Vå rog mult så må ajutati cu explicatia cuvintului executoriu, sau mai precis "decizia este executorie".Ce inseamnå?
Multumesc mult
Nu stiu daca te ajuta in daneza, dar inseamna ca "afgørelsen er eksigibel" (poate fi executata/ pusa in aplicare) si inseamna ca domstolen kan fuldbyrde afgørelsen (en dom sau un document oficial)
-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci
Multumesc...da, stiam in danezå(sunt la facultatea de drept aici ), dar vroiam så stiu in romånå pentru a afla dacå inseamnå cumva irevocabil si definitiv
in general sentinta definitiva este si executorie (poate fi pusa in aplicare). O sentinta irevocabila - nu mai pot fii exercitate alte cai de atac ordinare impotriva ei (apel, recurs). Sper ca am fost cat de cat clara.
"sunt la facultatea de drept aici" - ce coincidenta.. si eu :-)
Atunci sper ca e ok ca-ti raspund in daneza ca limbajul meu juridic in romana lasa de dorit..
Den er eksigibel, når den kan fuldbyrdes, dvs. for almindelige domme normalt 14 dage efter, at dommen er afsagt. Den er endelig, når ankefristen er udløbet, dvs. normalt 4 uger efter afsigelsen. Efter ankefristens udløb skal der tilladelse fra Procesbevillingsnævnet til for at anke fx. til Landsretten. Der er særlige regler om genoptagelse ved udeblivelsesdomme.
Sper ca ai inteles :-)
PS. astea sunt regulile in Dk.. am presupus ca aici te intereseaza..
-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci