Paralizie Cerebrala(tetrapareza,parapareza,etc)*3*

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Hai sa va povestesc ceva.
Am fost la un botez sambata. A fost superb. Ce m-a surprins toate familiile aveau 4-5-6 copiii, si 90% din femei gravide. O mare familie. Mi-a placut foarte mult, parca nu ar fi fost romani, ortodocsi. Eu avem 2 si mereu imi urmaream copiii sa nu cada, sa nu se loveasca. Nu am vazut stres, teama, frica cum aveam eu cu ai mei. M-am simtit foarte bine si m-am deconectat de la grijile zilnice din bucuresti. Mi-am incarcat bateriile.
Oare ei cum pot sa aiba 4-5-6 si altii se plang cu unul sau nici un copil?
Nu vreau comentarii de nici un fel. Eu am ramas placut impresionata ca se mai fac copii in ROMANIA si am vrut sa va impartasesc si voua asta.

Mergi la inceput

Acum vreau sa va povestesc ce am patit in vacanta.

1. Paul a rupt "gatul" tuturor fetitelor/femeilor. A avut un comportament de cuceritor. Nu a contata nimic si nimeni. Mi-a plecat cu fetitele si nu auzea, nu vedea ca-l strig....
S-a rupt ceva in mine. Nu sunt absurda, ma pregatesc sa se intample si asta, dar nu de la 3 ani! Am incercat sa trec peste eveniment cu tachinari catre sotul meu sa stranga bani de casa.....masina.....

2. Intr-o zi m-a intrebat Paul
Paul: Cu ce l-a suparat Alexandra pe Dumnezeu de este asa?
P: De ce este asa?
Mi-au dat lacrimile si parca ma blocasem. I-ma explicat ca asa a vrut Dumnezeu sa fie mai speciala Alexandra si sa fie unica.
P.: Dar de ce?
eu: Asa a vrut el sa fie insemnata si mai speciala.
Cu greu ma abtineam sa nu vada ca plang, de mult ma pregateam sa aud o astfel de intrebare dar parca niciodata nu sunt pregatita suficient sa o primesc din partea lui.
P: Trebuia sa ma faca si pe mine la fel, sa fiu si eu in lumea ei.
Nu cred ca stiti prin ce clipe cumplite am trecut si nu stiam cum sa opresc discutia.
I-am spus ca am sa-i explic cand va fi mai mare si va intelege cu siguranat tot.
Este prea matur in gandire pentru 3 ani, stie multe si vorbesti cu el ca si cu un adult. Noi nu ne ferim de el decat in luarea unor decizii, mici discutii sau ce vrem sa nu stie( pentru ca spune peste tot).

Asta am patit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wnimra spune:

helloo

Normal ca ieri s a dezbatut subiectul, de la ce a patit pana la ce este mialgin? de ce ti-a dat ? dar de unde stii ca ii este foame? nu a incercat sa ii bagi si alta mancare in gurita ? dar poate manaca daca ii faci asa si asa ce v-am zis eu...Adriana faza cu dumnezeii nu am auzit-o si nici sa suspectez ceva gen ca avem pacate mari si copil este trimis special asa(cred ca inebuneam brusc, ca stiu cum este).Cand i-am dat sa pape toata lumea se uita fix la noi, alex putine figuri ca il durea buza si a fost suficient 3-4 pareri ca pe al sa il apuce crizele, dar am reusit si gata.Doamne urasc sfaturile, parerile mai ales cand nu te-ai lovit de anumite chestii pt ce sa vorbesti, sunt deschisa , sociabila , mult prea prietenoasa chiar nu se poate discuta depre orice altceva?
Macar a fost frumos o atmosfera placuta.

Andru_m pic cu pic se umple balta , asa este la andrei, uite ca piticul face progrese frumoase la toate capitolele, felicitari

Mdanicoleta si Alex nervosul o pupa pe Ioana , de la buzele iritate este plin de nervi...

Paula pupici

http://community.webshots.com/photo/2261592570103302750zREysg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andru_mami spune:

paula-este adevarat ca multi se rezuma decat la un copil,referitor la ce ai scris tu mai sus,dar cred ca toti cei care erau acolo cu cate 4-5-6 copii fiecare,cu siguranta toti copiii erau sanatosi,si este f adevarat ca avand un copil cu probleme f mult familii se opresc decat la unu,ca si la mine sincera sa fiu nu ma gandesc deloc la un al dolilea ,sau cel putin acum cat andrei e mic,intotdeauna mi-am dorit 2-3 copii,dar nu m-am gandit ca andrei o sa fie asa.asta e ,ai nostrii sa traiasca,daca mai facem sunt bine veniti,si toti cei care au mai multi cu siguranta ca asta e cea mai mare avere pe care o au,copiii.

cat despre paul,e normal sa intrebe si tu esti constienta ca intrebarile aveau sa vina odata si odata,si cu siguranta ca vor mai fi,dar asta e cel mai greu sa gasesti un raspuns care sa il inteleaga el.

Mergi la inceput

Ne-am intersectat cu subiectele paula.
un baiat destept si cuceritor.
Incerc sa imi imaginez ce a fost in sufetul tau , s a marit urmeaza intrebarile pana cand se va declara multumit de raspuns.Incet incet o sa treaca si perioada asta

Mergi la inceput

Eu mi-as mai fi dorit un copil, dar nu am financiar cu ce sa-l cresc cum imi doresc.

Mergi la inceput

Acum dupa ce am vazut cati copiii au altii, mi-as mai dori unul pentru Paul, Alexa, dar nu mai pot face.

Da, stiu ca vor urma si alte intrebari, dar nu ma gasesc/prind destul de pregatita psihic sa dau si un raspuns. Acum ma pregatesc de un nou val de intrebari, raspunsuri.
Curios ca doar eu sunt intrebata si tatal lui nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianapop spune:

PAULA2003-
la fel am patit si eu cu copii,eu am 2 baieti gemeni de 6 ani si o fetita de 3 ani jumate dar vreau sa spun ca fetita gandeste si se comporta exact ca baietii,cred ca asa sant toti copii care vin in urma fratilor,,,sar peste etapa de bebelas din dorinta de a se juca cu fratii lor si se comporta intodeauna ca un copil mai mare,,,
Cat priveste intrebarile referitoare la sora lui ar trebui sa ii spui adevarul,el oricum nu o sa se multumeasca si o sa continue pana se va declara multumit,,,cel putin momentan..
Cele mai multe lacrimi ti le smulg copii in naivitatea lor ,,care pun intrebari reale la care poate nici noi nu avem un raspuns DE CE FRATELE Meu NU UMBLA?
cred ca am auzit de 100 de ori lucrul asta din gura ambilor copii,desi le-am explicat ca adrian a fost bolnavior in burtica la mama si trebuie sa faca gimnastica sa poate sa umble,il vad cateodata pe cosmin ca se duce la fratele lui si ii spune ,,,las ca si tu o sa umbli stii? si apoi sa vezi ce o sa fugi dupa mine,,,
cand adrian a fost operat la tendoane si a stat o luna cu picioarele in ghips el zilnic ii spunea,,nu plange ca te-a operat ca sa poti umbla ca mine,,,iar cand i-a luat ghipsul jos sotul meu intr-o seara el saracutul a stat langa adrian si dupa ce a vazut ca nu mai are ghips a inceput sa strige,,,ADRIAN acuma poti umbla ridicate si hai prinde-ma
asa si-a imaginat el ca dupa, adrian se ridica si merge,,,a inceput sa planga cand a vazut ca de fapt nu poate fratele lui sa umble si iar am dat 100 de explicatii,,,
Sa fii pregatita sa raspunzi mereu la intrebari de genul asta cat mai adevarat cu putinta ,,eu am spus intodeauna adevarul si ei stiu deja ca adrian face gimnastica si nu poate fugi dupa ei,,,dar cu rabdare o sa poata si el,,,
nu este seara sa nu se roage iar la sfarsit intodeauna spune,,,Doamne ajuta-l pe fratele meu sa umble<<<<
-cand i-a cazut primul dinte l-am aruncat peste casa si i-am zis sa isi puna o dorinta ,,,iar el in bratele mele a zis ,,,mama vreau sa umble adrian
sant multe de spus,,cert e faptul ca si pe ei ii doare si ei sufera dar fiind copii trec mai usor...
Marea bucurie ptr cosmin a fost ca am avut-o pe ANDREEA si a avut cu cine sa se joace,,,a contat enorm,,,cateodata stau si ma intreb ce se facea daca nu avea un frate cu care sa poata fugi, cu care sa poata povesti si juca,,,iar impreuna ei amandoi l-au schimbat pe adrian 100%,,,a inceput sa vb mai corect sa fie mai plin de viata,,,il iau in jocul lor,,,in casa cand se joaca merg numai in patru labe ca sa se poata juca si fugi si adrian mai repede dupa ei,,,
e foarte important ptr un copil cu probleme sa aiba un frate care sa il impulsioneze ,care sa il tina de mana si sa spuna E FRATELE MEU!!!
nu intodeauna e posibil,,,uneori e ff greu dar daca puteti sfatul meu e sa mai faceti un copil,,,,o sa fie o binecuvantare atat ptr voi cat si ptr copil,,,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianapop spune:

fetelor,,,cat priveste vaccinul contra capuselor cu siguranta o sa va aduc daca doriti,,,mai ales ca mai am de facut la andreea o doza asa ca cand o sa il iau pe al meu ,,va iau si voua,,,dar asta doar la anul in ianuarie,,,
WNIMRA draga,eram sigura ca asa o sa fie,intodeauna lumea se uita curioasa la copii nostri,dau sfaturi si isi imagineaza ca stiu mai bine ca noi,,,si multi poate nici nu stiu ce e aia tetrapareza
important e ca alex a fost la inaltime si v-ati distrat bine
eu sant convinsa ca toti copilasii o sa se recupere frumos si o sa poata sa duca o viata cat de cat normala ,,,ne trebuie timp si rabdare ,
problemele lor nu se rezolva asa usor,,e nevoie de nervi de otel ,
- apropo de cand sant in graz am vazut 2 copii ca ai nostri lucrand cu publicul
Prima era o doamna cu SD care lucra la restaurantul unor bai termale unde mergem cu copii,
la ea te duceai cu tava cu mancare si ea scana toate produsele si apoi ti le punea pe un ceas ,,,la iesirea din centru plateai tot.
vreau sa spun ca toti oamenii o priveau cu drag si ii vb frumos,,doamnele care serveau mancarea,,veneau imediat si o ajutau sa stranga mesele ,toti clientii care mancau acolo se uitau cu drag la ea si ii vb ,,multi o imbratisau se vedea ca o cunosteau mai demult,, adica era tratata mai bine decat daca nu avea SD
al doilea baiat era in carucior avea tetrapareza ,,nu umbla iar la o mana avea o orteza super interesanta care sa il ajute sa tina palma deschisa ,cealalta mana ii era mai prinsa si ii era complet stransa,,,lucra la un magazin de articole sportive,,,INCASA BANI!!!!
da, scana preturile si iti comunica cat ai de plata,,,lua banii si calc ii spunea cat rest sa iti dea,,,
psihic nu era afectat se vedea pe fata lui si vb fluent,,dar m-a impresionat devotamentul austriecilor fata de oamenii mai speciali,,,incearca sa ii integreze cu orice pret , sa ii faca sa se simta utili si sa duca o viata normala...de fapt de 6 ani de cand umblu in austria am vazut zeci de cazuri asemanatoare,,,nu stiu de ce astea 2 mi-au picat la inima,,,
la noi rar oameni sa angajeze in serviciul public oameni cu deficiente ,,,mai mult ar fi priviti ca la circ
asta in loc sa ne dam seama ca ei au mai multa nevoie de dragostea si atentia noastra...
cine stie poate ne cresc copii reusim sa schimbam mentalitatea unor oameni,,,,sau macar traim cu speranta ca se va schimba ceva

pupici

Mergi la inceput

adriana imi plac povestile tale , chiar le povestesc prietenilor pataniile lui alex si a altor copii iar ei apreciaza mai mult ce au acasa si devin mai intelegatori cu noi si alex.
Si eu eram sigura de cum o sa fie numai ca nu m-am mai stresat atat de mult , incep sa capat imunitate , mai sunt si glumeata , de ex: doi pitici duracel de 2 ani jumate unul si 1 an jumate celalalt , faceau numai pozne si erau teribil de haiosi , eu relax cu o papore si cofe , mamele lor alergau dupa ei transpirate si in final invinse de copii , si eu ma trezesc vorbind "nu este asa ca ma invidiati putin?" , toata lumea radea in hohote, ele sau mai relaxat si cei mici au putut sa survoleze zona linistiti.Cu cat iesim mai mult cu atat suntem mai acceptati.Sotul meu inca mai are o problema cu restul copiilor , se descurca greu cu alex si inca il compara, mereu ii iic ca imi etse greu ca nu poate sa faca anumite chestii si obosec si eu si el dar nu ma deranjeaza ca nu face ca alti copii pt ca este practic imposibil si nu ma mai agit.
O sa incerc sa pun un filmulet cu alex care s a ridicat peste asteptari in pozitia de 4 labe sa vad daca reusesc ca este destul de mare si niste poze , 2-3 de la padure si 2-3 din parc aseara unde taticul lui chiar s a jucat cu el, iar alex a mers sustinut de mine normal dupa David prietenul lui care dupa atata timp nu il mai solicita ca partener de joaca pt ca stie ca nu poate in schimb a devenit mai protector.

pt toti copiii

Mergi la inceput