S-a raportat primul caz de gripa porcina in Buc

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Ca in oricare caz de viroza sunt persoane vulnerabile si altele rezistente.
De aceea trebuie sa ne protejam prin alimentatie sanatoasa si un regim de viata, in general fortifiant si tonic.
Dar ce ne facem cu persoanele dragi noua(adica nu vor sa ne infecteze)dar care sunt infectati si ne pot infecta fiind, simptomatic, f. usor afectati de viroze?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

stiti cum se trece in aeroport la noi? cetatean american, cautat si in dinti in aeroportul din SUA, ajunge la noi si controlul este : sunteti racit? ati intrat in contact cu cineva care prezenta simptome sau chiar avea gripa A(H1N1)? zici de 2 ori nu si ai trecut... ah, si stiti ce le spun medicii celor care vin aici? sa isi faca toate vaccinurile, sa aiba grija cand fac dus sa nu deschida gura ... de parca am fi noi focarul

am ajuns eu de la munchen si stranut . Moaaaa, disperare, am gripa, sa ma duc sa ma caut - asta de la al meu relaxat, informat barbat...

uneori se exagereaza cu toate informatiile. DAR trebuie sa stim TOT ce se intampla legat de aceasta gripa, sa stim ca putem alege daca vrem sau nu sa mergem in vacanta preplatita si sa stim riscurile la care ne supunem, sa stim care sunt pasii de urmat in cazul in care rpezentam simptome.

eu una daca as avea un concediu deja platit intr-o tara afectata serios, as renunta chair daca nu mi-ar da banii inapoi. mi-as petrece zilele alea citind si jucandu-ma cu Sonia, fara sa stau cu frica sau stress ca ne imbolnvaim, ca tuseste sau stranuta de mai multe ori decat de obicei... pt mine ar fi un chin, nu vacanta....

************************************************************************************
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :

858 - 2 euro/sms - Cosmote, Orange, Vodafone

www.inimacopiilor.ro

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Ia vedeti aici:

http://psychcentral.com/news/2006/11/15/fda-warns-about-suicide-delirum-associated-with-tamiflu

http://www.newscientist.com/article/dn11451-japan-bans-tamiflu-for-teenagers-.html

ce zic astia de tamiflu .

si pentru fetele ce stiu olandeza:
http://www.volkskrant.nl/buitenland/article402510.ece/Japan_ongerust_over_suiuml_cides_na_Tamiflu

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Ptr ca a aparut si al doilea caz, cu o turista venita tot din New York, stau si ma gandesc daca s amai mergem in Ro sau nu, avand in vedere ca, cumnata si nepoata care locuiesc in LA, vin prin New York, unde au o escala de 12 ore.
Le-am sfatuit, sa isi puna masti pe fata daca stau in aeroport, sau cel mai bine, sa evite zonele aglomerate si sa mearga la o prietena care locuieste acolo.
Sa vedem ce va fi.
Sa speram ca vor fi amandoua bine.

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

"More than three-quarters of the Tamiflu taken globally so far has been taken in Japan. The number of people and time spent on the drug there now adds up to 380,000 "patient-years", says Reddy. Japan's national suicide rate is 25 per 100,000 people. Therefore, by extension, "95 people should have committed suicide while they were on Tamiflu just ordinarily by now, and we haven't seen that," Reddy says. In fact, only two people are known to have committed suicide while on the drug. "
Eu inteleg ca japonezii "mananca"Tamiflu-24.5 milioane doze in 4 ani fata de 6.5milioane in SUA in aceeasi perioada,Sua avand si o po****tie mai numeroasa,probabil d-aia se pare ca "in fact only two people" s-au sinucis.Articolul nu ne spune cat Tamiflu au bagat in eisau daca aveau antecedente psihiatrice.
Intre a despica firul in nspe pe tema Tamiflu ,gandindu-ma ce s-ar intampla in viitor si a lua Tamiflu pentru a ma vindeca de aceasta afectiune virala,n-a ezita niciun moment.Si cred ca aia bolnavi de gripa,nu neaparat porcina,care trebuie sa ia Tamiflu nu prea au energie,zac in pat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Citat:
citat din mesajul lui kay

stiti cum se trece in aeroport la noi? cetatean american, cautat si in dinti in aeroportul din SUA, ajunge la noi si controlul este : sunteti racit? ati intrat in contact cu cineva care prezenta simptome sau chiar avea gripa A(H1N1)? zici de 2 ori nu si ai trecut... ah, si stiti ce le spun medicii celor care vin aici? sa isi faca toate vaccinurile, sa aiba grija cand fac dus sa nu deschida gura ... de parca am fi noi focarul

am ajuns eu de la munchen si stranut . Moaaaa, disperare, am gripa, sa ma duc sa ma caut - asta de la al meu relaxat, informat barbat...

uneori se exagereaza cu toate informatiile. DAR trebuie sa stim TOT ce se intampla legat de aceasta gripa, sa stim ca putem alege daca vrem sau nu sa mergem in vacanta preplatita si sa stim riscurile la care ne supunem, sa stim care sunt pasii de urmat in cazul in care rpezentam simptome.

eu una daca as avea un concediu deja platit intr-o tara afectata serios, as renunta chair daca nu mi-ar da banii inapoi. mi-as petrece zilele alea citind si jucandu-ma cu Sonia, fara sa stau cu frica sau stress ca ne imbolnvaim, ca tuseste sau stranuta de mai multe ori decat de obicei... pt mine ar fi un chin, nu vacanta....

************************************************************************************
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :

858 - 2 euro/sms - Cosmote, Orange, Vodafone

www.inimacopiilor.ro

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Pai daca e cautat asa de bine in aeroportul din USA atunci cum a ajuns gripa pe acolo?si cum au introdus-o si in Romania ca doar nu se declansa in avion in timpul zborului de la New York la Bucuresti..Asa pot spune ca nici francezii nu i-au cautat bine pe cei care au adus gripa pe aici, etc
De altfel de ceva vreme nici nu se mai vorbeste de gripa pe aici de parca nici nu ar fi existat.

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui NanaMotoc
Ptr ca a aparut si al doilea caz, cu o turista venita tot din New York, stau si ma gandesc daca s amai mergem in Ro sau nu, avand in vedere ca, cumnata si nepoata care locuiesc in LA, vin prin New York, unde au o escala de 12 ore.
Le-am sfatuit, sa isi puna masti pe fata daca stau in aeroport, sau cel mai bine, sa evite zonele aglomerate si sa mearga la o prietena care locuieste acolo.
Sa vedem ce va fi.
Sa speram ca vor fi amandoua bine

Hai mai oameni buni, fiti seriosi!!!
In Australia sunt acum peste 900 cazuri confirmate dar nici unul nu este grav bolnav si nu a murit nimeni. Mortalitatea la gripa porcina este mai mica decat la gripa obisnuita. Eu lucrez cu oameni bolnavi intr-un loc cu cazuri confirmate dar nu ma ingrijoreaza deloc, la fel cum nici unul din colegii mei nu pare ingrijorat. Ne luam masuri de precautie cu cei care au simptome de gripa (desi sunt contagiosi incepand o zi inainte de aparitia simptomelor) si speram sa nu ne imbolnavim. Dar daca o incaltam, asta e! E doar o gripa.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Asta a fost destul de evident de la inceput, ca mortalitatea e destul de mica. Si totusi, fara a dori sa cad in boala conspirationismului, ma intreb: cui foloseste exagerarea si isterizarea mondiala fara un temei serios?

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Nu stiu despre ce isterizare vorbesti, la noi nu exista asa ceva. S-au pus niste reguli, niste restrictii pentru cei care circula in afara tarii dar lumea nu este stresata, cel putin in mediul meu nimeni nu pare sa se agite din cauza asta. La aeroport sunt niste scanere care depisteaza persoanele cu temperatura ridicata, se identifica si izoleaza contactii directi ai celor depistati pozitiv, s-au organizat flu-clinics pentru cei cu simptome sa mearga sa fie testati. Dar lumea in general o ia ca pe o testare a raspunsului de care suntem capabili in caz de pandemie.

Am auzit teorii cum ca ar incerca sa redirectioneze atentia oamenilor de la criza economica. Pe noi ne-a anuntat ieri primul-ministru ca suntem prima tara care a iesit din criza asa ca ne intoarcem la lucru ca nu avem timp de prosti .

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput