Fobie de doctor!!!

Am o mare, mare problema si as vrea sa stiu daca mai trece cineva prin asta.
De fiecare data cand ajung in fata unei banale interventii medicale gen recoltat analize, injectii simt cum imi fuge pamantul de sub picioare, nu mai pot respira, uneori nici nu mai vad bine, ma ia cu lesin. Oricat as incerca sa ma controlez nu reusesc.
Problema este ca sunt cu hepatita cronica si pentru a putea primi tratament sunt obligata sa fac o biopsie hepatica. Imi este teama nu de durere, ci de starea ce o sa ma incerce atunci.
La nastere (cezariana), din cauza fricii duse pana la extrem, nu mi-au prins doua rahii si nici generala complet. Acum am fost la anestezista de atunci sa-mi dea o hartie la mana conform careia, nu imi prinde anestezia, insa nu a vrut si mi-a facut o injectie cu xilina, sa vada dc sunt rezistenta la substanta. Nu pot sa va zic ce stare m-a luat cand am vazut acul. 10 min dupa nu am fost in stare sa ma ridic de jos, desi incercam...
As vrea sa stiu daca mai a trecut cineva prin asta si cum depaseste situatia??!!!!
Raspunsuri

Tala spune:
tu faci atac de panica si cel mai bine mergi la un psiholog si rezolvi problema. Eu nu sunt chiar asa rau ca tine (doar imi transpira palmele si uit tot - nasol mai ales cand merg cu copilul la dr pt ca trebuie sa-mi notez si virgulele ca sa nu le uit) si mi se trage cred din copilarie - am fost internata singura in spit cca 3 sapt la 4 ani cu injectii zilnice cu antibiotice...iti dai seama.
Iti doresc sanatate si curaj
Bucurie!

adrianaBuc spune:
andreea, si eu aveam o problema cu injectiile. Dupa injectie imi crestea tensiunea atat de tare incat picam din picioare. Anu' trecut am facut un vaccin pentru candida, care se face de 2 ori pe saptamana timp de 10 saptamani. O gramada de intepaturi! Norocul este ca se face subcutanat, deci nu in profunzime. E o intepatura usoara, dar na! tensiunea o lua razna din primele secunde. Grele au fost primele intepaturi. Dar fiind subcutanat si cantitate mica se termina repede. Si uite asa, usor usor, m-am obisnuit cu senzatia si ideea. Normal ca tot ma mai simt aiurea inainte de intepatura dar pot sa imi tin reactiile sub control.
Incearca sa te autoeduci, incepi cu interventii minore si de scurta durata, iar in timp te vei adapta.

Iael spune:
Si eu am o stare de tema cand merg la dr .
Aceasta dupa ce in urma cu 4 ani mi-au gresit niste analize si eu m-am speriat foarte tare .
De atunci mi-e frica sa merg la dr si mi-e frica sa nu am vreo problema, eu sau familia mea .
Ma straduiesc sa uit , sa-mi ocup mintea cu altceva dar nu reusesc intodeauna .Cea mai mica emotie imi trezeste acea stare de panica .