori pe zi si de 2 ori bobath ( asa mi-a zis dr robanescu cand am fost la ea ). cand mai mancam? si pe mine ma mustra constiinta cand nu-i fac dar stiu ca si o data e putin
va pupam si mai spune ce pozitii ii face dana si cand aveti vacanta

Mergi la inceput