renuntare administrator/asociat
![](images/user_woman.png)
Buna ziua. Problema este urmatoarea: acum 2 ani sotul meu a deschis o firma SRL impreuna cu 2 asociati in proportie de 35-35-30 %, el avand 35% actiuni si functia de administrator. Din anumite motive, firma nu a avut niciodata activitate,nici active, dar au fost depuse la timp actele cerute de fisc. Sotul a mai incercat inchiderea firmei, dar unul din actionari este din alt judet si se pare chiar plecat din tara, iar pe celalalt nu-l intereseaza, nici la telefon nu mai raspunde. Din cauza unor probleme cu actualul loc de munca, trebuie sa inceteze orice legatura cu aceasta firma (conflict de interese), oricum ar fi vrut asta, dar programul nu-i permite sa umble sa se informeze, si nici nu stie unde sa mearga. Din cele aflate pe net, pasii ar fi urmatorii :
1. demisia din functia de administrator : cum se procedeaza ?, cum se formuleaza si unde se depune, daca 2 dintre asocati nu pot fi gasiti sau refuza, cum se procedeaza ?, unde se trimite, sediul social al firmei fiind la o persoana care nu are legatura cu firma ? ce se intampla cu stampila si restul actelor firmei ?
2. renuntarea la calitatea de asociat : am inteles ca in acest caz se face pe cale judecatoreasca, dar care sunt pasii de urmat ?
Scuze pentru lungimea mesajului, dar am incercat sa dau cat mai multe detalii si sper ca cineva care face contabilitate sau avocatura sau a trecut prin asa ceva sa ma poata ajuta.
Multumesc.
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Un sfat. Sa mearga la ORC si vede exact ce si cum se procedeaza.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
petrohand spune:
din pacate si eu vreau sa renunt la calitatea de administrator, nefiind si aociat in firma. Am fost la ORC si mi-au spus ca nu ma pot indruma ce sa fac singura cale e sa vorbesc cu asociatii firmei. Acestia nu vor sa faca acest lucru, si ma ameninta ca se intorc impotriva mea intr-un proces datorita unor fapte intamplate anterior calitatii de adm. Acum vreau sa renunt la aceasta calitate si nu stiu cum sa procedez.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Ce prevede actul constitutiv al firmei sau contractul de management? Oricum, trebuie sa convoci AGA cu ordine de zi care sa prevada demisia din aceasta calitate. Apoi pasii curg - de regula 30 de zile preaviz. Se poate cere audit sau se poate accepta descarcarea de responsabilitati pe baza unui raport. Nimeni nu poate raspunde pentru ce s-a intamplat inainte de a avea calitatea de administrator. Daca lucrurile sunt foarte incurcate, recomand un avocat specializat in comercial.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa