copil dubla cetatenie.,drepturi in Ro

copil dubla cetatenie.,drepturi in Ro | Autor: luizza

Link direct la acest mesaj

Buna ziua.....
As avea si eu o intrebare sau de fapt mai multesi sper sa gasesc niste raspunsuri aici..
Eu am doua fetitze nascute in Israel una de 3 ani si una de 1 an jumatate..care au cetatenie israeliana..(eu inca nu am)si acum au primit si cetatenie romana(am depus actele anul trecut si abia acum au primit cetatenia)acum eu as dori sa stiu ce drepturi au ele ca cetateni romani..ma refer au dreptul la alocatie?cea mica are dreptul la alocatia de 200 ron ce se da pana in 2 ani...sau la alocatia lunara..?Ele primesc aici alocatie ...dar ma gandesc ca au dreptul si in ro..tinand cont ca eu inca am domicilul in ro...adica pe pahaport inca am adresa din ro ....si nicaieri nu scrie ca eu stau in Israel...nu stiu daca ati inteles ceva...:)
oricum ...sper sa primesc un raspuns...

Rog moderatorii daca acest sa mute acestsubiec unde ii este locul daca nu l-am pus unde trebuie

Va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Daca primesc alocatia in alta tara, nu au dreptul sa o primeasca si in Romania. O pot primi intr-o singura tara. Nu cred ca preferi sa o primeasca pe cea din Romania in locul celei din Israel.

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luizza spune:

Multumesc pt raspuns...si nici macar pt bebe..pana in doi ani..alocatia aceea de 200 roni pe luna?
Cat mai este alocatia acum in ro ca nici aici nu e prea starlucita adica..cam vreo 100$pt amndoua...
Atunci ce drepturi au persoanele cu dubla cetatenie?intreb si eu ..ca poate iese cevadaca am tot alergat luni intregi pe la notari avocati si toate cele..
oricum va multumesc pt raspuns...
Eu cand am fost in ro mi-a spus o doamna de la ghiseu ca pot sa deschid un cont si sa bage acolo alocatia..ca nu o sa ma verifice nimeni daca iau alta alocatie in alta tara...sau daca nu stau o perioada in ro(eu stau cam trei luni in ro si restul aici)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Pai asta ar insemna ca incerci sa comiti o ilegalitate, nu?
De ce trebuie neaparat sa "iasa" ceva la afacerea asta?

Si eu stiam la fel, dc iei alocatia intr-o tara, nu o mai poti lua in cealalta, in cazul in care are copilul doua cetatenii.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Si daca copilul are numai cetatenia romana si are domiciliul in alta tara(cazul nostru) alocatia se ia ori din tara de cetatenie(Ro) ori din tara de domiciliu. Altfel e ilegalitate. Exista o conventie in acest sens, dar stiu ca e valabila intre tarile din EU. Nu stiu cum e cand tara de domiciliu nu face parte din EU. Am sa caut sa vad daca gasesc conventia, am avut si eu nu de mult un subiect pe tema asta si acolo mi-a postat cineva site-ul. Revin...

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Am gasit ...dar dupa cum citesc e valabil intre tarile membre UE si cele cateva care nu sunt membre, din Europa. Nu stiu cum sta situatia si cu celelalte tari...poate intra cineva care stie si te lamureste...

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

calator de profesie

Mergi la inceput