sotie si mama la 16 ani.sfaturi,intrebari

sotie si mama la 16 ani.sfaturi,intrebari | Autor: hope_deedee

Link direct la acest mesaj

cat traim facem greseli...e clar pt toti...dar a te marita la 16 ani si a fi mama...e o greseala??? un subiect pt tinerele mamici... si eu am fost in situatia lor...acum simt ca sunt implinita dupa 7 ani de casnicie...am invatat multe in perioada asta si am citit mult despre asta...cred ca avem nevoie d un loc unde sa ne descarcam sa ne ascultam si sa discutam despre problemele noastre...ca sotie ...si ca mama... impreuna ...totul ne va fi mai usor...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

parerea mea e ca in multe cazuri e o greseala. or fi si cazuri fericite insa.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

mi se pare o greseala sa nasti la 16 ani. de casatorie nici nu mai vorbesc. in 99,9% din cazuri nu mai ai sansa sa termini/continui/aprofundezi studiile. si nu imi place nici varianta in care copilul e adoptat (in acte si in realitate) de bunici. cred ca are un potential urias de generare a diverse "incurcaturi psihice" si traume.

if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/ (poze noi)

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabytza25 spune:

mda... exista oameni fericiti si impliniti si asa, insa din pacate sau fericire (nu ma pronuntz) societatea de astazi nu mai permite asa ceva. Femeile, astazi lupta cot la cot cu barbatii, vor independenta financiara, sentimentala, si tot ce ti-ar putea oferi o relatie, vor sa le obtina singure.

Personal, sunt pro familie, insa dupa niste studii (si aici ma refer la universitare) care sa iti poata oferi macar minimul de trai decent si liber. Dupa trminarea studiilor, sau chiar in anii terminali, e cel mai bine sa ne intemeiem o familie. Desigur, doar alaturi de omul potrivit!

Sa nu ma inteleaga nimeni gresit: nu le condamn pe cele care si-au facut o familie, copil inainte de aceasta perioada. In definitiv nu avem niciun drept sa aruncam cu pietre. Cat despre sfaturi, cel mai bine iti spune propriul suflet ce hotarari sa iei, si nicidecum ce auzi de la x si y.

Uite, chiar ma gandesc acuma, intr-un fel era mai bine pe vremea bunicilor, cand se casatoreau si aveau copii la varste fragede... sa explic si de ce: cu cat faci copiii mai tarziu, cu atat parintii tai, si bunicii tai o sa fie mai batrani, poate de multe ori plecati dintre noi; iar faptul ca nu isi petrec macar vacantele in preajma bunicilor pentru copiii consider ca este o pierdere. Eu una mi-am cunoscut ambele strabuince (iar bunicii toti), copiii mei, nu o sa isi mai poata cunoaste bunica (la mama mea ma refer, care a murit anul trecut)... bun, situatia asta a fost un caz "special", pentru ca boala a luat-o dintre noi, si nicidecum datorita varstei... insa cunosc persoane care fac copiii la 30-35 de ani (si ma refer doar la cei, care pleaca cu ideea ca vor sa mai copilareasca si sa nu se implice intr-o relatie de casatorie/familie). Ori, in cazul acesta bunicii vor avea undeva la 60-70 de ani, si cum varsta mortalitatii a scazut, e probabil sa nu mai fie, sau sa fie prea bolnavi ca sa mai aiba rabdare si timp pentru nepotei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hope_deedee spune:

MDA...m-am maritat la 16 ani..la 17 ani am nascut pe baietelul meu ,pe lucian...acum are 6 ani si se preg sa mearga la scoala...sunt mandra de el si fericita ca toti il considera bine crescut si lasa impresie unde merge...tanara am fost...tanara sunt(24ani).intrr-adevar...scoala nu am terminat-o,dar am inceput liceul anul trecut la ff...am un job bine platit...fac scoala, baiatul meu creste si am un sot care imi demonstreza zi de zi dragostea lui pt mine...deci sunt din cazurile fericite...am avut insa si probleme...te mariti la 16 ani dar cu timpul cresti, te maturizezi si iti dai seama de ceea ce esti si vrei sa fi...atunci apar probleme pe care nici tu nu le intelegi pt ca trebuie sa te decoperi pe tine intai...dar am trecut cu bine...sunt constienta ca poate vor mai aparea dar daca voi trata totul cu maturitate,la rece...va fi bine...alaturi de sotul meu am invatat sa traiesc deci se merita efortul...mi-ar place mult sa vb si cu persoane care trec prin asta sau au trecut...fete care se marita le 16 ani ori s-au casatorit la varsta asta...cum trec ele peste crizele de personalitate? de intrebarea cine sunt...sau daca sunt ce am vrut sa fiu ?

Mergi la inceput

si da,gabitza...mama mea a devenit bunica la 35 ani...acum baietelul meu are bunica de 42 ani si de 60,strabunica de 60 si 70, matusi intre 20 si 35 ani si stramatusi intre 30 si 40 ani...e bogat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabytza25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui hope_deedee

si da,gabitza...mama mea a devenit bunica la 35 ani...acum baietelul meu are bunica de 42 ani si de 60,strabunica de 60 si 70, matusi intre 20 si 35 ani si stramatusi intre 30 si 40 ani...e bogat...

cum spuneam hope_deedee consider intr-adevar "bogatie" pentru un copil sa aiba cat mai multi bunici/bunice/strabunici si strabunice... si ma bucur pentru tine ca ai o familie fericita, si cel mai important ca asa cum si tu esti OM, l-ai crescut si pe copilul tau la fel, si mai ales ca iti continui studiile...

ce pot sa spun mai mult decat: FELICITARI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Cati ani a avut sotul tau cand v-ati casatorit?

Si noi am fost tineri, ne-am casatorit si am avut primul copil la 19 ani . Noi eram studenti. Sa stii ca nu tine de varsta intrebarea: cine sunt? Poti sa ajungi sa nu stii cine esti si la varste mai mari. Eu am stiut initial foarte bine ce vreau in viata, am luptat mult si a fost greu cu copil sa termin facultatea. Si in final, dupa ce am facut si al 2-lea copil si am plecat din tara mi-am dat seama ca nu imi mai place cine sunt, ca de fapt nu sunt confortabila cu asta. Si am mai facut o facultate, de data asta cu 2 copii iar acum sunt foarte fericita cu viata mea. Simt ca mi-am descoperit locul in lume. Important este ca atunci cand stii ce vrei sa nu te lasi intimidata de greutati si sa lupti pentru visul tau. Iar daca la 24 de ani nu stii inca cine esti si ce vrei, nu te stresa, mai este timp .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Sa fii sanatoasa tu si familia ta,insa nu vad rostul topicului.Sa promovezi faptul ca ai devenit mama la acea varsta?Esti exceptia de la regula pt ca esti implinita.
Niciodata un copil nu e o greseala ,insa cred ca majoritatea considera un gest de deplina maturitate intemeierea unei familii.
Fiecare suntem unici,tu ai fost matura si responsabila,foarte bine,iar intregul arbore genealogic prezentat,chiar nu e semnificativ.Nu facem copii pt familie.

Mergi la inceput

sotul avea 27 de ani. e cu 10 ani si jumatate...dar in ciuda faptului ca se vb ca diferenta de varsta nu conteaza...ei bine,conteaza f tare...se simte de multe ori...Ni-na...acest topic l-am lansat doar pt ca imi doream sa mai vb cu persoane tinere care s-au maritat f devreme...sa mai aud alte povesti si de ce nu, sa invat din experientele celorlalti...pt ca suntem unici,cum ai spus si tu,avem experiente unice si intr-o zi ne vputem da seama ca ne-a fost de ajutor sa auzim alte trairi si povesti...imi place sa vb despre asta, sa spun ce am invatat pe pielea mea pt ca atunci cand esti tanar nu-ti daqi seama prea mult de consecintele alegerilor facute...topicul acesta poate va fi util pentru unora si chiar pt noi...ca ne mai omoram timpul...

Mergi la inceput

si ni-na...copii nui fac pt familie...doar am enumerat...mai bine zis am intarit ceea ce a zis gabitza mai sus...posteaza pe topic doar cine crede ca are ceva de zis...sunt multe topicuri pe forum...ai de unde alege...nu te obosi sa cauti sensul lansarii unui topic...creaza-ti tu unul si discuta despre ce vrei...asa nu vei mai avea batai de cap...oricum merci pt parere...a fost dragut ce ai zis...

Mergi la inceput