Cine decide ce in casa?

Cine decide ce in casa? | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Tocmai citeam astazi un studiu facut de olandezi care arata ca femeile sunt cele care aleg masina familiei. Sunt complet de acord.

Eu cred ca de fapt, femeile sunt cele care iau toate deciziile strategice in casa. Ce masina, ce vacanta, ce cumparaturi, ce mancare, ce medicamente.
Puterea femeilor in a influenta aceste lucruri se manifesta prin influenta strategica sau prin actiune directa.
Stiu ca stiti :)

Dar, inainte de studii, hai sa vedem cine are cea mai mare putere decizie in casa la voi si in ce domenii?

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns celesta spune:

La noi sotul alege mereu motorizarea si eu caroseria Asa a fost pana acum, deci fiecare a contribuit cu cate ceva, decizia nu mi-a apartinut numai mie, desi la prima vedere esti tentat sa crezi ca e decizia mea pt ca ce e vizibil e caroseria, nu motorul...

„Desparti drumurile, dar nu poti sa desparti si sufletele”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Doar stiti cum se spune: Barbatul este capul, insa femeia este gatul....

Si mai on topic, nu m-am gandit niciodata mai serios la treaba asta, ca se intampla pur si simplu, dar imi dau seama ca luam impreuna deciziile astea. Sigur, ca parerile lui (avizate) conteaza la alegerea unor chestii tehnice, mecanice, insa se imbina cu parerile mele de fiecare data. E o combinatie intre parerile noastre.

Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Hobby

www.youtube.com/watch?v=iQ6Z9F23KNE" target="_blank">Melodia mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Buna,

Sa stii ca ai dreptate, in majoritatea cazurilor asa se intampla.

Ca sa-ti raspund la intrebare, recunosc cinstit ca eu am puterea cea mai mare de decizie, aproape in toate domeniile (cumparaturi, timp liber, vacante, reamenajare casa, etc).

De exemplu, daca avem nevoie sa achizitionam ceva sau sa facem o investitie medie/majora, discutam, analizam posibilitatile/ofertele, mai intrebam in stanga si in dreapta (parinti, prieteni, colegi) si in final decidem de comun acord. Daca sotul meu inca nu este decis ce sa faca/aleaga, incep eu sa iau "la bani marunti" toate avantajele si dezavantajele si pana la urma se decide si el.

Recunosc ca am marele talent de a-l determina sa faca cum vreau eu, dar nu pentru ca este un "mototol" sau ca este tinut sub papuc, pur si simplu el nu prea acorda mare atentie/importanta detaliilor si, in plus, s-a convins de atatia ani incoace ca de cele mai multe ori eu am dreptate. Este adevarat insa ca nici eu nu sunt genul care se arunca "cu capul inainte", prefer sa despic firul in patru, sa analizez bine si apoi sa iau o hotarare.

Singurele dati cand l-am lasat sa ia singur deciziile, dupa ce am discutat, a fost la schimbarea jobului/locului de munca, l-am lasat sa aleaga ce a crezut el ca e mai potrivit, nu am vrut sa decid eu pentru el si sa-i para rau pe urma.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Depinde de decizie: problemele legate de job , cariera se discuta in doi , se analizeaza, dar decizia este individuala luand in considerare binele familiei per ansamblu.
Decizii obisnuite zinice: ce cumparam pentru casa, mancare, ce gatim , prioritati la cheltuieli,cum organizam banii castigati, organizarea casei- imi apartin mie
Decizii legate de achizitionarea unui aparat, instrument, elactrocasnic, elactronic etc. sunt luate impreuna: el e cu expertiza tehnica , eu cu aspectul estetic
Decizii legate de program: timp liber, vacante, se iau impreuna tinand cont de preferintele fiecaruia si de buget.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Cumparaturile zilnice, el decide, ca face de mancare.
Masina, eu. Motorizare, caroserie, marca.
Concediile, el. Nu ma intereseaza unde le facem, doar sa plecam.
Electrocasnicele, impreuna. Daca ar fi dupa el, si-ar lua tv si in baie.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

La mine(noi) decide nevasta-mea 100%. Ea face, ea trage. Eu decid pentru mine intotdeauna. Eu decid pentru copii doar cand imi cere. Multi ani a fost altfel si am ajuns la conluzia ca daca tot se bate lumea cu pumnul in piept sa las pe fiecare sa faca exact cat doreste cand doreste daca doreste si asa mai departe. Brusc am realizat ca este reconfortant daca si in realitate lasi pe fiecare sa faca ce cat cum si cand fara sa te mai omori cu firea.
Succes tuturor!

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

La noi e munca de echipa in mare parte, eu sunt aia cu ideile iar el e cel care le materializeaza. Ideile tehnice sunt toate ale lui insa, eu nici macar cu parerea nu-mi dau, la ce ma depaseste ma retrag. Cu copiii insa ma ocup mai mult eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

mi-ar place sa decidem impreuna, insa firea mea bagareata si critica nu ma lasa:) asa ca il conving si facem cum spun eu, iar el care este un domn finut ma lasa in pace cu fluturii mei.

poze

blog personal www.de-azi.ro
pentru cine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

noi suntem niste norocosi..ne potrivim de minune si avem in mare parte aceleasi gusturi, pasiuni ( ma rog, nu discutam de: fotbal, e doar al lui, calculatorul, doar al meu), reusim sa ne punem de comun acord destul de repede si usor cand e vorba de decizii mjore, vacante, curatenie, mancare etc...iar cand avem pareri contradictorii...prin tehnici persuasive de inalta clasa, se rezolva cam cum vreau eu!

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaelaV spune:

Noi decidem impreuna(viitorul sot spune ca numai eu am ultimul cuvant) absolut tot ce este important si ne priveste pe amandoi.

Mergi la inceput