Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema.
Daca se accepta un recurs in interesul legii, el se aplica si pentru hotararile judecatoresti definitive si irevocabile care au fost date inainte de inaintarea recursului sau numai pentru cele care se inainteaza dupa publicarea in MO a rezultatului recursului (in cazul in care se accepta)??
tot eu....m-am informat un pic dar tot in ceata sunt. Am inteles ca acest recurs daca este admis "nu are efect asupra hotararilor judecatoresti examinate si nici cu privire la situatia partilor din acele procese".
Dar va rog sa-mi spuneti ce inseamna hotarare judecatoreasca examinata??
Recursul in interesul legii nu opereaza decat pentru viitor. Decizia aduce o lamurire asupra modului de aplicare a anumitor prevederi legale, pentru a se asigura o interpretare unitara in toate instantele din tara. Evident, nu poate avea influenta asupra pricinilor judecate deja (hotarari examinate inseamna ca au parcurs toate caile de atac), tocmai pentru ca pana la acel moment nu au existat solutii unitare, fapt care determina recursul in interesul legii.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
Multumesc din suflet Marius...ne-ai luat o piatra de pe inima (mie si colegelor). Aveam o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in interesul nostru si acum a aparut acest recurs si nu stiam daca ne influenteaza, dar ne-ai linistit.
Multumim inca o data!